You are not logged in.

#1 2020-03-26 17:23:55

Trix213
Member
From: Germany
Registered: 2020-03-26
Posts: 4

No sound systemwide with the exception of Teamspeak after installation

Hello folks,

I am new to Arch and can't seem to resolve this issue on my own, I already read the wiki pages regarding alsa and tried some of the stuff there but I seem to be completely lost...

I had everything up and running just fine sound-wise, I could switch between my headset plugged in via USB and my external amplifier plugged in via AUX and it would work.

Then I installed Teamspeak3 and now I don't have any sound anymore, except for when running Teamspeak itself, where headset and microphone work fine.

Any ideas as to why/what changed and how to fix it?

Thanks in advance
Daniel

Offline

#2 2020-03-26 17:41:24

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 9,032

Re: No sound systemwide with the exception of Teamspeak after installation

Sounds like you are using pulseaudio usually (do you?)

If so check the settings of teamspeak and ensure it's using pulseaudio as well. It might sometimes default to ALSA which will lead to this issue depending on which device you're choosing as recording device.

If you need some background info on why this happens, read this post: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 8#p1639728

Should this be insufficient, post:

sudo fuser -v /dev/snd/*
aplay -l
#If using pulse
pacmd list-cards
pacmd list-sinks
pacmd list-sink-inputs

in [ code ] [ /code ] tags without spaces.

Online

#3 2020-03-26 18:57:39

Trix213
Member
From: Germany
Registered: 2020-03-26
Posts: 4

Re: No sound systemwide with the exception of Teamspeak after installation

V1del wrote:

Sounds like you are using pulseaudio usually (do you?)

If so check the settings of teamspeak and ensure it's using pulseaudio as well. It might sometimes default to ALSA which will lead to this issue depending on which device you're choosing as recording device.

It was configured to use the best mode, I changed it to pulseaudio now, same result: Sound within Teamspeak is working, outside not at all.

(base) [daniel@archdaniel ~]$ sudo fuser -v /dev/snd/*
                     USER        PID ACCESS COMMAND
/dev/snd/controlC0:  daniel      820 F.... volumeicon
                     daniel      914 F.... pulseaudio
/dev/snd/controlC1:  daniel      914 F.... pulseaudio
/dev/snd/controlC2:  daniel      842 F.... polybar
                     daniel      914 F.... pulseaudio
(base) [daniel@archdaniel ~]$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Audio [HyperX 7.1 Audio], device 0: USB Audio [USB Audio]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 8: HDMI 2 [HDMI 2]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 9: HDMI 3 [HDMI 3]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 10: HDMI 4 [HDMI 4]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 11: HDMI 5 [HDMI 5]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 2: Generic [HD-Audio Generic], device 0: ALC1220 Analog [ALC1220 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 2: Generic [HD-Audio Generic], device 1: ALC1220 Digital [ALC1220 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

pacmd list-cards:

pacmd list-cards
3 card(s) available.
    index: 0
	name: <alsa_card.usb-Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000-00>
	driver: <module-alsa-card.c>
	owner module: 5
	properties:
		alsa.card = "0"
		alsa.card_name = "HyperX 7.1 Audio"
		alsa.long_card_name = "Kingston HyperX 7.1 Audio at usb-0000:04:00.1-3, full speed"
		alsa.driver_name = "snd_usb_audio"
		device.bus_path = "pci-0000:04:00.1-usb-0:3:1.0"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:01.2/0000:01:00.0/0000:02:08.0/0000:04:00.1/usb1/1-3/1-3:1.0/sound/card0"
		udev.id = "usb-Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000-00"
		device.bus = "usb"
		device.vendor.id = "0951"
		device.vendor.name = "Kingston Technology"
		device.product.id = "16a4"
		device.product.name = "HyperX 7.1 Audio"
		device.serial = "Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000"
		device.string = "0"
		device.description = "HyperX 7.1 Audio"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-usb"
	profiles:
		input:analog-stereo: Analog Stereo Input (priority 65, available: unknown)
		input:iec958-stereo: Digital Stereo (IEC958) Input (priority 55, available: unknown)
		output:analog-stereo: Analog Stereo Output (priority 6500, available: unknown)
		output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (priority 6565, available: unknown)
		output:analog-stereo+input:iec958-stereo: Analog Stereo Output + Digital Stereo (IEC958) Input (priority 6555, available: unknown)
		output:iec958-stereo: Digital Stereo (IEC958) Output (priority 5500, available: unknown)
		output:iec958-stereo+input:analog-stereo: Digital Stereo (IEC958) Output + Analog Stereo Input (priority 5565, available: unknown)
		output:iec958-stereo+input:iec958-stereo: Digital Stereo Duplex (IEC958) (priority 5555, available: unknown)
		off: Off (priority 0, available: unknown)
	active profile: <output:analog-stereo+input:analog-stereo>
	sinks:
		alsa_output.usb-Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000-00.analog-stereo/#0: HyperX 7.1 Audio Analog Stereo
	sources:
		alsa_output.usb-Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000-00.analog-stereo.monitor/#0: Monitor of HyperX 7.1 Audio Analog Stereo
		alsa_input.usb-Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000-00.analog-stereo/#1: HyperX 7.1 Audio Analog Stereo
	ports:
		analog-input-headset-mic: Headset Microphone (priority 8800, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		iec958-stereo-input: Digital Input (S/PDIF) (priority 0, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				
		analog-output: Analog Output (priority 9900, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				
		iec958-stereo-output: Digital Output (S/PDIF) (priority 0, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				
    index: 1
	name: <alsa_card.pci-0000_09_00.1>
	driver: <module-alsa-card.c>
	owner module: 6
	properties:
		alsa.card = "1"
		alsa.card_name = "HDA ATI HDMI"
		alsa.long_card_name = "HDA ATI HDMI at 0xfcca0000 irq 91"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:09:00.1"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:03.1/0000:07:00.0/0000:08:00.0/0000:09:00.1/sound/card1"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "1002"
		device.vendor.name = "Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]"
		device.product.id = "ab38"
		device.product.name = "Navi 10 HDMI Audio"
		device.string = "1"
		device.description = "Navi 10 HDMI Audio"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	profiles:
		output:hdmi-stereo: Digital Stereo (HDMI) Output (priority 5900, available: no)
		output:hdmi-surround: Digital Surround 5.1 (HDMI) Output (priority 800, available: no)
		output:hdmi-surround71: Digital Surround 7.1 (HDMI) Output (priority 800, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra1: Digital Stereo (HDMI 2) Output (priority 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra1: Digital Surround 5.1 (HDMI 2) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra1: Digital Surround 7.1 (HDMI 2) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra2: Digital Stereo (HDMI 3) Output (priority 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra2: Digital Surround 5.1 (HDMI 3) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra2: Digital Surround 7.1 (HDMI 3) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra3: Digital Stereo (HDMI 4) Output (priority 5700, available: unknown)
		output:hdmi-stereo-extra4: Digital Stereo (HDMI 5) Output (priority 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra4: Digital Surround 5.1 (HDMI 5) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra4: Digital Surround 7.1 (HDMI 5) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra5: Digital Stereo (HDMI 6) Output (priority 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra5: Digital Surround 5.1 (HDMI 6) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra5: Digital Surround 7.1 (HDMI 6) Output (priority 600, available: no)
		off: Off (priority 0, available: unknown)
	active profile: <output:hdmi-stereo-extra3>
	sinks:
		alsa_output.pci-0000_09_00.1.hdmi-stereo-extra3/#1: Navi 10 HDMI Audio Digital Stereo (HDMI 4)
	sources:
		alsa_output.pci-0000_09_00.1.hdmi-stereo-extra3.monitor/#2: Monitor of Navi 10 HDMI Audio Digital Stereo (HDMI 4)
	ports:
		hdmi-output-0: HDMI / DisplayPort (priority 5900, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
		hdmi-output-1: HDMI / DisplayPort 2 (priority 5800, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
		hdmi-output-2: HDMI / DisplayPort 3 (priority 5700, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
		hdmi-output-3: HDMI / DisplayPort 4 (priority 5600, latency offset 0 usec, available: yes)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
				device.product.name = "2460G4"
		hdmi-output-4: HDMI / DisplayPort 5 (priority 5500, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
		hdmi-output-5: HDMI / DisplayPort 6 (priority 5400, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
    index: 2
	name: <alsa_card.pci-0000_0b_00.4>
	driver: <module-alsa-card.c>
	owner module: 7
	properties:
		alsa.card = "2"
		alsa.card_name = "HD-Audio Generic"
		alsa.long_card_name = "HD-Audio Generic at 0xfcb00000 irq 93"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:0b:00.4"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:08.1/0000:0b:00.4/sound/card2"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "1022"
		device.vendor.name = "Advanced Micro Devices, Inc. [AMD]"
		device.product.id = "1487"
		device.product.name = "Starship/Matisse HD Audio Controller"
		device.string = "2"
		device.description = "Starship/Matisse HD Audio Controller"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	profiles:
		input:analog-stereo: Analog Stereo Input (priority 65, available: no)
		output:analog-stereo: Analog Stereo Output (priority 6500, available: unknown)
		output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (priority 6565, available: no)
		output:analog-surround-21: Analog Surround 2.1 Output (priority 1300, available: unknown)
		output:analog-surround-21+input:analog-stereo: Analog Surround 2.1 Output + Analog Stereo Input (priority 1365, available: no)
		output:analog-surround-40: Analog Surround 4.0 Output (priority 1200, available: unknown)
		output:analog-surround-40+input:analog-stereo: Analog Surround 4.0 Output + Analog Stereo Input (priority 1265, available: no)
		output:analog-surround-41: Analog Surround 4.1 Output (priority 1300, available: unknown)
		output:analog-surround-41+input:analog-stereo: Analog Surround 4.1 Output + Analog Stereo Input (priority 1365, available: no)
		output:analog-surround-50: Analog Surround 5.0 Output (priority 1200, available: unknown)
		output:analog-surround-50+input:analog-stereo: Analog Surround 5.0 Output + Analog Stereo Input (priority 1265, available: no)
		output:analog-surround-51: Analog Surround 5.1 Output (priority 1300, available: unknown)
		output:analog-surround-51+input:analog-stereo: Analog Surround 5.1 Output + Analog Stereo Input (priority 1365, available: no)
		output:iec958-stereo: Digital Stereo (IEC958) Output (priority 5500, available: unknown)
		output:iec958-stereo+input:analog-stereo: Digital Stereo (IEC958) Output + Analog Stereo Input (priority 5565, available: no)
		off: Off (priority 0, available: unknown)
	active profile: <output:analog-stereo>
	sinks:
		alsa_output.pci-0000_0b_00.4.analog-stereo/#2: Starship/Matisse HD Audio Controller Analog Stereo
	sources:
		alsa_output.pci-0000_0b_00.4.analog-stereo.monitor/#3: Monitor of Starship/Matisse HD Audio Controller Analog Stereo
	ports:
		analog-input-front-mic: Front Microphone (priority 8500, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		analog-input-rear-mic: Rear Microphone (priority 8200, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		analog-input-linein: Line In (priority 8100, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				
		analog-output-lineout: Line Out (priority 9000, latency offset 0 usec, available: yes)
			properties:
				
		analog-output-headphones: Headphones (priority 9900, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-headphones"
		iec958-stereo-output: Digital Output (S/PDIF) (priority 0, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:

pacmd list-sinks:

(base) [daniel@archdaniel ~]$ pacmd list-sinks
3 sink(s) available.
    index: 0
	name: <alsa_output.usb-Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000-00.analog-stereo>
	driver: <module-alsa-card.c>
	flags: HARDWARE HW_MUTE_CTRL HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
	state: SUSPENDED
	suspend cause: IDLE
	priority: 9049
	volume: front-left: 25108 /  38% / -25.00 dB,   front-right: 25108 /  38% / -25.00 dB
	        balance 0.00
	base volume: 54094 /  83% / -5.00 dB
	volume steps: 65537
	muted: no
	current latency: 0.00 ms
	max request: 0 KiB
	max rewind: 0 KiB
	monitor source: 0
	sample spec: s16le 2ch 48000Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	used by: 0
	linked by: 0
	configured latency: 0.00 ms; range is 0.50 .. 1837.50 ms
	card: 0 <alsa_card.usb-Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000-00>
	module: 5
	properties:
		alsa.resolution_bits = "16"
		device.api = "alsa"
		device.class = "sound"
		alsa.class = "generic"
		alsa.subclass = "generic-mix"
		alsa.name = "USB Audio"
		alsa.id = "USB Audio"
		alsa.subdevice = "0"
		alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
		alsa.device = "0"
		alsa.card = "0"
		alsa.card_name = "HyperX 7.1 Audio"
		alsa.long_card_name = "Kingston HyperX 7.1 Audio at usb-0000:04:00.1-3, full speed"
		alsa.driver_name = "snd_usb_audio"
		device.bus_path = "pci-0000:04:00.1-usb-0:3:1.0"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:01.2/0000:01:00.0/0000:02:08.0/0000:04:00.1/usb1/1-3/1-3:1.0/sound/card0"
		udev.id = "usb-Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000-00"
		device.bus = "usb"
		device.vendor.id = "0951"
		device.vendor.name = "Kingston Technology"
		device.product.id = "16a4"
		device.product.name = "HyperX 7.1 Audio"
		device.serial = "Kingston_HyperX_7.1_Audio_00000000"
		device.string = "front:0"
		device.buffering.buffer_size = "352800"
		device.buffering.fragment_size = "176400"
		device.access_mode = "mmap+timer"
		device.profile.name = "analog-stereo"
		device.profile.description = "Analog Stereo"
		device.description = "HyperX 7.1 Audio Analog Stereo"
		alsa.mixer_name = "USB Mixer"
		alsa.components = "USB0951:16a4"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-usb"
	ports:
		analog-output: Analog Output (priority 9900, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				
	active port: <analog-output>
    index: 1
	name: <alsa_output.pci-0000_09_00.1.hdmi-stereo-extra3>
	driver: <module-alsa-card.c>
	flags: HARDWARE DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
	state: SUSPENDED
	suspend cause: IDLE
	priority: 9030
	volume: front-left: 65536 / 100% / 0.00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0.00 dB
	        balance 0.00
	base volume: 65536 / 100% / 0.00 dB
	volume steps: 65537
	muted: no
	current latency: 0.00 ms
	max request: 0 KiB
	max rewind: 0 KiB
	monitor source: 2
	sample spec: s16le 2ch 44100Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	used by: 0
	linked by: 0
	configured latency: 0.00 ms; range is 0.50 .. 1999.82 ms
	card: 1 <alsa_card.pci-0000_09_00.1>
	module: 6
	properties:
		alsa.resolution_bits = "16"
		device.api = "alsa"
		device.class = "sound"
		alsa.class = "generic"
		alsa.subclass = "generic-mix"
		alsa.name = "HDMI 3"
		alsa.id = "HDMI 3"
		alsa.subdevice = "0"
		alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
		alsa.device = "9"
		alsa.card = "1"
		alsa.card_name = "HDA ATI HDMI"
		alsa.long_card_name = "HDA ATI HDMI at 0xfcca0000 irq 91"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:09:00.1"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:03.1/0000:07:00.0/0000:08:00.0/0000:09:00.1/sound/card1"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "1002"
		device.vendor.name = "Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]"
		device.product.id = "ab38"
		device.product.name = "Navi 10 HDMI Audio"
		device.string = "hdmi:1,3"
		device.buffering.buffer_size = "352768"
		device.buffering.fragment_size = "176384"
		device.access_mode = "mmap+timer"
		device.profile.name = "hdmi-stereo-extra3"
		device.profile.description = "Digital Stereo (HDMI 4)"
		device.description = "Navi 10 HDMI Audio Digital Stereo (HDMI 4)"
		alsa.mixer_name = "ATI R6xx HDMI"
		alsa.components = "HDA:1002aa01,00aa0100,00100700"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	ports:
		hdmi-output-3: HDMI / DisplayPort 4 (priority 5600, latency offset 0 usec, available: yes)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
				device.product.name = "2460G4"
	active port: <hdmi-output-3>
  * index: 2
	name: <alsa_output.pci-0000_0b_00.4.analog-stereo>
	driver: <module-alsa-card.c>
	flags: HARDWARE HW_MUTE_CTRL HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY 
	state: SUSPENDED
	suspend cause: IDLE
	priority: 9039
	volume: front-left: 30129 /  46% / -20.25 dB,   front-right: 30129 /  46% / -20.25 dB
	        balance 0.00
	base volume: 65536 / 100% / 0.00 dB
	volume steps: 65537
	muted: no
	current latency: 0.00 ms
	max request: 0 KiB
	max rewind: 0 KiB
	monitor source: 3
	sample spec: s16le 2ch 44100Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	used by: 0
	linked by: 1
	fixed latency: 100.14 ms
	card: 2 <alsa_card.pci-0000_0b_00.4>
	module: 7
	properties:
		alsa.resolution_bits = "16"
		device.api = "alsa"
		device.class = "sound"
		alsa.class = "generic"
		alsa.subclass = "generic-mix"
		alsa.name = "ALC1220 Analog"
		alsa.id = "ALC1220 Analog"
		alsa.subdevice = "0"
		alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
		alsa.device = "0"
		alsa.card = "2"
		alsa.card_name = "HD-Audio Generic"
		alsa.long_card_name = "HD-Audio Generic at 0xfcb00000 irq 93"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:0b:00.4"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:08.1/0000:0b:00.4/sound/card2"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "1022"
		device.vendor.name = "Advanced Micro Devices, Inc. [AMD]"
		device.product.id = "1487"
		device.product.name = "Starship/Matisse HD Audio Controller"
		device.string = "front:2"
		device.buffering.buffer_size = "17664"
		device.buffering.fragment_size = "2944"
		device.access_mode = "mmap"
		device.profile.name = "analog-stereo"
		device.profile.description = "Analog Stereo"
		device.description = "Starship/Matisse HD Audio Controller Analog Stereo"
		alsa.mixer_name = "Realtek ALC1220"
		alsa.components = "HDA:10ec1168,10438733,00100101"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	ports:
		analog-output-lineout: Line Out (priority 9000, latency offset 0 usec, available: yes)
			properties:
				
		analog-output-headphones: Headphones (priority 9900, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-headphones"
	active port: <analog-output-lineout>

pacmd list-sink-inputs:

(base) [daniel@archdaniel ~]$ pacmd list-sink-inputs
1 sink input(s) available.
    index: 1
	driver: <protocol-native.c>
	flags: START_CORKED 
	state: CORKED
	sink: 2 <alsa_output.pci-0000_0b_00.4.analog-stereo>
	volume: front-left: 38010 /  58% / -14.19 dB,   front-right: 38010 /  58% / -14.19 dB
	        balance 0.00
	muted: no
	current latency: 2011.18 ms
	requested latency: 100.14 ms
	sample spec: s16le 2ch 44100Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	resample method: (null)
	module: 9
	client: 5 <Spotify>
	properties:
		media.role = "music"
		media.name = "Spotify"
		application.name = "Spotify"
		native-protocol.peer = "UNIX socket client"
		native-protocol.version = "33"
		application.process.id = "1133"
		application.process.user = "daniel"
		application.process.host = "archdaniel"
		application.process.binary = "spotify"
		window.x11.display = ":0"
		application.language = "en_US.UTF-8"
		application.process.machine_id = "26fe22b525454c9fa7f7f6dda00053cb"
		application.process.session_id = "2"
		application.icon_name = "spotify-client"
		module-stream-restore.id = "sink-input-by-media-role:music"

Thanks for trying to assist me, I hope those outputs are of any use to you smile

Offline

#4 2020-03-27 08:20:06

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 9,032

Re: No sound systemwide with the exception of Teamspeak after installation

You should post those while using teamspeak. That spotify plays back to your internal sound card, is that what you want? Or do you expect the audio out of the USB headset? I suggest you install pavucontrol, and look at the ways you can redirect and redefine where applications play back to.

Online

#5 2020-03-27 10:32:23

Trix213
Member
From: Germany
Registered: 2020-03-26
Posts: 4

Re: No sound systemwide with the exception of Teamspeak after installation

Thank you very much, pavucontrol turned out to be exactly what I needed. Now I can switch the output devices depending on whether I am actually using my amplifier or the headphones.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB