You are not logged in.

#1 2022-06-22 13:02:24

Flame
Member
Registered: 2021-06-14
Posts: 5

[SOLVED] No output when executing the ps command

Earlier, I tried to build LineageOS on my machine, and I am getting this error in a script where it is setting up the environment, "WARNING: Only bash and zsh are supported. Use of other shell would lead to erroneous results.".

I've checked my default shell using the command echo $SHELL, and the output gives /bin/bash. And now, I've checked the script manually that the error I am getting, ps -o command -p $$; I tried to execute it and the typical ps command in my terminal, but I am getting no outputs.

In my docker, and it is working and have an output such as this,

root@2abb9d0ad85e:/# ps -o command -p $$
COMMAND
bash

https://i.imgur.com/8wHaGXt.png

moderator edit -- replaced oversized image with link.
Pasting pictures and code

Last edited by Flame (2022-06-22 13:38:22)

Offline

#2 2022-06-22 13:29:12

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 17,680

Re: [SOLVED] No output when executing the ps command

type -a ps

probably you are masking the actual ps with an alias or custom script or so.

Offline

#3 2022-06-22 13:37:53

Flame
Member
Registered: 2021-06-14
Posts: 5

Re: [SOLVED] No output when executing the ps command

V1del wrote:
type -a ps

probably you are masking the actual ps with an alias or custom script or so.

You are right! I forgot that I have ps script (printscreen) in my ~/.local/bin/. Thank you!

Last edited by Flame (2022-06-22 13:39:13)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB