You are not logged in.

#1 2017-09-07 07:58:47

disco
Member
Registered: 2016-05-18
Posts: 7

[SOLVED] vdpau not working after upgrade to nvidia 384.69

Using mpv (or mplayer) with vo=vdpau video output is blank.   
vo=opengl plays normally.   

Neither show any errors related to the video stream.

Last known working with nvidia-384.59-3

$ pacman -Q | grep nvidia
lib32-nvidia-utils 384.69-1
nvidia 384.69-2
nvidia-cg-toolkit 3.1-4
nvidia-sdk 7.0.1-4
nvidia-settings 384.59-1
nvidia-utils 384.69-1
opencl-nvidia 384.69-1

$ pacman -Q linux
linux 4.12.10-1

$ uname -a
Linux arch 4.12.10-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Aug 30 12:18:42 CEST 2017 x86_64 GNU/Linux

$ vdpauinfo  | head -3
display: :0.0   screen: 0
API version: 1
Information string: NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  384.69  Wed Aug 16 19:38:45 PDT 2017

$ glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: TITAN X (Pascal)/PCIe/SSE2
OpenGL core profile version string: 4.5.0 NVIDIA 384.69
OpenGL core profile shading language version string: 4.50 NVIDIA
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 4.5.0 NVIDIA 384.69
OpenGL shading language version string: 4.50 NVIDIA
OpenGL context flags: (none)
OpenGL profile mask: (none)
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.2 NVIDIA 384.69
OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.20
OpenGL ES profile extensions:

Last edited by disco (2017-09-30 02:59:29)

Offline

#2 2017-09-07 08:39:47

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 3,012

Re: [SOLVED] vdpau not working after upgrade to nvidia 384.69

Offline

#3 2017-09-14 12:37:17

SupKurtJ
Member
Registered: 2015-07-18
Posts: 18

Re: [SOLVED] vdpau not working after upgrade to nvidia 384.69

Hello,

I have the same problem.

So we have to wait a correction from nVidia.

Last edited by SupKurtJ (2017-09-14 12:38:59)

Offline

#4 2017-09-27 11:21:06

adomas
Member
From: Schwerin, Germany
Registered: 2011-01-05
Posts: 34
Website

Re: [SOLVED] vdpau not working after upgrade to nvidia 384.69

I have same issue. Also NVIDIA drivers with KDE Plasma 5 seems to be unstable in general. I get often "Graphics reset"

Offline

#5 2017-09-29 15:24:48

SupKurtJ
Member
Registered: 2015-07-18
Posts: 18

Re: [SOLVED] vdpau not working after upgrade to nvidia 384.69

Solved in 384.90.
Can this thread be marked as solved?

Last edited by SupKurtJ (2017-09-29 15:27:21)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB