You are not logged in.

#1 2006-05-22 22:02:56

Dusty
Schwag Merchant
From: Medicine Hat, Alberta, Canada
Registered: 2004-01-18
Posts: 5,986
Website

VLC (still) not working....

Hey guys,

I just did a -syu on my sister's system. A lot of updates, it went well enough, but VLC is misbehaving now. Its acting like in this bug report:

http://bugs.archlinux.org/task/4344

and forum post:

http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php? … hlight=vlc

(the no dialogs provider error).

Thing is, the bug report has been closed and everything should be working with the latest version... which I have installed. But its not. Any ideas?

Thanks,
Dusty

Offline

#2 2006-05-22 22:33:33

qwerty
Member
Registered: 2004-12-17
Posts: 183

Re: VLC (still) not working....

it's the same here...

[qwerty@St0caZz0 ~]$ vlc
VLC media player 0.8.5 Janus
[00000274] main dialogs provider error: no dialogs provider module matched "any"
[00000271] skins2 interface error: no suitable dialogs provider found (hint: compile the wxWidgets plugin, and make sure it is loaded properly)
[00000271] skins2 interface: skin: VLC 0.8.5 Default Skin  author: aLtgLasS
[00000340] main dialogs provider error: no dialogs provider module matched "any"
[00000271] skins2 interface error: no suitable dialogs provider found (hint: compile the wxWidgets plugin, and make sure it is loaded properly)
[00000341] main dialogs provider error: no dialogs provider module matched "any"
[00000271] skins2 interface error: no suitable dialogs provider found (hint: compile the wxWidgets plugin, and make sure it is loaded properly)

Offline

#3 2006-05-23 01:06:53

PeteMo
Member
From: H'Burg, VA
Registered: 2006-01-26
Posts: 191
Website

Re: VLC (still) not working....

I had the same error and got vlc working by recompiling and replacing --disable wxwindows with --enable wxwidgets in the ./configure options.  I posted this as a comment to http://bugs.archlinux.org/task/4670

Offline

#4 2006-05-23 02:03:29

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: VLC (still) not working....

I installed VLC and got that as well, in fact none of the controls seemed to do anything (although they did change appearance when clicked).

BTW, what's with VLC suddenly using skins?

Offline

#5 2006-05-23 02:57:38

Dusty
Schwag Merchant
From: Medicine Hat, Alberta, Canada
Registered: 2004-01-18
Posts: 5,986
Website

Re: VLC (still) not working....

pmo6022 wrote:

I had the same error and got vlc working by recompiling and replacing --disable wxwindows with --enable wxwidgets in the ./configure options.  I posted this as a comment to http://bugs.archlinux.org/task/4670

Hmm.. would it be possible for you to upload the package you created to somewhere? I've a problem being on not just dialup, but broken dialup (1KB/sec max...), I don't want to run abs and download the vlc sources if I can avoid it. If its an issue, don't worry about it.

Thanks!

Dusty

Offline

#6 2006-05-23 10:44:55

PeteMo
Member
From: H'Burg, VA
Registered: 2006-01-26
Posts: 191
Website

Re: VLC (still) not working....

Dusty wrote:

Hmm.. would it be possible for you to upload the package you created to somewhere? I've a problem being on not just dialup, but broken dialup (1KB/sec max...), I don't want to run abs and download the vlc sources if I can avoid it. If its an issue, don't worry about it.

Thanks!

Dusty

Here you go.  Let me know if you have any problems.  It's probably still going to take a while to download with a 1KB/sec connection, but it certainly is better than getting the sources and compiling yourself.

Edit: link removed as fixed pkg has been released.

Offline

#7 2006-05-23 17:14:34

Dusty
Schwag Merchant
From: Medicine Hat, Alberta, Canada
Registered: 2004-01-18
Posts: 5,986
Website

Re: VLC (still) not working....

pmo6022 wrote:

Here you go.  Let me know if you have any problems.  It's probably still going to take a while to download with a 1KB/sec connection, but it certainly is better than getting the sources and compiling yourself.

Thanks so much! I'm downloading it right now (and have been for some time. ;-)) I switched computers.... I'm getting 4KBPS on this one.  Its like greased lightening. Must be a problem with the modem in the other...

Thanks again!

Dusty

Offline

#8 2006-05-23 19:23:11

Dusty
Schwag Merchant
From: Medicine Hat, Alberta, Canada
Registered: 2004-01-18
Posts: 5,986
Website

Re: VLC (still) not working....

It Works.... Thanks so much. smile  She'll be thrilled, it is working with dvd menus now. Easier to select which friends episode she wants to watch.... wink

Dusty

Offline

#9 2006-05-23 19:45:42

PeteMo
Member
From: H'Burg, VA
Registered: 2006-01-26
Posts: 191
Website

Re: VLC (still) not working....

Glad it works, and that I could help.  Is there anywhere I should mention this fix other than the bug I linked to earlier so that it can be incorporated into the standard package?

Offline

#10 2006-05-23 21:39:17

Chman
Member
Registered: 2006-01-31
Posts: 169
Website

Re: VLC (still) not working....

Hmmm that's strange, VLC didn't work for me neither, I just grab the PKGBUILD in ABS/extra (no change made), compile it again and it worked out-of-the-box. Same thing happened to me with weechat, it wasn't compiled with python/perl/ruby/lua scripts support but recompiling from ABS pkgbuild fix that. Or maybe I missed something ?

Offline

#11 2006-08-07 21:54:09

jason
Member
From: /dev/null
Registered: 2003-01-13
Posts: 100

Re: VLC (still) not working....

Having the same problems, don't know why the original bug was closed...

Offline

Board footer

Powered by FluxBB