You are not logged in.

#1 2019-10-28 12:01:39

andrii_zymohliad
Member
From: Vinnytsia, Ukraine
Registered: 2016-04-11
Posts: 11

[SOLVED] Blender does not start due to alembic update

with the following error:

blender: symbol lookup error: blender: undefined symbol: _ZN7Alembic3Abc3v1114OArrayProperty3setERKNS_15AbcCoreAbstract3v1111ArraySampleE

I suppose it is caused by the latest `alembic` update. Is there any quick way to fix it if I don't have previous `alembic` version pkg cached?

Last edited by andrii_zymohliad (2019-10-28 12:09:40)

Offline

#2 2019-10-28 12:08:29

andrii_zymohliad
Member
From: Vinnytsia, Ukraine
Registered: 2016-04-11
Posts: 11

Re: [SOLVED] Blender does not start due to alembic update

Sorry, I wasn't very careful, I found that I have `alembic-1.7.11-2` cached and installing it fixed the issue. Also, there is a bug reported https://bugs.archlinux.org/task/64287

Offline

#3 2019-10-28 12:13:08

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 9,164
Website

Re: [SOLVED] Blender does not start due to alembic update

To answer your question -- in the event that you don't have the package cached, you can get it from the Arch Linux Archive.


Sakura:-
Mobo: MSI X299 TOMAHAWK ARCTIC // Processor: Intel Core i7-7820X 3.6GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 5x 1TB HDD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Offline

#4 2019-11-12 14:24:53

Svenstaro
Developer
From: Germany
Registered: 2008-11-19
Posts: 376

Re: [SOLVED] Blender does not start due to alembic update

Next time, you should not role back but repord a bug instead.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB