You are not logged in.

#1 2018-10-28 11:38:56

DeadMetaler
Member
Registered: 2016-03-16
Posts: 39

Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7

Doesn't have pulse output in Audacity with alsa-lib 1.1.7.
Card: Xonar U7


Need it:
2018-10-28-14-27-29.png

With alsa output I have maximum loudness with impossibility to to control volume.

Reverted back to alsa-lib 1.1.6 an solved issue. Found that problem begining from http://git.alsa-project.org/?p=alsa-lib … 5288d3cf9f commit. Reverting it with alsa-lib 1.1.7 also solved the issue.

Just maybe anybody confirm this issue.

Last edited by DeadMetaler (2018-10-28 11:40:57)

Offline

#2 2018-10-28 13:47:38

Rasi
Member
From: Germany
Registered: 2007-08-14
Posts: 1,900
Website

Re: Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7

Yeah, I also noticed audacity stopped working with pulse.


He hoped and prayed that there wasn't an afterlife. Then he realized there was a contradiction involved here and merely hoped that there wasn't an afterlife.

Douglas Adams

Offline

#3 2018-10-28 15:11:40

allencch
Member
Registered: 2011-03-25
Posts: 87

Re: Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7

I have same issue, including this issue. Audacity 2.3.0-1 crashes when using Play-At-Speed

Offline

#4 2018-10-28 15:42:44

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 8,345
Website

Re: Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7


Sakura:-
Mobo: MSI X299 TOMAHAWK ARCTIC // Processor: Intel Core i7-7820X 3.6GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 5x 1TB HDD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Offline

#5 2018-11-02 13:52:10

Pavlyuch
Member
Registered: 2018-08-09
Posts: 4

Re: Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7

same problem here after updating to 1.1.7. and it's affecting not only audacity, but ardour and other audio editors as well. ardour tells me about error with alsa, qtractor the same. so i think, they definitely broke alsa for good. hope they'll see this and fix in the near future
strange thing. when using reaper via wine all works fine. if you need record monitor sound with it, then in pavucontrol change you output from duplex to output (or backwards)

Last edited by Pavlyuch (2018-11-02 14:03:37)

Offline

#6 2018-11-02 13:58:48

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 5,574

Re: Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7

That isn't strange, wine has native pulseaudio support. The problem here is an incompatibility with the pulse-alsa compatibility layer/plugin for applications that only have ALSA support

Offline

#7 2018-11-02 21:29:03

sc44
Member
Registered: 2018-09-23
Posts: 2

Re: Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7

Offline

#8 2018-11-02 23:16:12

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 8,345
Website

Re: Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7

Thanks for sharing, sc44. That patch fixes things for me.


Sakura:-
Mobo: MSI X299 TOMAHAWK ARCTIC // Processor: Intel Core i7-7820X 3.6GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 5x 1TB HDD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Offline

#9 2018-11-03 07:02:26

Zygmund
Member
Registered: 2018-11-03
Posts: 1

Re: Audacity. No PulseAudio output with alsa-lib 1.1.7

I've noticed that issue depends to applications using portaudio library as audio backend.
Maybe it will be helpful.

Last edited by Zygmund (2018-11-03 07:04:19)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB