You are not logged in.

#1 2018-08-10 20:32:09

Al.Piotrowicz
Member
Registered: 2017-08-07
Posts: 43

[SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

As for the present time, like mentioned in the post title, web acceleration doesnt work. When I try to browse webgl capable website eg. google maps, the following x-session errors appear:

libGL error: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
libGL error: image driver extension not found
libGL error: failed to load driver: radeon
libGL error: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
unknown chip id 0x6719, can't guess.
libGL error: failed to create dri screen
libGL error: failed to load driver: radeon

My arch install is full up to date:

harfbuzz 1.8.7-1
poppler 0.67.0-1
icu 62.1-1
firefox 61.0.2-1

This is not reproducible on seamonkey.
Thank you for any effort to fix the problem.

Last edited by Al.Piotrowicz (2018-08-12 14:53:33)

Offline

#2 2018-08-10 20:44:17

archimboldo
Member
Registered: 2016-03-07
Posts: 103

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

Are you running it in firejail?

Offline

#3 2018-08-10 20:49:56

Al.Piotrowicz
Member
Registered: 2017-08-07
Posts: 43

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

No, absolutely not. Ordinary xfce session. Worked correct until the last update.

Offline

#4 2018-08-10 21:17:33

archimboldo
Member
Registered: 2016-03-07
Posts: 103

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

I see that i get the same output on my xfce. But it seems that it doesn't affect anything. I thought it's firejail related 'cause i run FF sandboxed.

Offline

#5 2018-08-10 21:23:02

Al.Piotrowicz
Member
Registered: 2017-08-07
Posts: 43

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

I think this actually affects performance cause I get only 15 fps at webgl test site here https://webglsamples.org/aquarium/aquarium.html and google maps seem to work very sluggish.

On the other hand seamonkey performance is quite better (40fps at the same webgl screen and smooth google maps experience as well).

Offline

#6 2018-08-11 11:02:25

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 5,592

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

What's your output for

glxinfo | grep OpenGL
lspci -k

Offline

#7 2018-08-11 14:11:02

userwithuid
Member
Registered: 2016-08-10
Posts: 1

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

It's probably Firefox bug 1480755, caused by Arch updating libdrm to 2.4.93 .

You can try the solution from the freedesktop bugzilla:

about:config , set

security.sandbox.content.read_path_whitelist

to

/sys/

and restart Firefox.

Offline

#8 2018-08-11 14:30:34

archimboldo
Member
Registered: 2016-03-07
Posts: 103

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

@userwithuid  Yep, that improves fps definitely on my HD 5450 card. I assumed it's a some sort of sandboxing issue.

Last edited by archimboldo (2018-08-11 14:31:22)

Offline

#9 2018-08-11 16:56:51

rich_o
Member
Registered: 2008-07-28
Posts: 49

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

@userwithuid: Thanks, this also helps with the inital bug of WebGL not running at all.

Offline

#10 2018-08-12 14:53:07

Al.Piotrowicz
Member
Registered: 2017-08-07
Posts: 43

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

Thank you for all of your support in this thread. Seems the bug has been reported upstream, so the issue is going to be resolved in the next release.

Offline

#11 2018-08-26 22:04:34

fosskers
Member
Registered: 2012-02-21
Posts: 147
Website

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

Thanks, this worked for me too.


Author of Aura

Offline

#12 2018-09-06 11:16:58

bertptrs
Member
From: The Netherlands
Registered: 2016-02-20
Posts: 2
Website

Re: [SOLVED] Firefox 61.0.2-1 webgl not working

Firefox 62 has landed, and at least for me, the upstream fix works, so this should affect anyone anymore.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB