You are not logged in.

#1 2019-11-01 03:26:42

stdcerr
Member
Registered: 2019-08-28
Posts: 19

[SOLVED] Problem with GeForce GT 520 graphics card

Hi,

I have a GeForce GT 520 in my system and I'm having troubles to get drivers going. I had troubles getting any DM going and thought it must be because I didn't install any drivers for my graphics card.
As indicated on https://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA, I installed nvidia-390xx but that turned out even "worse" than w/o any additional drivers. Now only one of my two monitors shows the shell, before both monitors were showing a mirrored shell.
However, I went ahead & looked for the driver on the GeForce website and found it here: https://www.geforce.com/drivers/results/137276 after installing gcc, make   & the kernel-headers it would compile but in the end show:
"ERROR: Installation has failed. Please see the file '/var/log/nvidia-installer.log' for details" where I see something like:

   In file included from /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/common/inc/nv-linux.h:136,
                    from /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/nvidia/nv-chrdev.c:15:
   /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/common/inc/nv-list-helpers.h:94:19: error: redefinition of ‘list_is_first’
      94 | static inline int list_is_first(const struct list_head *list,
         |                   ^~~~~~~~~~~~~
   In file included from /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/common/inc/nv-linux.h:136,
                    from /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/nvidia/nv-acpi.c:15:
   /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/common/inc/nv-list-helpers.h:94:19: error: redefinition of ‘list_is_first’
      94 | static inline int list_is_first(const struct list_head *list,
         |                   ^~~~~~~~~~~~~
   In file included from /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/common/inc/nv-linux.h:136,
                    from /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/nvidia/nv-frontend.c:13:
   /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/common/inc/nv-list-helpers.h:94:19: error: redefinition of ‘list_is_first’
      94 | static inline int list_is_first(const struct list_head *list,
         |                   ^~~~~~~~~~~~~
   In file included from /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/common/inc/nv-linux.h:136,
                    from /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/nvidia/nv-instance.c:13:
   /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/common/inc/nv-list-helpers.h:94:19: error: redefinition of ‘list_is_first’
      94 | static inline int list_is_first(const struct list_head *list,
         |                   ^~~~~~~~~~~~~

...and more similar errors and on the bottom it says:

$ tail /var/log/nvidia-installer.log 
make[2]: *** [scripts/Makefile.build:280: /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/nvidia/nv-ibmnpu.o] Error 1
make[2]: *** [scripts/Makefile.build:280: /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/nvidia/nv-memdbg.o] Error 1
make[2]: *** [scripts/Makefile.build:280: /tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel/nvidia/nv_uvm_interface.o] Error 1
make[2]: Target '__build' not remade because of errors.
make[1]: *** [Makefile:1626: _module_/tmp/selfgz1186/NVIDIA-Linux-x86_64-390.87/kernel] Error 2
make[1]: Target 'modules' not remade because of errors.
make[1]: Leaving directory '/usr/lib/modules/5.3.7-arch1-2-ARCH/build'
make: *** [Makefile:79: modules] Error 2
ERROR: The nvidia kernel module was not created.
ERROR: Installation has failed.  Please see the file '/var/log/nvidia-installer.log' for details.  You may find suggestions on fixing installation problems in the README available on the Linux driver download page at www.nvidia.com.

This is a direct link to the complete log file: https://drive.google.com/uc?export=down … M5PjQVolpB

Can anybody help out with this?

Last edited by stdcerr (2019-11-01 04:33:26)

Offline

#2 2019-11-01 03:58:24

WSDMatty
Member
Registered: 2019-08-27
Posts: 20

Re: [SOLVED] Problem with GeForce GT 520 graphics card

Have you tried using the mesa open source drivers? I have a geforce gt 525m and it works well.

It sounds like the root problem was "My DM isn't working" Which is the problem I'd be troubleshooting instead of why Nvidia's drivers don't want to build.

Offline

#3 2019-11-01 04:14:15

stdcerr
Member
Registered: 2019-08-28
Posts: 19

Re: [SOLVED] Problem with GeForce GT 520 graphics card

WSDMatty wrote:

Have you tried using the mesa open source drivers? I have a geforce gt 525m and it works well.

It sounds like the root problem was "My DM isn't working" Which is the problem I'd be troubleshooting instead of why Nvidia's drivers don't want to build.

Well, I do believe that is because the drivers aren't working as they should.
I started sddm and got a black screen, changing to another shell gave me:

$ sudo systemctl status sddm
● sddm.service - Simple Desktop Display Manager
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sddm.service; disabled; vendor preset: disabled)
   Active: active (running) since Thu 2019-10-31 21:10:00 PDT; 1min 56s ago
     Docs: man:sddm(1)
           man:sddm.conf(5)
 Main PID: 5855 (sddm)
    Tasks: 2 (limit: 4915)
   Memory: 12.5M
   CGroup: /system.slice/sddm.service
           └─5855 /usr/bin/sddm

Oct 31 21:10:00 DesktopRon systemd[1]: Started Simple Desktop Display Manager.
Oct 31 21:10:01 DesktopRon sddm[5855]: Initializing...
Oct 31 21:10:01 DesktopRon sddm[5855]: Starting...
Oct 31 21:10:01 DesktopRon sddm[5855]: Logind interface found

Offline

#4 2019-11-01 04:33:05

stdcerr
Member
Registered: 2019-08-28
Posts: 19

Re: [SOLVED] Problem with GeForce GT 520 graphics card

Oh, I installed the mesa drivers, manually deleted the systemd symlink to light dm and enabled sddm with systemctl, rebooted and it came up fine...  (both screens too-> mirrored... i'll look into this later)

Last edited by stdcerr (2019-11-01 04:33:56)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB