You are not logged in.

#1 2022-11-24 14:11:49

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

MPV plays all Videos too fast since System Update

Since I updated my System all videos play too fast via MPV.
Playing with the manual playback speed doesnt set the normal speed either.

Offline

#2 2022-11-24 15:33:30

dogknowsnx
Member
Registered: 2021-04-12
Posts: 395

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

Do videos play normally if you run mpv from the terminal passing the '--no-config' flag?


Wayland.

"We are eternal, all this pain is an illusion" - Maynard James Keenan

Offline

#3 2022-11-24 21:16:12

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

dogknowsnx wrote:

Do videos play normally if you run mpv from the terminal passing the '--no-config' flag?

Hey

Sorry for the late response!
Yes, it still plays the files too fast.

Last edited by Fabienne (2022-11-24 21:16:57)

Offline

#4 2022-11-24 21:22:53

dogknowsnx
Member
Registered: 2021-04-12
Posts: 395

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

Hard to tell what's going on w/o more information - please run mpv with '--log-file=mpv.log', which will save that file in your $PWD. Please post that log in order for the more knowledgeable members out there to have something to chew on...

Last edited by dogknowsnx (2022-11-24 21:23:13)


Wayland.

"We are eternal, all this pain is an illusion" - Maynard James Keenan

Offline

#5 2022-11-24 22:07:49

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 33,622

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

Also please quantify toofast™ and elaborate on

Playing with the manual playback speed doesnt set the normal speed either.

Do the playback speed shortcuts "{[]}" have no impact at all? Do they cause warnings in the console?

Offline

#6 2022-11-25 10:28:02

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

dogknowsnx wrote:

Hard to tell what's going on w/o more information - please run mpv with '--log-file=mpv.log', which will save that file in your $PWD. Please post that log in order for the more knowledgeable members out there to have something to chew on...

[   0.002][v][cplayer] mpv 0.35.0 Copyright © 2000-2022 mpv/MPlayer/mplayer2 projects
[   0.002][v][cplayer]  built on UNKNOWN
[   0.004][v][cplayer] FFmpeg library versions:
[   0.004][v][cplayer]    libavutil       57.28.100
[   0.004][v][cplayer]    libavcodec      59.37.100
[   0.004][v][cplayer]    libavformat     59.27.100
[   0.004][v][cplayer]    libswscale      6.7.100
[   0.004][v][cplayer]    libavfilter     8.44.100
[   0.004][v][cplayer]    libswresample   4.7.100
[   0.004][v][cplayer] FFmpeg version: n5.1.2
[   0.004][v][cplayer] 
[   0.004][v][cplayer] Configuration: /usr/bin/waf configure --prefix=/usr --confdir=/etc/mpv --enable-cdda --enable-dvb --enable-dvdnav --enable-libarchive --enable-libmpv-shared --disable-build-date --disable-caca
[   0.004][v][cplayer] List of enabled features: alsa asm av-channel-layout cdda cplayer cplugins cuda-hwaccel cuda-interop debug-build dmabuf-interop-gl dmabuf-interop-pl dmabuf-wayland drm drm-is-kms dvbin dvdnav egl egl-drm egl-helpers egl-x11 ffmpeg ffnvcodec gbm gbm.h gl gl-wayland glibc-thread-name glob glob-posix gpl iconv jack javascript jpeg jpegxl lcms2 libarchive libass libavdevice libbluray libdl libm libmpv-shared libplacebo libplacebo-next librt linux-fstatfs linux-input-event-codes lua luajit memfd_create optimize pipewire plain-gl posix posix-or-mingw pthreads pulse rubberband rubberband-3 shaderc shaderc-shared stdatomic uchardet vaapi vaapi-drm vaapi-egl vaapi-libplacebo vaapi-wayland vaapi-x-egl vaapi-x11 vdpau vector vt.h vulkan wayland wayland-protocols wayland-protocols-1-24 x11 xv zimg zlib
[   0.004][v][cplayer] Command line options: '--log-file=mpv.log'
[   0.004][v][cplayer] mpv 0.35.0 Copyright © 2000-2022 mpv/MPlayer/mplayer2 projects
[   0.004][v][cplayer]  built on UNKNOWN
[   0.004][v][cplayer] FFmpeg library versions:
[   0.004][v][cplayer]    libavutil       57.28.100
[   0.004][v][cplayer]    libavcodec      59.37.100
[   0.004][v][cplayer]    libavformat     59.27.100
[   0.004][v][cplayer]    libswscale      6.7.100
[   0.004][v][cplayer]    libavfilter     8.44.100
[   0.004][v][cplayer]    libswresample   4.7.100
[   0.004][v][cplayer] FFmpeg version: n5.1.2
[   0.004][v][cplayer] 
[   0.004][v][cplayer] Configuration: /usr/bin/waf configure --prefix=/usr --confdir=/etc/mpv --enable-cdda --enable-dvb --enable-dvdnav --enable-libarchive --enable-libmpv-shared --disable-build-date --disable-caca
[   0.004][v][cplayer] List of enabled features: alsa asm av-channel-layout cdda cplayer cplugins cuda-hwaccel cuda-interop debug-build dmabuf-interop-gl dmabuf-interop-pl dmabuf-wayland drm drm-is-kms dvbin dvdnav egl egl-drm egl-helpers egl-x11 ffmpeg ffnvcodec gbm gbm.h gl gl-wayland glibc-thread-name glob glob-posix gpl iconv jack javascript jpeg jpegxl lcms2 libarchive libass libavdevice libbluray libdl libm libmpv-shared libplacebo libplacebo-next librt linux-fstatfs linux-input-event-codes lua luajit memfd_create optimize pipewire plain-gl posix posix-or-mingw pthreads pulse rubberband rubberband-3 shaderc shaderc-shared stdatomic uchardet vaapi vaapi-drm vaapi-egl vaapi-libplacebo vaapi-wayland vaapi-x-egl vaapi-x11 vdpau vector vt.h vulkan wayland wayland-protocols wayland-protocols-1-24 x11 xv zimg zlib
[   0.004][d][global] config path: '' -> '/home/fabienne/.config/mpv'
[   0.004][d][global] user path: '~~home/' -> '/home/fabienne/.config/mpv'
[   0.004][d][global] user path: '~~old_home/' -> '/home/fabienne/.mpv'
[   0.004][d][global] config path: 'encoding-profiles.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/encoding-profiles.conf'
[   0.004][d][global] config path: 'encoding-profiles.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/encoding-profiles.conf'
[   0.004][d][global] config path: 'encoding-profiles.conf' -> '/etc/mpv/encoding-profiles.conf'
[   0.004][v][cplayer] Reading config file /etc/mpv/encoding-profiles.conf
[   0.009][v][cplayer] Applying profile 'default'...
[   0.009][d][global] config path: 'mpv.conf' -> '/home/fabienne/.config/mpv/mpv.conf'
[   0.009][d][global] config path: 'config' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/config'
[   0.009][d][global] config path: 'mpv.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/mpv.conf'
[   0.009][d][global] config path: 'config' -/-> '/home/fabienne/.mpv/config'
[   0.009][d][global] config path: 'mpv.conf' -/-> '/etc/mpv/mpv.conf'
[   0.009][d][global] config path: 'config' -/-> '/etc/mpv/config'
[   0.009][v][cplayer] Reading config file /home/fabienne/.config/mpv/mpv.conf
[   0.009][v][cplayer] Applying profile 'default'...
[   0.009][v][cplayer] Setting option 'loop-file' = 'inf' (flags = 4)
[   0.009][v][cplayer] Setting option 'log-file' = 'mpv.log' (flags = 8)
[   0.010][d][global] config path: 'input.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/input.conf'
[   0.010][d][global] config path: 'input.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/input.conf'
[   0.010][d][global] config path: 'input.conf' -/-> '/etc/mpv/input.conf'
[   0.010][d][global] user path: 'mpv.log' -> 'mpv.log'
[   0.010][d][osc] Loading lua script @osc.lua...
[   0.010][d][ytdl_hook] Loading lua script @ytdl_hook.lua...
[   0.010][d][stats] Loading lua script @stats.lua...
[   0.010][d][console] Loading lua script @console.lua...
[   0.010][d][auto_profiles] Loading lua script @auto_profiles.lua...
[   0.011][i][cplayer] mpv 0.35.0 Copyright © 2000-2022 mpv/MPlayer/mplayer2 projects
[   0.011][i][cplayer]  built on UNKNOWN
[   0.011][i][cplayer] FFmpeg library versions:
[   0.011][i][cplayer]    libavutil       57.28.100
[   0.011][i][cplayer]    libavcodec      59.37.100
[   0.011][i][cplayer]    libavformat     59.27.100
[   0.011][i][cplayer]    libswscale      6.7.100
[   0.011][i][cplayer]    libavfilter     8.44.100
[   0.011][i][cplayer]    libswresample   4.7.100
[   0.011][i][cplayer] FFmpeg version: n5.1.2
[   0.011][i][cplayer] 
[   0.011][i][cplayer] Usage:   mpv [options] [url|path/]filename
[   0.011][i][cplayer] 
[   0.011][i][cplayer] Basic options:
[   0.011][i][cplayer]  --start=<time>    seek to given (percent, seconds, or hh:mm:ss) position
[   0.011][i][cplayer]  --no-audio        do not play sound
[   0.011][i][cplayer]  --no-video        do not play video
[   0.011][i][cplayer]  --fs              fullscreen playback
[   0.011][i][cplayer]  --sub-file=<file> specify subtitle file to use
[   0.011][i][cplayer]  --playlist=<file> specify playlist file
[   0.011][i][cplayer] 
[   0.011][i][cplayer]  --list-options    list all mpv options
[   0.011][i][cplayer]  --h=<string>      print options which contain the given string in their name
[   0.011][i][cplayer] 
[   0.011][d][console] loading mp.defaults
[   0.011][d][stats] loading mp.defaults
[   0.011][d][osc] loading mp.defaults
[   0.011][d][auto_profiles] loading mp.defaults
[   0.011][d][ytdl_hook] loading mp.defaults
[   0.012][d][stats] loading @stats.lua
[   0.012][d][ytdl_hook] loading @ytdl_hook.lua
[   0.012][d][auto_profiles] loading @auto_profiles.lua
[   0.012][d][osc] loading @osc.lua
[   0.012][d][console] loading @console.lua
[   0.012][d][auto_profiles] Exiting...
[   0.013][d][ytdl_hook] reading options for ytdl_hook 
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/ytdl_hook.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/script-opts/ytdl_hook.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/ytdl_hook.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/script-opts/ytdl_hook.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/ytdl_hook.conf' -/-> '/etc/mpv/script-opts/ytdl_hook.conf'
[   0.013][d][ytdl_hook] script-opts/ytdl_hook.conf not found. 
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/ytdl_hook.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/lua-settings/ytdl_hook.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/ytdl_hook.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/lua-settings/ytdl_hook.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/ytdl_hook.conf' -/-> '/etc/mpv/lua-settings/ytdl_hook.conf'
[   0.013][d][ytdl_hook] lua-settings/ytdl_hook.conf not found. 
[   0.013][d][console] reading options for console 
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/console.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/script-opts/console.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/console.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/script-opts/console.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/console.conf' -/-> '/etc/mpv/script-opts/console.conf'
[   0.013][d][console] script-opts/console.conf not found. 
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/console.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/lua-settings/console.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/console.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/lua-settings/console.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/console.conf' -/-> '/etc/mpv/lua-settings/console.conf'
[   0.013][d][console] lua-settings/console.conf not found. 
[   0.013][d][ytdl_hook] Exiting...
[   0.013][d][stats] reading options for stats 
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/stats.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/script-opts/stats.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/stats.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/script-opts/stats.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/stats.conf' -/-> '/etc/mpv/script-opts/stats.conf'
[   0.013][d][stats] script-opts/stats.conf not found. 
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/stats.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/lua-settings/stats.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/stats.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/lua-settings/stats.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/stats.conf' -/-> '/etc/mpv/lua-settings/stats.conf'
[   0.013][d][stats] lua-settings/stats.conf not found. 
[   0.013][d][console] Exiting...
[   0.013][d][stats] Exiting...
[   0.013][d][osc] reading options for osc 
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/osc.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/script-opts/osc.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/osc.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/script-opts/osc.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'script-opts/osc.conf' -/-> '/etc/mpv/script-opts/osc.conf'
[   0.013][d][osc] script-opts/osc.conf not found. 
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/osc.conf' -/-> '/home/fabienne/.config/mpv/lua-settings/osc.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/osc.conf' -/-> '/home/fabienne/.mpv/lua-settings/osc.conf'
[   0.013][d][global] config path: 'lua-settings/osc.conf' -/-> '/etc/mpv/lua-settings/osc.conf'
[   0.013][d][osc] lua-settings/osc.conf not found. 
[   0.014][d][cplayer] Run command: define-section, flags=64, args=[name="showhide", contents="mouse_move script-binding osc/__keybinding1\nmouse_leave script-binding osc/__keybinding2\n", flags="force"]
[   0.014][d][cplayer] Run command: define-section, flags=64, args=[name="showhide_wc", contents="mouse_move script-binding osc/__keybinding3\nmouse_leave script-binding osc/__keybinding4\n", flags="force"]
[   0.014][d][cplayer] Run command: enable-section, flags=64, args=[name="showhide", flags="allow-hide-cursor+allow-vo-dragging"]
[   0.014][d][cplayer] Run command: enable-section, flags=64, args=[name="showhide_wc", flags="allow-hide-cursor+allow-vo-dragging"]
[   0.014][d][cplayer] Run command: define-section, flags=64, args=[name="input", contents="mbtn_left script-binding osc/__keybinding5\nshift+mbtn_left script-binding osc/__keybinding6\nmbtn_right script-binding osc/__keybinding7\nmbtn_mid script-binding osc/__keybinding8\nwheel_up script-binding osc/__keybinding9\nwheel_down script-binding osc/__keybinding10\nmbtn_left_dbl ignore\nshift+mbtn_left_dbl ignore\nmbtn_right_dbl ignore\n", flags="force"]
[   0.014][d][cplayer] Run command: enable-section, flags=64, args=[name="input", flags=""]
[   0.014][d][cplayer] Run command: define-section, flags=64, args=[name="window-controls", contents="mbtn_left script-binding osc/__keybinding11\n", flags="force"]
[   0.014][d][cplayer] Run command: enable-section, flags=64, args=[name="window-controls", flags=""]
[   0.014][d][cplayer] Run command: change-list, flags=64, args=[name="shared-script-properties", operation="append", value="osc-visibility=auto"]
[   0.014][v][cplayer] Set property: shared-script-properties -> 1
[   0.014][d][cplayer] Run command: disable-section, flags=64, args=[name="input"]
[   0.014][d][cplayer] Run command: disable-section, flags=64, args=[name="window-controls"]
[   0.014][d][cplayer] Run command: change-list, flags=64, args=[name="shared-script-properties", operation="append", value="osc-margins=0.000000,0.000000,0.000000,0.000000"]
[   0.014][v][cplayer] Set property: shared-script-properties -> 1
[   0.014][d][cplayer] Run command: change-list, flags=64, args=[name="shared-script-properties", operation="remove", value="osc-margins"]
[   0.014][v][cplayer] Set property: shared-script-properties -> 1
[   0.014][d][osc] Exiting...

Last edited by Fabienne (2022-11-25 10:29:49)

Offline

#7 2022-11-25 10:30:35

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

seth wrote:

Also please quantify toofast™ and elaborate on

Playing with the manual playback speed doesnt set the normal speed either.

Do the playback speed shortcuts "{[]}" have no impact at all? Do they cause warnings in the console?

they change playback by 0.1 rate but the current speed I do have feels like 1.15 so changing it manually would make it always feel like x.x5 off.

Offline

#8 2022-11-25 11:41:55

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 33,622

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

"Feels"???
hmm

You didn't play any file for the previous output, did you?
Please also post the console output from just playing some affected file.

Is the audio pitch too high? (Ppl. talk like Mickey Mouse)

Offline

#9 2022-11-25 12:19:43

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

seth wrote:

"Feels"???
hmm

You didn't play any file for the previous output, did you?
Please also post the console output from just playing some affected file.

Is the audio pitch too high? (Ppl. talk like Mickey Mouse)

"feels" is a word that can be ignored as it was from a sentence I had first in mind big_smile

$  mpv "movie.mkv" --no-config
 (+) Video --vid=1 (*) (hevc 1920x816 23.976fps)
 (+) Audio --aid=1 --alang=eng (*) (ac3 6ch 48000Hz)
     Audio --aid=2 --alang=eng 'Commentary by director Brad Anderson' (ac3 2ch 48000Hz)
     Subs  --sid=1 --slang=eng (hdmv_pgs_subtitle)
     Subs  --sid=2 --slang=eng 'SDH' (hdmv_pgs_subtitle)
     Subs  --sid=3 --slang=spa (hdmv_pgs_subtitle)
     Subs  --sid=4 --slang=fre (hdmv_pgs_subtitle)
     Subs  --sid=5 --slang=rus (hdmv_pgs_subtitle)
AO: [pulse] 48000Hz 5.1(side) 6ch float
VO: [gpu] 1920x816 yuv420p10
(Paused) AV: 00:03:11 / 01:41:55 (3%) A-V:  0.000

Well, it felt like it played as fast as it decoded in picture and sound making it both the same speed at a faster speed rate than normal but funnily now it plays normal whenever I run it via App or console. Very odd.
I think it counts as solved as it went back to track by itself?

Offline

#10 2022-11-25 12:42:30

dogknowsnx
Member
Registered: 2021-04-12
Posts: 395

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

Fabienne wrote:

[...]now it plays normal whenever I run it via App or console. Very odd.
I think it counts as solved as it went back to track by itself?

Sorry, but we(?)/I cannot read your mind. What do you mean by "now" (or "via App" for that matter)? Running mpv with '--no-config'? That would imply that your issue is not solved and will (most likely) manifest itself whenever mpv is launched without said flag (e.g. whenever 'mpv.desktop' is called), meaning that there's something off in mpv's config. Without proper logs but more paraphrasing we're as much at a loss as you are...

EDIT: Unless you want to modify your 'mpv.desktop' file to always launch mpv without reading a config file (which is just a workaround/debug option and no solution in the long run imho)

Last edited by dogknowsnx (2022-11-25 13:03:22)


Wayland.

"We are eternal, all this pain is an illusion" - Maynard James Keenan

Offline

#11 2022-11-25 13:36:40

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

dogknowsnx wrote:
Fabienne wrote:

[...]now it plays normal whenever I run it via App or console. Very odd.
I think it counts as solved as it went back to track by itself?

Sorry, but we(?)/I cannot read your mind. What do you mean by "now" (or "via App" for that matter)? Running mpv with '--no-config'? That would imply that your issue is not solved and will (most likely) manifest itself whenever mpv is launched without said flag (e.g. whenever 'mpv.desktop' is called), meaning that there's something off in mpv's config. Without proper logs but more paraphrasing we're as much at a loss as you are...

EDIT: Unless you want to modify your 'mpv.desktop' file to always launch mpv without reading a config file (which is just a workaround/debug option and no solution in the long run imho)

I understand the concerns but I forgot to tell you before that it was nothing but a temporary issue as rebooting didnt show any issues with the mpv playback speed but kept playing at the speed it should.

Offline

#12 2022-11-25 14:57:59

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 33,622

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

If this should show up again:
Get an external clock (your phone likely has a stop watch, your watch, something on the wall) and compare it against a video (playback) w/ defined length
(to replace all those "feels" w/ some usable metric wink)

mpv --endpos=60 video.mp4
mpv -ao null --endpos=60 video.mp4
mpv -vo null --endpos=60 video.mp4

Ideally also run a different clock on your computer, eg.

xclock -digital -strftime %H:%M:%S -update 1

See whether the expected video length (60s) aligns w/ the external or computer clock and whether playing back audio or video has significant impact on that.

15% is weird - PAL/NTSC is ~20% and 48kHz/44.1kHz ~9%
Even PAL/movie (24fps) is just ~4% and I've no idea where a 15% difference could come from.

Offline

#13 2022-11-27 22:59:13

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

seth wrote:

If this should show up again:
Get an external clock (your phone likely has a stop watch, your watch, something on the wall) and compare it against a video (playback) w/ defined length
(to replace all those "feels" w/ some usable metric wink)

mpv --endpos=60 video.mp4
mpv -ao null --endpos=60 video.mp4
mpv -vo null --endpos=60 video.mp4

Ideally also run a different clock on your computer, eg.

xclock -digital -strftime %H:%M:%S -update 1

See whether the expected video length (60s) aligns w/ the external or computer clock and whether playing back audio or video has significant impact on that.

15% is weird - PAL/NTSC is ~20% and 48kHz/44.1kHz ~9%
Even PAL/movie (24fps) is just ~4% and I've no idea where a 15% difference could come from.

Interesting info!
I just tested that and came back to this topic originally because it happened again because now I know what caused this at what moment. Pausing the movie and then playing it will sometimes change the playback off by roughly 0.5 making it playback speed of 1.5. Closing and playing the video will fix it sometimes.

Offline

#14 2022-11-28 08:48:51

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 33,622

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

Are local videos affected or only remote ones?
Does the lenght of the pause have any impact?
Does -ao/-vo null have any impact on the situation?

Closing and playing the video will fix it sometimes.

You mean minimizing/hiding? ("closing" should end the playback)

Offline

#15 2022-11-29 08:37:36

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

seth wrote:

Are local videos affected or only remote ones?
Does the lenght of the pause have any impact?
Does -ao/-vo null have any impact on the situation?

Closing and playing the video will fix it sometimes.

You mean minimizing/hiding? ("closing" should end the playback)

local videos.
no.
no.
fully closing the video and then opening it again.

Offline

#16 2022-11-29 13:22:02

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 33,622

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

How do you pause the video?
Do you play it from an interactive shell w/ mpv directly or do you use some mpv GUI wrapper etc.?
When you play the video from an interactive shell, pause and continue it, does mpv yell any warnings at you?

Offline

#17 2022-11-29 19:44:59

Fabienne
Member
Registered: 2022-10-06
Posts: 16

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

seth wrote:

How do you pause the video?
Do you play it from an interactive shell w/ mpv directly or do you use some mpv GUI wrapper etc.?
When you play the video from an interactive shell, pause and continue it, does mpv yell any warnings at you?

I use the flatpak version and pause with spacebar or right click.
no, I don't get any warnings.

Offline

#18 2022-11-29 19:50:57

Scimmia
Fellow
Registered: 2012-09-01
Posts: 9,827

Re: MPV plays all Videos too fast since System Update

So you're basically running it inside a different distro on top of Arch. Kind of critical info.

Does it happen with MPV from Arch?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB