You are not logged in.

#1 2019-10-07 03:47:26

LeftyAce
Member
Registered: 2012-08-18
Posts: 146

[Solved]Cannot load virtio module: "Bad line starting with 'options' "

Hi all,

I'm attempting to set up a virtual machine with KVM, following the wiki: https://wiki.archlinux.org/index.php/KVM

I noticed that the virtio module was not getting loaded at boot, so I tried following the example here: https://wiki.archlinux.org/index.php/Ke … e_handling

I created the following file

# /etc/modprobe.d/virtio.conf
# Load virtio
options virtio

I then run sudo modprobe virtio, and get the following error:

libkmod: kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/virtio.conf line 3: ignoring bad line starting with 'options'

What am I missing?

Last edited by LeftyAce (2019-10-07 14:41:34)

Offline

#2 2019-10-07 04:01:22

jasonwryan
Anarchist
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 28,064
Website

Re: [Solved]Cannot load virtio module: "Bad line starting with 'options' "

You aren't passing any options...


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Surfraw

Registered Linux User #482438

Offline

#3 2019-10-07 05:49:45

LeftyAce
Member
Registered: 2012-08-18
Posts: 146

Re: [Solved]Cannot load virtio module: "Bad line starting with 'options' "

Aha. What is the correct syntax when I don't want to pass any options, I just want to force the module to be loaded? Simply removing "options" and leaving only "virtio" as the line generates an error  "...ignoring bad line starting with 'virtio' "

Offline

#4 2019-10-07 06:14:53

jasonwryan
Anarchist
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 28,064
Website

Re: [Solved]Cannot load virtio module: "Bad line starting with 'options' "

It's documented on the page you linked to:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Ke … th_systemd

If that errors out, what is the output of `modprobe -v virtio`?


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Surfraw

Registered Linux User #482438

Offline

#5 2019-10-07 14:41:18

LeftyAce
Member
Registered: 2012-08-18
Posts: 146

Re: [Solved]Cannot load virtio module: "Bad line starting with 'options' "

That worked great, thanks! Next time I'll try reading the whole page :-)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB