You are not logged in.

#1 2021-01-17 15:15:07

papa
Member
Registered: 2021-01-17
Posts: 4

Troubleshooting a firmware issue on new Install

Good morning everyone. Over the last few days I've been trying to troubleshoot installing Arch Linux on a Thinkpad. Wow, it's be a challenging ride, but I'm learning a lot and it's a fun process! I normally don't ask for help, seeking to solve problems with every available avenue I can find.

I've successfully installed and booted!

And I've been trying to go along with the next steps of installing the GUI and so on. However, I ran into a snag connecting to wifi. So, like a good arch linux student I went to the arch linux wiki to follow the steps to solve my own problem: https://wiki.archlinux.org/index.php/Ne … n/Wireless

And, I believe the problem is that my wifi is having an issue finding the firmware.....


FIRST:

lspci -v 

This shows me my drivers and the final one for Network Controller is working. Kernel Module iwlwifi Perfect.

SECOND:

dmesg | grep iwlwifi

thats when I had an error.

..... Direct firmware load for iwlwifi-7260-17.ucode failed with error -2
..... no suitable firmware found!
..... iwlwifi-7260-17 is required
..... check git://longurl.git

So, I'm assuming the firmware is missing, or in the wrong directory? Next I followed the instructions in the wiki direct me to a section to install the firmware. And that is where I'm stuck.

It makes no sense.

Is there a resource someone could point me to, to solve this? It's been 3 days of toiling. I'm ready to move onto another distribution so I can go about my life.

Offline

#2 2021-01-17 15:18:06

Scimmia
Bug Wrangler
Registered: 2012-09-01
Posts: 8,342

Re: Troubleshooting a firmware issue on new Install

Did you install the linux-firmware package?

Ref: https://wiki.archlinux.org/index.php/In … l_packages

Last edited by Scimmia (2021-01-17 15:21:00)

Offline

#3 2021-01-17 15:22:18

papa
Member
Registered: 2021-01-17
Posts: 4

Re: Troubleshooting a firmware issue on new Install

Scimmia wrote:

Did you install the linux-firmware package?

I could have sworn I did. I'll need to figure out a way to double check.

Offline

#4 2021-01-17 15:39:09

papa
Member
Registered: 2021-01-17
Posts: 4

Re: Troubleshooting a firmware issue on new Install

Okay, I've started to reinstall the whole OS, and i'll focus on on the firmware package.

Offline

#5 2021-01-17 16:06:10

papa
Member
Registered: 2021-01-17
Posts: 4

Re: Troubleshooting a firmware issue on new Install

Scimmia wrote:

Did you install the linux-firmware package?

Ref: https://wiki.archlinux.org/index.php/In … l_packages

I reinstalled and firmware seems to be loaded. It looks like that install fell through the cracks after doing it 3 times in a row!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB