You are not logged in.

#1 2018-08-11 22:49:16

GOKOP
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 19

[SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

I've made a thread about this already (no replies) but I've discovered the problem to be much wider and different from what I've initially thought and described so I think the old thread didn't do it's justice very well.
One day I noticed flat-remix icon theme somehow started displaying gnome icons, and after investigation I've discovered that while some icon themes display most icons correctly (like Paper theme), all of them are somewhat broken regardless of where and when I got them. They load gnome icons, adwaita icons, some icons I don't recognize at all and some icons don't get loaded at all.
It's not just problem with system icons though, as I noticed tool icons in Inkscape have changed, and in Gimp they don't load and only display missing icon.
I don't really know if I've done anything special before that happened, but if yes that could only be system update and I don't really have any idea which package could be to blame.

Last edited by GOKOP (2018-08-14 22:18:57)

Offline

#2 2018-08-11 23:02:12

Annoyingduck
Member
Registered: 2016-08-02
Posts: 153

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

I'm using elementary-xfce-icons-git and it's working flawlessly on my current XFCE installations. Try updating any GIT based icon themes installed from the AUR to pull the latest sources and see if that fixes your issue.  I know there have been some problems from all the XFCE gtk3 updates, for example my old favorite tried and true icon theme Vibrantly-Simple (which hasn't been updated in well over a year) began showing large icons in areas, and started missing several icons in key areas...it's no longer usable in the latest XFCE builds.  I think you just need to be on an actively developed icon theme to keep up with all the changes.

Offline

#3 2018-08-11 23:27:44

GOKOP
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 19

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

Unfortunately that's not the issue, I've just tried elementary-xfce-icons-git from AUR (it's the first time I installed them) and they display gnome icons too. Also I'm not sure if xfce gtk3 update would explain icons in Gimp being broken.

Offline

#4 2018-08-11 23:47:21

Annoyingduck
Member
Registered: 2016-08-02
Posts: 153

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

GOKOP wrote:

Unfortunately that's not the issue, I've just tried elementary-xfce-icons-git from AUR (it's the first time I installed them) and they display gnome icons too. Also I'm not sure if xfce gtk3 update would explain icons in Gimp being broken.

Not sure then, you definitely have something else going on in your system.  I have 3 different Arch XFCE installs that are all working as they should.  This requires someone with a higher paygrade to investigate!

Offline

#5 2018-08-12 00:31:12

toz
Member
Registered: 2011-10-28
Posts: 357

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

@GOKOP, do you have something in ~/.gtkrc-2.0 or ~/.config/gtk-3.0/settings.ini that is forcing the gnome icon theme?

Offline

#6 2018-08-12 00:37:57

GOKOP
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 19

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

I don't

Offline

#7 2018-08-12 02:19:47

toz
Member
Registered: 2011-10-28
Posts: 357

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

Is the xfsettingsd daemon running? If so, can you try restarting it in normal mode to see if you get any error messages:

xfsettingsd --replace --no-daemon

Offline

#8 2018-08-12 12:04:14

GOKOP
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 19

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

Upon starting xfsettingsd I get a bunch of identical errors but after that nothing: (may be inaccurate because I translated it from Polish)
(xfsettingsd:1476): Gtk-WARNING **: 13:53:43.319: Can't find module operating theme in module_path: „murrine”,

Offline

#9 2018-08-12 12:34:00

toz
Member
Registered: 2011-10-28
Posts: 357

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

GOKOP wrote:

Upon starting xfsettingsd I get a bunch of identical errors but after that nothing: (may be inaccurate because I translated it from Polish)

Try:

LC_ALL=C xfsettingsd --replace --no-daemon

(xfsettingsd:1476): Gtk-WARNING **: 13:53:43.319: Can't find module operating theme in module_path: „murrine”,

Install the "gtk-engine-murrine" package.

Is the icon issue resolved with the xfsettingsd daemon running?

Offline

#10 2018-08-12 13:04:30

GOKOP
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 19

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

After I installed that package, xfcesettingsd shows no more errors. Problem with icons still occurs.

Offline

#11 2018-08-14 22:18:37

GOKOP
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 19

Re: [SOLVED] [Xfce4] Icons broken all over the system

Hey I think I solved the issue. I reinstalled gdk-pixbuf2 and everything works fine now.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB