You are not logged in.

#1 2016-01-18 20:55:57

niezniszczalny
Member
Registered: 2015-12-11
Posts: 27

Cannot run google-chrome, installed from AUR

Hey guys, here's the output, when I try to run google-chrome:

[3053:3053:0118/215141:ERROR:process_singleton_posix.cc(268)] Failed to create /home/kujawlap/.config/google-chrome/SingletonLock: Read-only file system
[3053:3053:0118/215141:ERROR:chrome_browser_main.cc(1325)] Failed to create a ProcessSingleton for your profile directory. This means that running multiple instances would start multiple browser processes rather than opening a new window in the existing process. Aborting now to avoid profile corruption.
[3053:3082:0118/215141:ERROR:nss_util.cc(740)] Error initializing NSS with a persistent database (sql:/home/kujawlap/.pki/nssdb): NSS error code: -8126
[3053:3082:0118/215141:ERROR:cache_util.cc(132)] Unable to move cache folder /home/kujawlap/.config/google-chrome/ShaderCache/GPUCache to /home/kujawlap/.config/google-chrome/ShaderCache/old_GPUCache_000
[3053:3082:0118/215141:ERROR:cache_creator.cc(127)] Unable to create cache
[3053:3082:0118/215141:ERROR:shader_disk_cache.cc(588)] Shader Cache Creation failed: -2

Offline

#2 2016-01-18 20:58:06

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 19,076
Website

Re: Cannot run google-chrome, installed from AUR

niezniszczalny wrote:
Failed to create /home/kujawlap/.config/google-chrome/SingletonLock: **** Read-only file system ****

Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Online

#3 2016-01-18 21:12:27

niezniszczalny
Member
Registered: 2015-12-11
Posts: 27

Re: Cannot run google-chrome, installed from AUR

Really have no idea what does it mean, first thought is that my FS is corrupted. I did dmesg, here are some lines. Errors start from line 324.

[  241.411732] wlp4s0: authenticate with 50:67:f0:38:49:c5
[  241.412791] wlp4s0: direct probe to 50:67:f0:38:49:c5 (try 1/3)
[  241.613353] wlp4s0: direct probe to 50:67:f0:38:49:c5 (try 2/3)
[  241.816698] wlp4s0: direct probe to 50:67:f0:38:49:c5 (try 3/3)
[  242.019996] wlp4s0: authentication with 50:67:f0:38:49:c5 timed out
[  242.173227] wlp4s0: authenticate with cc:5d:4e:ec:27:7d
[  242.175905] wlp4s0: send auth to cc:5d:4e:ec:27:7d (try 1/3)
[  242.180037] wlp4s0: authenticated
[  242.183741] wlp4s0: associate with cc:5d:4e:ec:27:7d (try 1/3)
[  242.187851] wlp4s0: RX AssocResp from cc:5d:4e:ec:27:7d (capab=0x421 status=0 aid=1)
[  242.191822] wlp4s0: associated
[  324.316396] ata1.00: exception Emask 0x0 SAct 0x10000000 SErr 0x0 action 0x6 frozen
[  324.316405] ata1.00: failed command: WRITE FPDMA QUEUED
[  324.316411] ata1.00: cmd 61/08:e0:78:3f:b3/00:00:0a:00:00/40 tag 28 ncq 4096 out
                        res 40/00:00:00:00:00/00:00:00:00:00/00 Emask 0x4 (timeout)
[  324.316415] ata1.00: status: { DRDY }
[  324.316419] ata1: hard resetting link
[  325.273372] ata1: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
[  325.310602] ata1.00: configured for UDMA/133
[  325.323359] ata1.00: device reported invalid CHS sector 0
[  325.323373] sd 0:0:0:0: [sda] tag#26 UNKNOWN(0x2003) Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x06
[  325.323378] sd 0:0:0:0: [sda] tag#26 CDB: opcode=0x2a 2a 00 09 f2 13 58 00 00 08 00
[  325.323381] blk_update_request: I/O error, dev sda, sector 166859608
[  325.323407] sd 0:0:0:0: [sda] tag#27 UNKNOWN(0x2003) Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x06
[  325.323410] sd 0:0:0:0: [sda] tag#27 CDB: opcode=0x2a 2a 00 13 72 2b 78 00 00 50 00
[  325.323413] EXT4-fs (sda7): Delayed block allocation failed for inode 525639 at logical offset 0 with max blocks 1 with error 5
[  325.323415] EXT4-fs (sda7): This should not happen!! Data will be lost

[  325.323419] blk_update_request: I/O error, dev sda, sector 326249336
[  325.323448] ata1: EH complete
[  325.323587] Aborting journal on device sda8-8.
[  325.843529] EXT4-fs error (device sda8) in ext4_reserve_inode_write:4985: Journal has aborted
[  326.505082] EXT4-fs (sda8): Delayed block allocation failed for inode 6030562 at logical offset 0 with max blocks 2 with error 30
[  326.505088] EXT4-fs (sda8): This should not happen!! Data will be lost

[  326.505098] EXT4-fs error (device sda8) in ext4_writepages:2521: Journal has aborted
[  326.583802] EXT4-fs error (device sda8): ext4_journal_check_start:56: Detected aborted journal
[  326.583810] EXT4-fs (sda8): Remounting filesystem read-only
[  326.632655] EXT4-fs error (device sda8): ext4_journal_check_start:56: Detected aborted journal
[  326.632667] EXT4-fs (sda8): ext4_writepages: jbd2_start: 6144 pages, ino 5638797; err -30
[  326.632773] EXT4-fs error (device sda8): ext4_journal_check_start:56: Detected aborted journal
[  834.740023] wlp4s0: authenticate with 50:67:f0:38:49:c5
[  834.741023] wlp4s0: direct probe to 50:67:f0:38:49:c5 (try 1/3)
[  834.943307] wlp4s0: direct probe to 50:67:f0:38:49:c5 (try 2/3)
[  835.146628] wlp4s0: direct probe to 50:67:f0:38:49:c5 (try 3/3)
[  835.349957] wlp4s0: authentication with 50:67:f0:38:49:c5 timed out
[  835.506838] wlp4s0: authenticate with cc:5d:4e:ec:27:7d
[  835.508557] wlp4s0: send auth to cc:5d:4e:ec:27:7d (try 1/3)
[  835.510366] wlp4s0: authenticated
[  835.513530] wlp4s0: associate with cc:5d:4e:ec:27:7d (try 1/3)
[  835.519718] wlp4s0: RX AssocResp from cc:5d:4e:ec:27:7d (capab=0x421 status=0 aid=1)
[  835.522780] wlp4s0: associated

Offline

#4 2016-01-18 21:32:21

niezniszczalny
Member
Registered: 2015-12-11
Posts: 27

Re: Cannot run google-chrome, installed from AUR

Ive just restarted system and seems like something is briken. Heres the photo because I cant turn system on and writing from mobile. heres the photo

Offline

#5 2016-01-18 21:33:34

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 13,158

Re: Cannot run google-chrome, installed from AUR

That looks unpleasant.  Do you have a backup?
You might try powering off, checking and re-seating cables, and trying again.  Unfortunately, that looks like a disk failure. Hopefully it was just the system being very confused after some sort of upset.


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
You assume people are rational and influenced by evidence.  You must not work with the public much. -- Trilby
----
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#6 2016-01-18 21:48:13

niezniszczalny
Member
Registered: 2015-12-11
Posts: 27

Re: Cannot run google-chrome, installed from AUR

Ill try to run liveusb and copy my things to external disk. I had wierd sistuation today, when I plugged laptop to electric socket ot stuarted buzzing for few seconds and stopped, I shutit diwn and after few hiurs (now) I turned it on and noticed this google chrome error and now this .. maybe there was some short circuit that affected my disk

Offline

#7 2016-01-18 23:33:37

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,431

Re: Cannot run google-chrome, installed from AUR

ewaller wrote:

That looks unpleasant.  Do you have a backup?
You might try powering off, checking and re-seating cables, and trying again.  Unfortunately, that looks like a disk failure. Hopefully it was just the system being very confused after some sort of upset.

FYI, 'niezniszczalny' (OP's forum name) means 'unbreakable' in Polish ;P

Offline

Board footer

Powered by FluxBB