You are not logged in.

#1 2020-01-26 11:32:10

Fixed
Member
Registered: 2005-08-09
Posts: 195

[SOLVED ]No Wi_Fi found after today's upgrade

Hello everyone,

No Wi-Fi after today's upgrade

# wifi-menu
Scanning for networks... failed
No networks found
# cat  /var/log/pacman.log 

[2020-01-26T14:09:27+0300] [PACMAN] Running 'pacman -Syu'
[2020-01-26T14:09:27+0300] [PACMAN] synchronizing package lists
[2020-01-26T14:09:28+0300] [PACMAN] starting full system upgrade
[2020-01-26T14:09:49+0300] [ALPM] running '60-mkinitcpio-remove.hook'...
[2020-01-26T14:09:49+0300] [ALPM] running '70-dkms-remove.hook'...
[2020-01-26T14:09:49+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> dkms remove broadcom-wl/6.30.223.271 -k 5.4.13-arch1-1
[2020-01-26T14:09:59+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> dkms remove bcwc-pcie/r254.a22f248 -k 5.4.13-arch1-1
[2020-01-26T14:10:06+0300] [ALPM] transaction started
[2020-01-26T14:10:07+0300] [ALPM] upgraded dbus (1.12.16-3 -> 1.12.16-5)
[2020-01-26T14:10:07+0300] [ALPM] upgraded p11-kit (0.23.18.1-2 -> 0.23.19-1)
[2020-01-26T14:10:07+0300] [ALPM] upgraded ca-certificates-utils (20181109-2 -> 20181109-3)
[2020-01-26T14:10:07+0300] [ALPM] upgraded ca-certificates-mozilla (3.49.1-1 -> 3.49.2-1)
[2020-01-26T14:10:07+0300] [ALPM] upgraded ca-certificates (20181109-2 -> 20181109-3)
[2020-01-26T14:10:07+0300] [ALPM] upgraded libsecret (0.19.1-3 -> 0.20.0-1)
[2020-01-26T14:10:07+0300] [ALPM] upgraded libuv (1.34.1-1 -> 1.34.2-1)
[2020-01-26T14:10:08+0300] [ALPM] upgraded linux (5.4.13.arch1-1 -> 5.4.14.arch1-1)
[2020-01-26T14:10:11+0300] [ALPM] upgraded linux-headers (5.4.13.arch1-1 -> 5.4.14.arch1-1)
[2020-01-26T14:10:11+0300] [ALPM] upgraded nss (3.49.1-1 -> 3.49.2-1)
[2020-01-26T14:10:11+0300] [ALPM] upgraded telegram-desktop (1.9.7-1 -> 1.9.8-1)
[2020-01-26T14:10:11+0300] [ALPM] upgraded wpa_supplicant (2:2.9-3 -> 2:2.9-4)
[2020-01-26T14:10:11+0300] [ALPM] transaction completed
[2020-01-26T14:10:12+0300] [ALPM] running '20-systemd-sysusers.hook'...
[2020-01-26T14:10:12+0300] [ALPM] running '30-systemd-daemon-reload.hook'...
[2020-01-26T14:10:12+0300] [ALPM] running '30-systemd-tmpfiles.hook'...
[2020-01-26T14:10:12+0300] [ALPM] running '30-systemd-update.hook'...
[2020-01-26T14:10:12+0300] [ALPM] running '60-depmod.hook'...
[2020-01-26T14:10:19+0300] [ALPM] running '70-dkms-install.hook'...
[2020-01-26T14:10:19+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> dkms install broadcom-wl/6.30.223.271 -k 5.4.14-arch1-1
[2020-01-26T14:10:36+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> dkms install bcwc-pcie/r254.a22f248 -k 5.4.14-arch1-1
[2020-01-26T14:10:48+0300] [ALPM] running '90-mkinitcpio-install.hook'...
[2020-01-26T14:10:48+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'default'
[2020-01-26T14:10:48+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux.img
[2020-01-26T14:10:48+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: 5.4.14-arch1-1
[2020-01-26T14:10:48+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [base]
[2020-01-26T14:10:49+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [udev]
[2020-01-26T14:10:49+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [autodetect]
[2020-01-26T14:10:49+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2020-01-26T14:10:49+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2020-01-26T14:10:50+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2020-01-26T14:10:50+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2020-01-26T14:10:51+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2020-01-26T14:10:51+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2020-01-26T14:10:51+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating gzip-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux.img
[2020-01-26T14:10:53+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Image generation successful
[2020-01-26T14:10:53+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'fallback'
[2020-01-26T14:10:53+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux-fallback.img -S autodetect
[2020-01-26T14:10:54+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: 5.4.14-arch1-1
[2020-01-26T14:10:54+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [base]
[2020-01-26T14:10:54+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [udev]
[2020-01-26T14:10:54+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2020-01-26T14:10:54+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2020-01-26T14:10:56+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: wd719x
[2020-01-26T14:10:56+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: aic94xx
[2020-01-26T14:10:59+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2020-01-26T14:11:01+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2020-01-26T14:11:02+0300] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2020-01-26T14:11:04+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2020-01-26T14:11:05+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating gzip-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux-fallback.img
[2020-01-26T14:11:10+0300] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Image generation successful
[2020-01-26T14:11:11+0300] [ALPM] running 'dbus-reload.hook'...
[2020-01-26T14:11:11+0300] [ALPM] running 'gtk-update-icon-cache.hook'...
[2020-01-26T14:11:11+0300] [ALPM] running 'update-ca-trust.hook'...
[2020-01-26T14:11:11+0300] [ALPM] running 'update-desktop-database.hook'...
[2020-01-26T14:11:19+0300] [PACMAN] Running 'pacman -Syu'
[2020-01-26T14:11:19+0300] [PACMAN] synchronizing package lists
[2020-01-26T14:11:19+0300] [PACMAN] starting full system upgrade
[2020-01-26T14:12:33+0300] [PACMAN] Running 'pacman -Syu'
[2020-01-26T14:12:33+0300] [PACMAN] synchronizing package lists
[2020-01-26T14:12:37+0300] [PACMAN] Running 'pacman -Syu'
[2020-01-26T14:12:37+0300] [PACMAN] synchronizing package lists
[2020-01-26T14:12:39+0300] [PACMAN] Running 'pacman -Syu'
[2020-01-26T14:12:39+0300] [PACMAN] synchronizing package lists
[2020-01-26T14:12:41+0300] [PACMAN] Running 'pacman -Syu'
[2020-01-26T14:12:41+0300] [PACMAN] synchronizing package lists
[2020-01-26T14:12:45+0300] [PACMAN] Running 'pacman -Syu'
[2020-01-26T14:12:45+0300] [PACMAN] synchronizing package lists
[2020-01-26T14:18:28+0300] [PACMAN] Running 'pacman -Syu'
[2020-01-26T14:18:28+0300] [PACMAN] synchronizing package lists
[2020-01-26T14:18:28+0300] [PACMAN] starting full system upgrade

Last edited by Fixed (2020-01-26 12:17:37)


XFCE4 under ARCH64 on Sager and MacBook Air laptops

Offline

#2 2020-01-26 11:39:10

Scimmia
Bug Wrangler
Registered: 2012-09-01
Posts: 7,444

Re: [SOLVED ]No Wi_Fi found after today's upgrade

Offline

#3 2020-01-26 11:41:06

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 8,712

Re: [SOLVED ]No Wi_Fi found after today's upgrade

Update again/fix your mirrorlist, you should get wpa_supplicant 2:2.9-5 which disables a few compile options that broke broadcom adapters. https://git.archlinux.org/svntogit/pack … 62dabb7823

Offline

#4 2020-01-26 12:17:16

Fixed
Member
Registered: 2005-08-09
Posts: 195

Re: [SOLVED ]No Wi_Fi found after today's upgrade

Scimmia, V1del, thank you so much for so fast problem solution!

The mirror http://mirrors.evowise.com/archlinux/$repo/os/$arch at the very top of the mirrorlist file was empty, the next one at http://mirrors.evowise.com/archlinux/$repo/os/$arch contained  wpa_supplicant 2:2.9- 5


XFCE4 under ARCH64 on Sager and MacBook Air laptops

Offline

Board footer

Powered by FluxBB