You are not logged in.

#1 2019-04-14 00:02:41

D-J97
Member
Registered: 2019-01-20
Posts: 7

[SOLVED] GRUB found Windows but not Arch

Hi all,
I'm not new to arch but this I'm my first time installing on an EFI system and its the first time I've had an issue.
So I've followed the wiki to the letter, installed arch and grub, made the config file, but os-prober will find my windows partition (on an nvme drive) but will not add my arch partition to the grub menu, no matter what I seem to do.
Anyone know what I'm doing wrong? Just let me know what details you need.
TIA

Last edited by D-J97 (2019-04-14 08:37:56)

Offline

#2 2019-04-14 05:46:39

jasonwryan
Anarchist
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 27,679
Website

Re: [SOLVED] GRUB found Windows but not Arch

Forget os-prober, just write your Arch stanza manually.


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Surfraw

Registered Linux User #482438

Offline

#3 2019-04-14 08:37:15

D-J97
Member
Registered: 2019-01-20
Posts: 7

Re: [SOLVED] GRUB found Windows but not Arch

jasonwryan wrote:

Forget os-prober, just write your Arch stanza manually.

I would do but I have no idea as to the formatting and options needed to have it fully working. As I said I'm not new but I'm no professional with arch and Linux in general but I'm confident, I think I can fix it tonight anyway, I think my boot partition was missing one of the boot or esp flags, I ended up installing manjaro instead, but now my boot part works I can delete manjaro part, reinstall arch and just leave the /boot alone, re-run config and hopefully it'll work, thanks anyway! Will mark as solved

Offline

Board footer

Powered by FluxBB