You are not logged in.

#1 2019-05-19 20:49:31

Annoyingduck
Member
Registered: 2016-08-02
Posts: 171

Lost Thunar Thumbnail Generation XFCE

After the latest XFCE, Tumbler, and Thunar updates it appears that Thunar is no longer generating thumbnails for files over 1GB. My small movies are generating and appearing, but nothing over 1GB in file size. Previously thumbnailed +1GB files are now reverted back to no thumbnail. Also no longer have mp3 file generation, which really stinks, because it's a feature that just rolled in within the past year that XFCE lacked...and now it's gone. Is this just how it is now, or is there some manual intervention that can fix?

Offline

#2 2019-05-20 01:56:59

toz
Member
Registered: 2011-10-28
Posts: 391

Re: Lost Thunar Thumbnail Generation XFCE

The Arch tumber package is built with "--disable-gstreamer-thumbnailer" which is required for mp3 thumbnails. Looking at the changes, it looks like there was an extra patch in the previous version that took care of that setting. To test, you can install tumbler-git from the AUR (they are basically the same right now) to get the mp3 thumbnails back.

I'm not sure why the same is happening with video files, but the thumbnails work with the git package.

Maybe a bug report about the official package would be a good idea.

Offline

#3 2019-05-20 08:53:31

SuGaRAddiCTeD
Member
Registered: 2007-05-26
Posts: 7

Re: Lost Thunar Thumbnail Generation XFCE

mkdir -p $XDG_CONFIG_HOME/tumbler
cp /etc/xdg/tumbler/tumbler.rc $XDG_CONFIG_HOME/tumbler/

and then change MaxFileSize to 0

MaxFileSize=0

for video files.

By default thumbnails generated only for files up to 2 gb.

Offline

#4 2019-05-26 12:36:31

Annoyingduck
Member
Registered: 2016-08-02
Posts: 171

Re: Lost Thunar Thumbnail Generation XFCE

SuGaRAddiCTeD wrote:
mkdir -p $XDG_CONFIG_HOME/tumbler
cp /etc/xdg/tumbler/tumbler.rc $XDG_CONFIG_HOME/tumbler/

and then change MaxFileSize to 0

MaxFileSize=0

for video files.

By default thumbnails generated only for files up to 2 gb.

This is not working for me. Just to be clear, I'm editing the new tumbler.rc file in /tumbler/tumbler.rc created on the root partition NOT the file in /etc/xdg/tumbler/tumbler.rc correct?  I changed all video sizes to 0, logged back in and it's still not working. Also doesn't fix the mp3 embedded image issue either.

Offline

#5 2019-05-26 13:44:08

toz
Member
Registered: 2011-10-28
Posts: 391

Re: Lost Thunar Thumbnail Generation XFCE

Annoyingduck wrote:

Also doesn't fix the mp3 embedded image issue either.

Bug report created for audio cover issue.

Offline

#6 2019-05-26 14:43:47

SuGaRAddiCTeD
Member
Registered: 2007-05-26
Posts: 7

Re: Lost Thunar Thumbnail Generation XFCE

$XDG_CONFIG_HOME should point to your config directory. So the file must be:

.config/tumbler/tumbler.rc

Also try deleting your .cache/thumbnails directory.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB