You are not logged in.

#1 2020-03-26 17:59:46

class_OpenGL
Member
Registered: 2017-06-29
Posts: 4

WiFi works while running ISO, but not when ArchLinux is installed

Hello.

I'm trying to install ArchLinux on a Chuwi Hi12 tablet. While running ISO for installation, I can connect to Internet using wpa_supplicant. I installed linux-firmware and finished the installation, but when I reboot, I can't connect to WiFi. Rfkill soft-blocks it. When I unlock it using command "rfkill unblock wifi", it get unblocked, but wpa_supplicant throws:

    wlan0: Trying to associate with <mac> (SSID='<SSID>' freq=2142 MHz)
    wlan0: Associated with <mac>
    wlan0: CTRL-EVENT-SUBNET-STATUS-UPDATE status=0
    wlan0: CTRL-EVENT_DISCONNECTED bssid=<mac> (SSID='<SSID>' reason=0 locally_generated=1)
    [more]

but when ArchLinux is running from ISO, wpa_supplicant works.

Also, when I try to use "nmcli device wifi rescan", it throws:

    Error: Scanning not allowed while unavailable or activating

I tried to use the same linux-firmware as ISO (from mirror.lnx.sk/pub/linux/archlinux/testi … kg.tar.zst), which is version "linux-firmware-20200204.b791e15-1", but it doesn't work (I installed it using pacman -U <downloaded-package>)


When I run dmesg -lerr,warn (after trying wpa_supplicant), it shows:

[    0.011517] esrt: ESRT header is not in the memory map.
[    0.764963] ENERGY_PERF_BIAS: Set to 'normal', was 'performance'
[    1.070520] dw_dmac INTL9C60:00: Missing DT data
[    1.107150] dw_dmac INTL9C60:01: Missing DT data
[    1.408742] Expanded resource Reserved due to conflict with PCI Bus 0000:00
[    6.299947] Goodix-TS i2c-GDIX1001:00: i2c-GDIX1001:00 supply AVDD28 not found, using dummy regulator
[    6.300024] Goodix-TS i2c-GDIX1001:00: i2c-GDIX1001:00 supply VDDIO not found, using dummy regulator
[    7.079376] platform regulatory.0: Direct firmware load for regulatory.db failed with error -2
[    7.226117] r8723bs: module is from the staging directory, the quality is unknown, you have been warned.
[    7.316450] RTL8723BS: module init start
[    7.316456] RTL8723BS: rtl8723bs v4.3.5.5_12290.20140916_BTCOEX20140507-4E40
[    7.316458] RTL8723BS: rtl8723bs BT-Coex version = BTCOEX20140507-4E40
[    7.477867] RTL8723BS: rtw_ndev_init(wlan0)
[    7.478737] RTL8723BS: module init ret =0
[   13.911253] kauditd_printk_skb: 8 callbacks suppressed
[   38.895532] kauditd_printk_skb: 3 callbacks suppressed
[   53.160476] RTL8723BS: rtw_set_802_11_connect(wlan0)  fw_state = 0x00000008
[   53.228162] RTL8723BS: start auth
[   53.232380] RTL8723BS: auth success, start assoc
[   53.237698] RTL8723BS: rtw_cfg80211_indicate_connect(wlan0) BSS not found !!
[   53.237740] RTL8723BS: assoc success
[   60.191845] RTL8723BS: rtw_aes_decrypt(wlan0) no_gkey_bc_cnt:2, no_gkey_mc_cnt:0
[   61.175305] RTL8723BS: sta recv deauth reason code(15) sta:84:aa:9c:26:b7:fb, ignore = 0
[   63.321434] RTL8723BS: rtw_set_802_11_connect(wlan0)  fw_state = 0x00000008
[   72.009695] RTL8723BS: rtw_set_802_11_connect(wlan0)  fw_state = 0x00000008
[  264.115239] kauditd_printk_skb: 5 callbacks suppressed

Some system information:
* Device: Chuwi Hi12 (tablet)
* CPU: Intel Atom x5-Z8350 (64 bits)

I hope you can help me. Thanks!

Offline

#2 2020-03-26 18:22:38

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 17,129

Re: WiFi works while running ISO, but not when ArchLinux is installed

Are you using NetworkManager to control your device?   Is that the only thing you are using?

What are the output of
ip link
and of
systemctl list-unit-files --state=enabled
?


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Sometimes it is the people no one can imagine anything of who do the things no one can imagine. -- Alan Turing
---
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#3 2020-03-26 18:44:01

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 9,510
Website

Re: WiFi works while running ISO, but not when ArchLinux is installed

Mod note: not an installation issue, moving to NC.


Sakura:-
Mobo: MSI X299 TOMAHAWK ARCTIC // Processor: Intel Core i7-7820X 3.6GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 5x 1TB HDD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Offline

#4 2020-03-26 18:50:01

class_OpenGL
Member
Registered: 2017-06-29
Posts: 4

Re: WiFi works while running ISO, but not when ArchLinux is installed

Sorry, but it seems that tablet doesn't boot, so I can't test your commands.

Offline

#5 2020-03-27 03:05:43

class_OpenGL
Member
Registered: 2017-06-29
Posts: 4

Re: WiFi works while running ISO, but not when ArchLinux is installed

I had to reinstall Arch, and now it works! Thank you

Offline

Board footer

Powered by FluxBB