You are not logged in.

#1 2006-06-20 15:07:30

peque
Member
From: Denmark - Møn
Registered: 2005-06-26
Posts: 441

Some problems about making USB boot

Hi AF!

I'm having really big problems about making a USB Install Key!

Its a 256mb (I will only use base) But how should I make the partitions??
After reading another topic - http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?t=18643
I still having some problems - Normally I would say the whole USB key should be FAT16 - is that correct or how should I make this ????

Another part is about making the bootloader ?? Should that be Lilo or should I use the mksysconfig. If I use lilo with /sbin/lilo -M /dev/sda - I get the error upon boot - this is not a bootable floppy or disc??
And if I use mksyslinux?? - well not sure I'm using the correct command - so how do I use this ???

Thanks
Peque


Just getting better .... All the time

Offline

#2 2006-06-20 18:51:19

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: Some problems about making USB boot

Hmm... I don't know how you'd get GRUB working with the Arch FTP install ISO. I'll have to work on that.

Offline

#3 2006-06-20 18:58:05

peque
Member
From: Denmark - Møn
Registered: 2005-06-26
Posts: 441

Re: Some problems about making USB boot

I got this almost to work - now I can boot - but got a kernel Panic while booting from the USB!!!

But somehow others have been able to make it work? _ so hopefully some of these would post their syslinux.cfg so I can see the initrd append ????
I think its there the problem is!


Just getting better .... All the time

Offline

#4 2006-06-20 21:36:12

rayjgu3
Member
From: Chicago IL usa
Registered: 2004-07-04
Posts: 692

Re: Some problems about making USB boot

well its been some time since i did this but if memory serves well
make sure that in /etc/mkinitrd.conf the USB= "   "  <thats blank  not
USB=1   
i believe i told mkinitrd to install all the usb modules i needed even then i had to use initrd-full.img
also i needed mdadm installed
i ran lilo on my pen  grub just wouldnt work for me it installed but couldnt find what to boot . lilo would boot up on the machine i installed it on but wouldnt boot on ant other machine never did figure that out , my thoughts went else where at that time & havent  gone back to it yet.

thats what i remember how much pertains to you i dont know hope this helps

Offline

Board footer

Powered by FluxBB