You are not logged in.

#1 2022-10-29 05:12:55

yusuf
Member
Registered: 2022-01-15
Posts: 108

Is it ok to put binaries of things in the AUR?

Is it ok to put binaries of things in the AUR?, I have found that some things there require compilation, which sucks for users with lower power computers, can I post them there.

Offline

#2 2022-10-29 06:49:11

lahwaacz
Wiki Admin
From: Czech Republic
Registered: 2012-05-29
Posts: 720

Re: Is it ok to put binaries of things in the AUR?

See https://wiki.archlinux.org/title/AUR_su … submission

wiki wrote:

Packages that use prebuilt deliverables, when the sources are available, must use the -bin suffix. An exception to this is with Java. The AUR should not contain the binary tarball created by makepkg, nor should it contain the filelist.

So this is generally ok as long as the binaries are hosted elsewhere.

Offline

#3 2022-10-29 07:29:06

progandy
Member
Registered: 2012-05-17
Posts: 5,047

Re: Is it ok to put binaries of things in the AUR?

There is also the option to use an unofficial third-party user repository. Some individuals or groups offer repositories with prebuilt aur packages, you could maybe contribute to one or provide your own.

https://wiki.archlinux.org/title/Unoffi … positories

Last edited by progandy (2022-10-29 07:32:59)


| alias CUTF='LANG=en_XX.UTF-8@POSIX ' |

Offline

#4 2022-10-29 07:57:45

yusuf
Member
Registered: 2022-01-15
Posts: 108

Re: Is it ok to put binaries of things in the AUR?

lahwaacz wrote:

See https://wiki.archlinux.org/title/AUR_su … submission

wiki wrote:

Packages that use prebuilt deliverables, when the sources are available, must use the -bin suffix. An exception to this is with Java. The AUR should not contain the binary tarball created by makepkg, nor should it contain the filelist.

So this is generally ok as long as the binaries are hosted elsewhere.

So, would giving GNOME versions early count, if they are in other distros. (This is not the only thing, I am doing)

Last edited by yusuf (2022-10-29 07:58:15)

Offline

#5 2022-10-29 11:13:22

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 10,939
Website

Re: Is it ok to put binaries of things in the AUR?

Check the link in the second post.

Check the official package database for the package. If any version of it exists, do not submit the package. If the official package is out-of-date, flag it as such. If the official package is broken or is lacking a feature, then please file a bug report.


Sakura:-
Mobo: MSI MAG X570S TORPEDO MAX // Processor: AMD Ryzen 9 5950X @4.9GHz // GFX: AMD Radeon RX 5700 XT // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 6x 1TB SSD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB