You are not logged in.

#1 2016-03-18 10:57:27

tetris11
Member
Registered: 2014-11-09
Posts: 18

[SOLVED] No OpenGL on Nvidia GTX 750 (GM107)

Hey guys, I've had nothing but problems with this graphics card ( see here and here)

Previously I installed the prop drivers straight from the site (despite the massive disclaimer) because the regular `nvidia`, `nvidia-304xx`, `nvidia-340xx`, and even AUR `nvidia-beta` drivers refused to work (even when the nvidia module was forced).

For the hell of it I uninstalled everything and their dependencies, purged all configs, and tried `nvidia-dkms` and am now thankfully looking at a working screen again, but still no OpenGL:

> glxgears
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  154 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  3 (X_GLXCreateContext)
  Value in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  24
  Current serial number in output stream:  25

Same result if I try it under sudo

Please help.

Last edited by tetris11 (2016-03-18 13:51:09)

Offline

#2 2016-03-18 11:57:42

x33a
Forum Fellow
Registered: 2009-08-15
Posts: 4,586
Website

Re: [SOLVED] No OpenGL on Nvidia GTX 750 (GM107)

@tetris11, don't open multiple threads pertaining to the same problem. I have closed the other glxinfo related thread of yours.

Offline

#3 2016-03-18 12:02:01

x33a
Forum Fellow
Registered: 2009-08-15
Posts: 4,586
Website

Re: [SOLVED] No OpenGL on Nvidia GTX 750 (GM107)

Offline

#4 2016-03-18 13:50:31

tetris11
Member
Registered: 2014-11-09
Posts: 18

Re: [SOLVED] No OpenGL on Nvidia GTX 750 (GM107)

Thanks x33a, sorry for the multiple threads - at the time I did not know what the root problem actually was.

Good news! Solved!

Steps:

1.    By following your helpful link I redid my /etc/X11/xorg.conf via

nvidia-xconfig --no-nvidia-xinerama-info

which after restarting X got rid of the original message, but now I was getting:

 >  glxgears
 Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual

2.  That error message led me to this thread

which pointed out the extremely helpful command

 sudo pacman -Qo /usr/lib/libGL*

This shows which files are owned by which package. Two things that horrified me:  I saw a few lines that said error: no owner, and several libraries were not of the same version (351.blah, and 361.28-5)

I deleted the orphaned files and the version 351.blah files  (read: moved them elsewhere) and reinstalled mesa-libgl, and the files were replaced properly!

glxgears ran the actual demo using mesa!

3.   I then tried reinstalling  nvidia-libgl and unfortunately recreated the error message in my first post. By checking the ownership the files again, I found nothing... all libGL files were properly owned.

I then did

ls /usr/lib/libGL* -lh

and discovered that libGL.so was properly linked (libGL.so -> libGL.so.1), but there was no libGL.so.1 in the directory

By looking it for it via find / -name "libGL.so*" 2>/dev/null I found a potential match at /usr/lib/nvidia/libGL.so.1.0.0

so I linked the two together (sudo ln -s /usr/lib/nvidia/libGL.so.1.0.0 /usr/lib/libGL.so.1), restarted X, and IT'S WORKING!!!!!

Last edited by tetris11 (2016-03-18 14:04:06)

Offline

#5 2017-12-04 17:59:35

axlemedia
Member
From: Philadelphia
Registered: 2017-12-04
Posts: 1
Website

Re: [SOLVED] No OpenGL on Nvidia GTX 750 (GM107)

I have a GeForce GT 430.
I have the file

/usr/lib/libGL.so.1

and the output of:

sudo pacman -Qo /usr/lib/libGL*

is all good,
but I still have:
glxgears error:
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  154 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  3 (X_GLXCreateContext)
  Value in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  31
  Current serial number in output stream:  32

Blender used to work but doesn't anymore. I have updated via pacman -Syu since then.

Restarting linux solved it (maybe restarting x or some other service would have too).

Last edited by axlemedia (2017-12-04 18:09:56)


musician, storyteller, programmer artist

Offline

#6 2017-12-04 19:26:58

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 17,668

Re: [SOLVED] No OpenGL on Nvidia GTX 750 (GM107)

Yes you have to reboot after a kernel upgrade, that is normal procedure and there's even a post install message reminding you of this.

No reason to necro bump an old thread. https://wiki.archlinux.org/index.php/Co … bumping.22

Closing.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB