You are not logged in.

#1 2018-06-13 20:30:40

paul_huffton
Member
Registered: 2017-12-28
Posts: 1

lxdm stopped working

I have a Sony Vaio VPCEC1S1E laptop, around 9 years old.

Recently lxdm stopped working. I get a corrupt screen with a mouse pointer, so I can't log in. lxdm.log says:

radeon: The kernel rejected CS, see dmesg for more information (-16).
radeon: The kernel rejected CS, see dmesg for more information (-16).

multiple times.

dmesg says:

...
[   88.613523] radeon 0000:01:00.0: ring 0 stalled for more than 34460msec
[   88.613531] radeon 0000:01:00.0: GPU lockup (current fence id 0x0000000000000003 last fence id 0x0000000000000015 on ring 0)
[   89.120193] radeon 0000:01:00.0: ring 0 stalled for more than 34966msec
[   89.120200] radeon 0000:01:00.0: GPU lockup (current fence id 0x0000000000000003 last fence id 0x0000000000000015 on ring 0)
[   89.626832] radeon 0000:01:00.0: ring 0 stalled for more than 35473msec
[   89.626840] radeon 0000:01:00.0: GPU lockup (current fence id 0x0000000000000003 last fence id 0x0000000000000015 on ring 0)
[   90.120011] radeon 0000:01:00.0: Saved 562 dwords of commands on ring 0.
[   90.120038] radeon 0000:01:00.0: GPU softreset: 0x00000019
[   90.120042] radeon 0000:01:00.0:   GRBM_STATUS               = 0xE5703CA0
[   90.120046] radeon 0000:01:00.0:   GRBM_STATUS_SE0           = 0xFC000007
[   90.120050] radeon 0000:01:00.0:   GRBM_STATUS_SE1           = 0x00000007
[   90.120054] radeon 0000:01:00.0:   SRBM_STATUS               = 0x200000C0
[   90.120058] radeon 0000:01:00.0:   SRBM_STATUS2              = 0x00000000
[   90.120062] radeon 0000:01:00.0:   R_008674_CP_STALLED_STAT1 = 0x01000000
[   90.120066] radeon 0000:01:00.0:   R_008678_CP_STALLED_STAT2 = 0x00011000
[   90.120070] radeon 0000:01:00.0:   R_00867C_CP_BUSY_STAT     = 0x00068406
[   90.120074] radeon 0000:01:00.0:   R_008680_CP_STAT          = 0x80878647
[   90.120078] radeon 0000:01:00.0:   R_00D034_DMA_STATUS_REG   = 0x44C83D57
[   90.129565] radeon 0000:01:00.0: GRBM_SOFT_RESET=0x00007F6B
[   90.129622] radeon 0000:01:00.0: SRBM_SOFT_RESET=0x00000100
[   90.130793] radeon 0000:01:00.0:   GRBM_STATUS               = 0x00003828
[   90.130797] radeon 0000:01:00.0:   GRBM_STATUS_SE0           = 0x00000007
[   90.130801] radeon 0000:01:00.0:   GRBM_STATUS_SE1           = 0x00000007
[   90.130805] radeon 0000:01:00.0:   SRBM_STATUS               = 0x200000C0
[   90.130809] radeon 0000:01:00.0:   SRBM_STATUS2              = 0x00000000
[   90.130813] radeon 0000:01:00.0:   R_008674_CP_STALLED_STAT1 = 0x00000000
[   90.130817] radeon 0000:01:00.0:   R_008678_CP_STALLED_STAT2 = 0x00000000
[   90.130821] radeon 0000:01:00.0:   R_00867C_CP_BUSY_STAT     = 0x00000000
[   90.130825] radeon 0000:01:00.0:   R_008680_CP_STAT          = 0x00000000
[   90.130829] radeon 0000:01:00.0:   R_00D034_DMA_STATUS_REG   = 0x44C83D57
[   90.130861] radeon 0000:01:00.0: GPU reset succeeded, trying to resume
[   90.165969] [drm] PCIE GART of 1024M enabled (table at 0x000000000014C000).
[   90.166114] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
[   90.166119] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000040000c00 and cpu addr 0x000000002fd020e3
[   90.166122] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000040000c0c and cpu addr 0x000000006cfa5204
[   90.166500] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x000000000005c418 and cpu addr 0x00000000574d587a
[   90.183286] [drm] ring test on 0 succeeded in 1 usecs
[   90.183296] [drm] ring test on 3 succeeded in 3 usecs
[   90.381088] [drm] ring test on 5 succeeded in 1 usecs
[   90.381094] [drm] UVD initialized successfully.
[   92.613454] [drm:r600_ib_test [radeon]] *ERROR* radeon: fence wait timed out.
[   92.613503] [drm:radeon_ib_ring_tests [radeon]] *ERROR* radeon: failed testing IB on GFX ring (-110).

lspci -v for the graphics controller says:

01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Madison [Mobility Radeon HD 5650/5750 / 6530M/6550M] (prog-if 00 [VGA controller])
	Subsystem: Sony Corporation Mobility Radeon HD 5650
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 29
	Memory at e0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
	Memory at f0020000 (64-bit, non-prefetchable) [size=128K]
	I/O ports at d000 [size=256]
	Expansion ROM at 000c0000 [disabled] [size=128K]
	Capabilities: [50] Power Management version 3
	Capabilities: [58] Express Legacy Endpoint, MSI 00
	Capabilities: [a0] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
	Capabilities: [100] Vendor Specific Information: ID=0001 Rev=1 Len=010 <?>
	Kernel driver in use: radeon
	Kernel modules: radeon

Any ideas how I could get the desktop working again?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB