You are not logged in.

#1 2016-01-17 01:04:00

ralvez
Member
From: Canada
Registered: 2005-12-06
Posts: 1,549
Website

Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

I'm running plasma (KDE5).
When I was running Dolphin under KDE4 I could press F4 and a terminal would open at the bottom of the file manager. Very handy!!
Now, in KDE5, when I press F4 the bottom of the file manager shrinks; as if making space for the terminal, but no terminal shows up.

Is this a but in KDE5, or do I need some sort of plugin to make it work?
Does anyone else have the same problem or is it just me? hmm

R.

p.s. In fact, I just noticed that it shows the word "terminal" and a close button ...

Last edited by ralvez (2016-01-17 17:37:33)

Offline

#2 2016-01-17 02:05:52

Docbroke
Member
From: India
Registered: 2015-06-13
Posts: 529

Re: Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

After pressing F4 try to write some command like 'firefox' or 'chromium', and press enter, does it open anything?


Arch is home!
i3 rofi w3m mc vim mutt pass
w3m-dmenu

Offline

#3 2016-01-17 03:13:33

ralvez
Member
From: Canada
Registered: 2005-12-06
Posts: 1,549
Website

Re: Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

Nope. That's the reason I'm posting .... wink
It looks like either, a bug or a missing plugin.

R.

Offline

#4 2016-01-17 03:14:53

Buddlespit
Member
From: Chesapeake, Va.
Registered: 2014-02-07
Posts: 355

Re: Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

It appears to be working for me. dolphin 15.12.1

Offline

#5 2016-01-17 14:14:22

Rog131
Member
Registered: 2015-08-23
Posts: 63

Re: Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

ralvez wrote:

I'm running plasma (KDE5).
When I was running Dolphin under KDE4 I could press F4 and a terminal would open at the bottom of the file manager. Very handy!!
Now, in KDE5, when I press F4 the bottom of the file manager shrinks; as if making space for the terminal, but no terminal shows up.

Is this a but in KDE5, or do I need some sort of plugin to make it work?
Does anyone else have the same problem or is it just me? hmm

R.

p.s. In fact, I just noticed that it shows the word "terminal" and a close button ...

Are you sure that the konsole window is not collapsed/folded ?
Try to move the cursor over the divider and push the konsole open: http://i.imgur.com/hsgCvb7.gifv

If this is not the case: Launch the Dolphin from the konsole and press the F4. Any error messages ?

Offline

#6 2016-01-17 15:53:51

McKlain
Member
Registered: 2013-06-23
Posts: 12

Re: Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

Try installing yakuake and konsolepart4 packages
# pacman -S yakuake konsolepart4

Offline

#7 2016-01-17 17:02:31

ralvez
Member
From: Canada
Registered: 2005-12-06
Posts: 1,549
Website

Re: Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

@Buddlespit: Interesting ... may be I'm missing some plugin or some piece of software.
@Rog131: No it is not. Dragging at the divider only moves the size up and down but no console is shown
@McKlan: I have yakuake and knosolepart4 too.

But considering what Buddlespit says makes me think that I am missing some piece of "support" software.

R.

Offline

#8 2016-01-17 17:09:13

arojas
Developer
From: Spain
Registered: 2011-10-09
Posts: 1,185

Re: Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

You do have konsole installed, right?

Offline

#9 2016-01-17 17:36:47

ralvez
Member
From: Canada
Registered: 2005-12-06
Posts: 1,549
Website

Re: Dolphin bug? No terminal inside dolphin [solved]

@arojas,

Bingo!! smile You hit the nail in the head!
I did a fresh Arch install because I was getting too many odd things happening with the port to plasma. That's a relatively easy thing to do in my system because I have a separate /home partition and because I use git to save my configs and have network backups for all other important files.
Of course I assumed that a fresh install would bring konsole ... but I never checked.
Once you pointed it out I did check for it and , of course, it wasn't there.

Problem solved!!

Thank you all guys for your help!

R.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB