You are not logged in.

#1 2019-10-10 04:41:57

niciuffo
Member
Registered: 2015-08-11
Posts: 9

[SOLVED] Missing/corrupted/misplaced graphical elements under KDE

Starting today I am having a weird issue regarding graphical elements under KDE. Elements such as radio/check buttons are invisible, context menus transparent, notification items misplaced, confirmation buttons present graphical corruption.
This happens with any theme/icon pack.

I am currently running a patched version of xorg-server, but the issue wasn't present yesterday with the same version...

Specs: Lenovo X1 Extreme (Gen 2), intel HD630 + nvidia 1650, 4k display with 1.7 scaling (issue is present even with no scaling)

Pictures: https://imgur.com/a/iaCfZge

Logs: dsmesg Xorg.0.log journalctl -b

Anyone have any idea what to try? Is this a driver issue, compositor?

Thanks in advance.

Last edited by niciuffo (2019-10-10 06:26:03)

Offline

#2 2019-10-10 05:44:39

pb
Member
From: Krakow, PL
Registered: 2014-12-26
Posts: 326
Website

Re: [SOLVED] Missing/corrupted/misplaced graphical elements under KDE

Plasma 5.17 beta on Qt 5.14 beta?

Offline

#3 2019-10-10 06:25:13

niciuffo
Member
Registered: 2015-08-11
Posts: 9

Re: [SOLVED] Missing/corrupted/misplaced graphical elements under KDE

pb wrote:

Plasma 5.17 beta on Qt 5.14 beta?

That was exactly the issue. I disabled the kde_unstable repository and downgraded to the stable versions with

pacman -Syyuu

Thank you!

Offline

#4 2019-10-10 12:22:08

pb
Member
From: Krakow, PL
Registered: 2014-12-26
Posts: 326
Website

Re: [SOLVED] Missing/corrupted/misplaced graphical elements under KDE

There's an upstream (Qt) bug, see: https://bugreports.qt.io/browse/QTBUG-78200

Offline

#5 2019-10-11 03:56:18

lordheavy
Developer
From: France
Registered: 2010-04-01
Posts: 282

Re: [SOLVED] Missing/corrupted/misplaced graphical elements under KDE

Fixed with qt5-svg 5.14.0beta1-2

Offline

#6 2019-10-11 04:03:02

pb
Member
From: Krakow, PL
Registered: 2014-12-26
Posts: 326
Website

Re: [SOLVED] Missing/corrupted/misplaced graphical elements under KDE

I can confirm. With new version of qt5-svg everything is ok.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB