You are not logged in.

#1 2021-05-03 15:45:58

Rheuz
Member
Registered: 2021-05-03
Posts: 1

(Bug?) Arch ISO Live CLI Display Issues

Running the latest arch iso live image (May 1) on my PC results in the CLI being completely messed up visually. I am pretty sure everything is still functionally working, but I cannot proceed because I can't exactly see what is going on.

I'll try to take a picture and attach it later in the day. Right now I am only able to use "use Arch" by installing Manjaro and using the GUI, which doesn't seem to suffer from the same display issues. Let me know if I can help further by supplying any additionally requested information.

System specs:

Processor Information:
    CPU Vendor:  AuthenticAMD
    CPU Brand:  AMD Ryzen 9 5900X 12-Core Processor           
    CPU Family:  0x19
    CPU Model:  0x21
    CPU Stepping:  0x0
    CPU Type:  0x0
    Speed:  6146 Mhz
    24 logical processors
    12 physical processors
    HyperThreading:  Supported
    FCMOV:  Supported
    SSE2:  Supported
    SSE3:  Supported
    SSSE3:  Supported
    SSE4a:  Supported
    SSE41:  Supported
    SSE42:  Supported
    AES:  Supported
    AVX:  Supported
    AVX2:  Unsupported
    AVX512F:  Unsupported
    AVX512PF:  Unsupported
    AVX512ER:  Unsupported
    AVX512CD:  Unsupported
    AVX512VNNI:  Unsupported
    SHA:  Unsupported
    CMPXCHG16B:  Supported
    LAHF/SAHF:  Supported
    PrefetchW:  Unsupported

Video Card:
    Driver:  NVIDIA Corporation GeForce RTX 3080/PCIe/SSE2
    Driver Version:  4.6.0 NVIDIA 460.73.01
    OpenGL Version: 4.6
    Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
    Monitor Refresh Rate: 120 Hz
    VendorID:  0x10de
    DeviceID:  0x2206
    Revision Not Detected
    Number of Monitors:  1
    Number of Logical Video Cards:  1
    Primary Display Resolution:  3440 x 1440
    Desktop Resolution: 3440 x 1440
    Primary Display Size: 31.42" x 13.19" (34.06" diag)
                                            79.8cm x 33.5cm (86.5cm diag)
    Primary Bus: PCI Express 16x
    Primary VRAM: 10240 MB
    Supported MSAA Modes:  2x 4x 8x 16x

Sound card:
    Audio device: Nvidia GPU 9a HDMI/DP

Memory:
    RAM:  64293 Mb

Miscellaneous:
    UI Language:  English
    LANG:  en_US.utf8
    Total Hard Disk Space Available:  811873 Mb
    Largest Free Hard Disk Block:  755631 Mb

Offline

#2 2021-05-04 17:46:50

Jannis3005
Member
Registered: 2019-08-15
Posts: 11

Re: (Bug?) Arch ISO Live CLI Display Issues

Can confirm, same issue here, also using a 3080, CPU is intel 10th gen though

Offline

#3 2021-05-04 17:54:17

progandy
Member
Registered: 2012-05-17
Posts: 4,271

Re: (Bug?) Arch ISO Live CLI Display Issues

Have you tried to boot with "nomodeset" and only remove it after the proprietary nvidia driver has been installed?
https://wiki.archlinux.org/title/Kernel … odesetting

Last edited by progandy (2021-05-04 17:54:43)


| alias CUTF='LANG=en_XX.UTF-8@POSIX ' |

Online

Board footer

Powered by FluxBB