You are not logged in.

#1 2020-05-18 19:16:35

feint
Member
Registered: 2020-05-18
Posts: 1

Network errors plus boot errors

I'm in the process of switching over to arch. I've had successful installations on a Thinkpad t420 and my desktop so far.

I'm now trying to install on a Thinkpad t440p and running into an increasing amount of problems. Can anyone help?

It initially started when I couldn't get a network connection. Here's what I did:

$ ping archlinux.org
ping: archlinux.org: Temporary failure in name resolution
$ ping 8.8.8.8
ping: connect: Network is unreachable

dhcpd hangs on startup and there were some errors, so I did this and got a slew of stuff:

$ dmesg --level=err,warn
[    0.000000] efi: [Firmware Bug]: Invalid EFI memory map entries:
[    0.000000] efi: mem49: [Reserved           |   |  |  |  |  |  |  |  |   |  |  |  |  ] range=[0x0000000000000000-0x0000000000000000] (invalid)
[    0.000000] efi: mem50: [Reserved           |   |  |  |  |  |  |  |  |   |  |  |  |  ] range=[0x0000000000000000-0x0000000000000000] (invalid)
[    0.000000] efi: mem51: [Reserved           |   |  |  |  |  |  |  |  |   |  |  |  |  ] range=[0x0000000000000000-0x0000000000000000] (invalid)
[    0.000000] efi: mem52: [Reserved           |   |  |  |  |  |  |  |  |   |  |  |  |  ] range=[0x0000000000000000-0x0000000000000000] (invalid)
[    0.000000] efi: mem53: [Reserved           |   |  |  |  |  |  |  |  |   |  |  |  |  ] range=[0x0000000000000000-0x0000000000000000] (invalid)
[    0.000000] efi: mem54: [Reserved           |   |  |  |  |  |  |  |  |   |  |  |  |  ] range=[0x0000000000000000-0x0000000000000000] (invalid)
[    0.000000] efi: Removing 6 invalid memory map entries.
[    0.251681] MDS CPU bug present and SMT on, data leak possible. See [url]https://www.kernel.org/doc/html/latest/admin-guide/hw-vuln/mds.html[/url] for more details.
[    0.290625]  #2 #3
[    0.338343] ENERGY_PERF_BIAS: Set to 'normal', was 'performance'
[    5.063429] acpi PNP0C14:01: duplicate WMI GUID 05901221-D566-11D1-B2F0-00A0C9062910 (first instance was on PNP0C14:00)
[    5.063664] acpi PNP0C14:02: duplicate WMI GUID 05901221-D566-11D1-B2F0-00A0C9062910 (first instance was on PNP0C14:00)
[    5.096519] usb: port power management may be unreliable
[    5.978524] mmc0: cannot verify signal voltage switch
[   10.077453] ACPI Warning: SystemIO range 0x0000000000001828-0x000000000000182F conflicts with OpRegion 0x0000000000001800-0x000000000000187F (\_SB.PCI0.LPC.PMIO) (20200110/utaddress-204)
[   10.077467] ACPI Warning: SystemIO range 0x0000000000000840-0x000000000000084F conflicts with OpRegion 0x0000000000000800-0x000000000000087F (\_SB.PCI0.LPC.LPIO) (20200110/utaddress-204)
[   10.077471] ACPI Warning: SystemIO range 0x0000000000000830-0x000000000000083F conflicts with OpRegion 0x0000000000000800-0x000000000000087F (\_SB.PCI0.LPC.LPIO) (20200110/utaddress-204)
[   10.077476] ACPI Warning: SystemIO range 0x0000000000000800-0x000000000000082F conflicts with OpRegion 0x0000000000000800-0x000000000000087F (\_SB.PCI0.LPC.LPIO) (20200110/utaddress-204)
[   10.077479] lpc_ich: Resource conflict(s) found affecting gpio_ich
[   10.860195] mtd: partition "BIOS" extends beyond the end of device "intel-spi" -- size truncated to 0x800000
[   10.878647] uvcvideo 1-12:1.0: Entity type for entity Extension 4 was not initialized!
[   10.878650] uvcvideo 1-12:1.0: Entity type for entity Extension 3 was not initialized!
[   10.878652] uvcvideo 1-12:1.0: Entity type for entity Processing 2 was not initialized!
[   10.878654] uvcvideo 1-12:1.0: Entity type for entity Camera 1 was not initialized!
[   11.310789] wl: loading out-of-tree module taints kernel.
[   11.310794] wl: module license 'MIXED/Proprietary' taints kernel.
[   11.310795] Disabling lock debugging due to kernel taint
[   16.568493] kauditd_printk_skb: 7 callbacks suppressed

Last edited by feint (2020-05-18 23:59:02)

Offline

#2 2020-05-18 21:55:06

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 10,082

Re: Network errors plus boot errors

Please use [ code ]  tags instead of bolding for posting output. there's nothing particularly worrisome in any of these outputs. How did you try to connect? What dhcpcd errors did you see?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB