You are not logged in.

#1 2020-11-17 00:35:15

ith140
Member
From: Ottawa, ON
Registered: 2005-07-13
Posts: 32

USB Hub + Webcam + External display +KVM [solved]

Having issues with my logitech webcam (c930e) when I hook it up into my external display that has a built-in USB 3.0 hub. I have two computers (arch, windows) on a desktop KVM that integrates a DP switching and a USB 2.0 hub for things like my mouse and keyboard. In Windows, no problems - everything gets passed through KVM hub to monitor hub to webcam. My linux machine does not detect the connection of anything connected to my monitor's hub, the webcam only gets detected if I directly connect it to my laptop.

dmesg and lsusb are silent when I connect my device:

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 5986:112d Acer, Inc BisonCam, NB Pro
Bus 001 Device 008: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 006: ID 3297:4976 ZSA Technology Labs ErgoDox EZ Glow
Bus 001 Device 004: ID 09eb:0131 IM Networks, Inc. USB
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 007: ID 8087:0025 Intel Corp. Wireless-AC 9260 Bluetooth Adapter
Bus 001 Device 005: ID 06cb:0078 Synaptics, Inc. 
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

and dmsg for the usb controller:

[    2.057340] xhci_hcd 0000:00:14.0: xHCI Host Controller
[    2.057345] xhci_hcd 0000:00:14.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
[    2.058442] xhci_hcd 0000:00:14.0: hcc params 0x200077c1 hci version 0x110 quirks 0x0000000000009810
[    2.058450] xhci_hcd 0000:00:14.0: cache line size of 64 is not supported
[    2.058631] usb usb1: Manufacturer: Linux 5.9.8-arch1-1 xhci-hcd
[    2.059637] xhci_hcd 0000:00:14.0: xHCI Host Controller
[    2.059641] xhci_hcd 0000:00:14.0: new USB bus registered, assigned bus number 2
[    2.059646] xhci_hcd 0000:00:14.0: Host supports USB 3.1 Enhanced SuperSpeed
[    2.059702] usb usb2: Manufacturer: Linux 5.9.8-arch1-1 xhci-hcd
[    2.387965] usb 1-3: new high-speed USB device number 2 using xhci_hcd
[    2.657962] usb 1-8: new high-speed USB device number 3 using xhci_hcd
[    2.871266] usb 1-3.1: new low-speed USB device number 4 using xhci_hcd
[    3.084602] usb 1-10: new full-speed USB device number 5 using xhci_hcd
[    3.297909] usb 1-3.2: new full-speed USB device number 6 using xhci_hcd
[    3.511399] usb 1-14: new full-speed USB device number 7 using xhci_hcd
[    3.725050] usb 1-3.4: new full-speed USB device number 8 using xhci_hcd
[ 1229.721248] usb 1-8: reset high-speed USB device number 3 using xhci_hcd
[ 1229.984737] usb 1-10: reset full-speed USB device number 5 using xhci_hcd
[ 1230.248083] usb 1-14: reset full-speed USB device number 7 using xhci_hcd
[ 1232.247911] usb 1-3.2: new full-speed USB device number 9 using xhci_hcd
[ 1232.531850] usb 1-3.4: new full-speed USB device number 10 using xhci_hcd
[ 1819.537690] usb 1-10: reset full-speed USB device number 5 using xhci_hcd
[ 1819.880881] usb 1-8: reset high-speed USB device number 3 using xhci_hcd
[ 1820.144978] usb 1-14: reset full-speed USB device number 7 using xhci_hcd
[ 1820.916620] usb 1-3.2: new full-speed USB device number 11 using xhci_hcd
[ 1821.200706] usb 1-3.4: new full-speed USB device number 12 using xhci_hcd
[ 2633.239232] usb 1-8: reset high-speed USB device number 3 using xhci_hcd
[ 2633.502605] usb 1-14: reset full-speed USB device number 7 using xhci_hcd
[ 2633.766015] usb 1-10: reset full-speed USB device number 5 using xhci_hcd

Any ideas on this annoying problem? Thanks!

Last edited by ith140 (2020-11-19 14:50:27)

Offline

#2 2020-11-19 08:52:49

The Loko
Member
From: Spain
Registered: 2014-07-23
Posts: 91

Re: USB Hub + Webcam + External display +KVM [solved]

I guess that the display USB hub is connected to the KVM too. What happens if you connect it directly to your laptop?

Offline

#3 2020-11-19 14:52:13

ith140
Member
From: Ottawa, ON
Registered: 2005-07-13
Posts: 32

Re: USB Hub + Webcam + External display +KVM [solved]

I managed to solve my issue. I had my upstream USB plugged into the keyboard port on my KVM and I forgot that the keyboard port doesn't work for anything (never understood why).

Offline

Board footer

Powered by FluxBB