You are not logged in.

#1 2022-05-31 19:37:42

vosskaem
Member
Registered: 2017-08-06
Posts: 10

CUPS Printing not working after update

Symptom:

All printers are deactivated. Trying to activate results in de-active status again.

cat /etc/cups/printers.conf |grep -e 'State\|Reason'
State Stopped
StateTime 1654006744
Reason cups-pki-invalid
Reason paused


Any hint what to do?

Offline

#2 2022-06-01 15:44:25

Lone_Wolf
Member
From: Netherlands, Europe
Registered: 2005-10-04
Posts: 10,142

Re: CUPS Printing not working after update

That sounds like an issue with authenticating.

Are you authenticating to those printers using kerberos ?


Disliking systemd intensely, but not satisfied with alternatives so focusing on taming systemd.
Did you use the guided installer ? If yes, I can't help you.

(A works at time B)  && (time C > time B ) ≠  (A works at time C)

Offline

#3 2022-06-02 16:16:11

vosskaem
Member
Registered: 2017-08-06
Posts: 10

Re: CUPS Printing not working after update

there is no authentication. The Printer was configured via DeviceURI ipps://Kyocera%20ECOSYS%20M6530cdn._ipps._tcp.local/

Offline

#4 2022-06-14 09:13:09

Jorispilot
Member
Registered: 2017-05-15
Posts: 2

Re: CUPS Printing not working after update

I am having the same issue:

State Stopped
StateTime 1655196044
Reason cups-pki-invalid
Reason paused

My printer is configured with IPP Everywhere. There is no authentication. I guess it has to do with certificate checking in SSL/TLS.

Offline

#5 2022-06-14 12:11:35

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,765

Re: CUPS Printing not working after update

The OP wrote:

after update

Checking your pacman log for what was updated when it broke might give a hint what might cause this.
Also https://wiki.archlinux.org/title/CUPS/T … #Debug_log

rsa/sha1 was deactivated somewhen last year

Online

#6 2022-06-17 07:46:26

Jorispilot
Member
Registered: 2017-05-15
Posts: 2

Re: CUPS Printing not working after update

I did some search with #Debug_log, but I didn't found a solution.

Anyway, last update of arch yesterday maid it work again !

Offline

Board footer

Powered by FluxBB