You are not logged in.

#1 2020-09-18 10:42:44

jemadux
Member
From: Thessaloniki City / Greece
Registered: 2010-07-17
Posts: 55

backlight and low wifi

❯ systemctl --failed

   
  UNIT                                            LOAD   ACTIVE SUB    DESCRIPT>
● NetworkManager-wait-online.service              loaded failed failed Network >
● systemd-backlight@backlight:acpi_video0.service loaded failed failed Load/Sav>

LOAD   = Reflects whether the unit definition was properly loaded.
ACTIVE = The high-level unit activation state, i.e. generalization of SUB.
SUB    = The low-level unit activation state, values depend on unit type.

2 loaded units listed.

❯ inxi -F   

                      
System:    Host: dell Kernel: 5.8.9-arch2-1 x86_64 bits: 64 Desktop: GNOME 3.36.6 Distro: Arch Linux 
Machine:   Type: Laptop System: Dell product: Inspiron 3585 v: 1.4.0 serial: <superuser/root required> 
           Mobo: Dell model: 0CNMRV v: X01 serial: <superuser/root required> UEFI: Dell v: 1.4.0 date: 05/29/2019 
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 39.5 Wh condition: 39.9/42.0 Wh (95%) 
CPU:       Info: Quad Core model: AMD Ryzen 5 2500U with Radeon Vega Mobile Gfx bits: 64 type: MT MCP L2 cache: 2048 KiB 
           Speed: 1412 MHz min/max: 1600/2000 MHz Core speeds (MHz): 1: 1435 2: 1686 3: 1379 4: 1370 5: 1395 6: 1376 7: 1392 
           8: 1370 
Graphics:  Device-1: AMD Raven Ridge [Radeon Vega Series / Radeon Vega Mobile Series] driver: amdgpu v: kernel 
           Device-2: Realtek Integrated_Webcam_HD type: USB driver: uvcvideo 
           Display: wayland server: X.Org 1.20.9 driver: amdgpu,ati unloaded: modesetting,radeon,vesa 
           resolution: 1920x1080~60Hz 
           OpenGL: renderer: AMD RAVEN (DRM 3.38.0 5.8.9-arch2-1 LLVM 10.0.1) v: 4.6 Mesa 20.1.7 
Audio:     Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Raven/Raven2/Fenghuang HDMI/DP Audio driver: snd_hda_intel 
           Device-2: Advanced Micro Devices [AMD] Family 17h HD Audio driver: snd_hda_intel 
           Sound Server: ALSA v: k5.8.9-arch2-1 
Network:   Device-1: Realtek RTL810xE PCI Express Fast Ethernet driver: r8169 
           IF: enp2s0 state: down mac: c0:3e:ba:14:50:e3 
           Device-2: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter driver: ath10k_pci 
           IF: wlan0 state: up mac: 8c:c8:4b:d4:10:05 
           Device-3: Qualcomm Atheros type: USB driver: btusb 
Drives:    Local Storage: total: 238.47 GiB used: 86.79 GiB (36.4%) 
           ID-1: /dev/nvme0n1 model: CL1-3D256-Q11 NVMe SSSTC 256GB size: 238.47 GiB 
Partition: ID-1: / size: 50.93 GiB used: 32.00 GiB (62.8%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p2 
           ID-2: /home size: 182.31 GiB used: 54.79 GiB (30.1%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p3 
Swap:      ID-1: swap-1 type: file size: 2.00 GiB used: 0 KiB (0.0%) file: /swapfile 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 69.4 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 69.0 C 
           Fan Speeds (RPM): fan-1: 0 
Info:      Processes: 284 Uptime: 8m Memory: 5.76 GiB used: 2.76 GiB (47.9%) Shell: Zsh inxi: 3.1.06 

i  have also week signal on my wifi .. tried to play with QCA9377  option like  ant_sel=2 fwlps=0 and nothing happend

Offline

#2 2020-09-18 12:49:53

Trilby
Inspector Parrot
Registered: 2011-11-29
Posts: 24,692
Website

Re: backlight and low wifi

https://wiki.archlinux.org/index.php/Co … ow_to_post

See especially bullet points 3 and 4.  You have - apparently - several issues here, yet you've told us nothing useful about any of them.


"UNIX is simple and coherent..." - Dennis Ritchie, "GNU's Not UNIX" -  Richard Stallman

Offline

Board footer

Powered by FluxBB