You are not logged in.

#1 2017-06-19 22:58:28

Raisins4u
Member
Registered: 2017-06-18
Posts: 4

[SOLVED] idesk isn't launching?

Hello, I'm having trouble getting idesk to launch on my arch linux installation, the console just spews out an error:

Idesk starting in :0
Can't load: /usr/share/idesk/folder_home.xpm bailing -- Idesk
Check to see if the image and path to image is valid
***** Imlib2 Developer Warning ***** :
    This program is calling the Imlib call:

    imlib_render_pixmaps_for_whole_image();

    With the parameter:

    image

    being NULL. Please fix your program.
X Error of failed request:  BadPixmap (invalid Pixmap parameter)
  Major opcode of failed request:  2 (X_ChangeWindowAttributes)
  Resource id in failed request:  0x18
  Serial number of failed request:  50
  Current serial number in output stream:  51

I have verified that folder_home.xpm is in that location and the error still occurs even if I copy the file to a different location such as my home folder and edit the .idesktop accordingly to load it.

I am also using nitrogen for the background loader, openbox for window management, and tint2 for the panel.

Anyone have any ideas why this is happening? If there is more information needed I will happily provide it.

Thank you,

Last edited by Raisins4u (2017-06-21 01:42:19)

Offline

#2 2017-06-20 06:56:45

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 2,533

Re: [SOLVED] idesk isn't launching?

What's the output of

identify /usr/share/idesk/folder_home.xpm

Offline

#3 2017-06-20 07:45:56

Raisins4u
Member
Registered: 2017-06-18
Posts: 4

Re: [SOLVED] idesk isn't launching?

seth wrote:

What's the output of

identify /usr/share/idesk/folder_home.xpm

Is identify supposed to be a native terminal command? I'm getting this in the terminal:

bash: identify: command not found

Sorry, am I missing something here?

Offline

#4 2017-06-20 07:46:32

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 2,533

Re: [SOLVED] idesk isn't launching?

identify is part of imagemagick

Offline

#5 2017-06-20 07:59:25

Raisins4u
Member
Registered: 2017-06-18
Posts: 4

Re: [SOLVED] idesk isn't launching?

seth wrote:

identify is part of imagemagick

Here:

/usr/share/idesk/folder_home.xpm XPM 32x32 32x32+0+0 8-bit sRGB 2600B 0.000u 0:00.000

Offline

#6 2017-06-20 12:53:25

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 2,533

Re: [SOLVED] idesk isn't launching?

Tested, get the same result. Using a png icon works.
It seems idesk pipes every icon through imlib2 instead of shortcuttong xpm ones.

Offline

#7 2017-06-20 17:38:41

Raisins4u
Member
Registered: 2017-06-18
Posts: 4

Re: [SOLVED] idesk isn't launching?

seth wrote:

Tested, get the same result. Using a png icon works.
It seems idesk pipes every icon through imlib2 instead of shortcuttong xpm ones.

awesome, works well for me now. Though this should be added to the wiki right?

Offline

#8 2017-06-20 19:47:46

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 2,533

Re: [SOLVED] idesk isn't launching?

This should be reported to idesk upstream. It's clearly a bug since their default setup and icon utilize xpm.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB