You are not logged in.

#1 2021-01-20 14:26:59

aaronglz23
Member
Registered: 2019-12-06
Posts: 16

[SOLVED] My wifi QCA9377 stopped working after last update.

Today after updating my system, the wifi card stopped working with kernel 5.10.9. Fortunately is working with LTS.

My wifi card is:

03:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 30)

Logs Level 3:

14:19:45 kernel: watchdog: watchdog0: watchdog did not stop!
14:19:44 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [07]: 0x00036000 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:19:39 kernel: Gdm: Failed to contact accountsservice: Error calling StartServiceByName for org.freedesktop.Accounts: Refusing activation, D-Bus is shutting down.
14:19:16 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [07]: 0x00036000 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:19:15 wpa_supplicant: wlp3s0: Failed to initialize driver interface
14:19:15 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: firmware crashed! (guid 14e02e0a-1b84-4262-ba85-944f899c7c66)
14:19:15 wpa_supplicant: Could not set interface wlp3s0 flags (UP): Input/output error
14:19:15 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:19:13 NetworkManager: <error> [1611152353.9044] device (wlp3s0): Couldn't initialize supplicant interface: Timeout was reached
14:19:13 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [05]: 0x00035800 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:19:12 wpa_supplicant: nl80211: Could not set interface 'wlp3s0' UP
14:19:12 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:19:00 wpa_supplicant: wlp3s0: Failed to initialize driver interface
14:19:00 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:18:58 NetworkManager: <error> [1611152338.9043] device (wlp3s0): Couldn't initialize supplicant interface: Timeout was reached
14:18:58 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [05]: 0x00035800 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:18:57 wpa_supplicant: nl80211: Could not set interface 'wlp3s0' UP
14:18:57 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:18:45 wpa_supplicant: wlp3s0: Failed to initialize driver interface
14:18:45 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:18:43 NetworkManager: <error> [1611152323.9325] device (wlp3s0): Couldn't initialize supplicant interface: Timeout was reached
14:18:43 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [05]: 0x00035800 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:18:42 wpa_supplicant: nl80211: Could not set interface 'wlp3s0' UP
14:18:42 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:18:30 wpa_supplicant: wlp3s0: Failed to initialize driver interface
14:18:30 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: firmware crashed! (guid 026d9e07-c820-477b-ada1-4209636a2eb5)
14:18:28 NetworkManager: <error> [1611152308.9655] device (wlp3s0): Couldn't initialize supplicant interface: Timeout was reached
14:18:28 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [05]: 0x00035800 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:18:27 wpa_supplicant: nl80211: Could not set interface 'wlp3s0' UP
14:18:27 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:18:15 wpa_supplicant: wlp3s0: Failed to initialize driver interface
14:18:15 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:18:13 NetworkManager: <error> [1611152293.9555] device (wlp3s0): Couldn't initialize supplicant interface: Timeout was reached
14:18:13 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [05]: 0x00035800 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:18:12 wpa_supplicant: nl80211: Could not set interface 'wlp3s0' UP
14:18:12 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: firmware crashed! (guid e39035a5-f7c7-4b82-86d4-3a68689cc9ac)
14:18:03 pulseaudio: Playback after capture (-4230), drop sink 580
14:18:01 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [07]: 0x00036000 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:18:00 wpa_supplicant: wlp3s0: Failed to initialize driver interface
14:18:00 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: failed to read device register, device is gone
14:17:59 systemd: Failed to start Application launched by gnome-session-binary.
14:17:58 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [07]: 0x00036000 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:17:58 NetworkManager: <error> [1611152278.3524] device (wlp3s0): Couldn't initialize supplicant interface: Timeout was reached
14:17:58 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [05]: 0x00035800 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:17:56 wpa_supplicant: nl80211: Could not set interface 'wlp3s0' UP
14:17:56 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: Could not init hif: -5
14:17:56 gdm-session-wor: gkr-pam: unable to locate daemon control file
14:17:53 kernel: ath10k_pci 0000:03:00.0: [07]: 0x00036000 4294967295 4294967295 4294967295 4294967295
14:17:50 bluetoothd: Failed to set mode: Blocked through rfkill (0x12)
14:17:43 kernel: DMAR: [Firmware Bug]: No firmware reserved region can cover this RMRR [0x000000009d800000-0x000000009fffffff], contact BIOS vendor for fixes

Last edited by aaronglz23 (2021-01-20 23:41:47)

Offline

#2 2021-01-20 23:41:30

aaronglz23
Member
Registered: 2019-12-06
Posts: 16

Re: [SOLVED] My wifi QCA9377 stopped working after last update.

Ok, problem solved. It seems that the kernel update forgot to do mkinitcpio automatically. Now it's working and 0 issues.

Solution:

$sudo mkinitcpio -p linux
$reboot

Offline

Board footer

Powered by FluxBB