You are not logged in.

#1 2023-09-01 09:54:38

GoldenVadim
Member
From: Ukraine, Lviv
Registered: 2023-06-07
Posts: 5
Website

[SOLVED] 'UUID=*date*' device did not show up after 30 seconds...

sorry for reposing this

Hello! I can't boot Arch Linux ISO because i'm getting this output:

Probing EDD (edd=off to disable)... ok
[      0.261530] ACPI Error: AE_NOT_FOUND, While resolving a named reference package element - SATA (20230331/dspkginit-438)
:: running early hook [udev]
Starting systemd-udevd version 253.7-1-arch
:: running early hook [archiso_pxe_nbd]
:: running hook [udev]
:: Triggering uevents...
[    9.948802] tg3 0000:03:00.0: Problem fetching invariants of chip, aborting
:: running hook [memdisk]
:: running hook [archiso]
:: running hook [archiso_loop_mnt]
:: running hook [archiso_pxe_common]
:: running hook [archiso_pxe_nbd]
:: running hook [archiso_pxe_http]
:: running hook [archiso_pxe_nfs]
:: Mounting 'UUID=2023-08-01-12-17-20-00' to '/run/archiso/bootmnt'
Waiting 30 seconds for device /dev/disk/by-uuid/2023-08-01-12-17-20-00 ...
ERROR: 'UUID=2023-08-01-12-17-20-00' device did not show up after 30 seconds...
    Falling back to interactive prompt
    You can try to fix the problem manually, log out when you are finished
sh: can't access tty: job control turned off

I'm have laptop named Acer Travelmate 5744Z and i'm trying to install Arch Linux on it. I used to be able to install this operating system, now I can't sad
By the way, I used Rufus to write official ISO to USB.

Last edited by GoldenVadim (2023-09-01 12:30:20)

Offline

#2 2023-09-01 11:18:52

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 42,950

Re: [SOLVED] 'UUID=*date*' device did not show up after 30 seconds...

Don't be sorry, just don't do it.
Report this for the bin and continue https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=287967

Try writing the iso w/ dd and make sure the sha512 of the image you downloaded as well as the result on the usb key is correct.
We've already established that the UUID="2AA7-5772" is a problem - if that's still there, the way you generate the iso is clearly flawed.

Offline

#3 2023-09-01 11:59:11

GoldenVadim
Member
From: Ukraine, Lviv
Registered: 2023-06-07
Posts: 5
Website

Re: [SOLVED] 'UUID=*date*' device did not show up after 30 seconds...

seth wrote:

Don't be sorry, just don't do it.
Report this for the bin and continue https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=287967

Try writing the iso w/ dd and make sure the sha512 of the image you downloaded as well as the result on the usb key is correct.
We've already established that the UUID="2AA7-5772" is a problem - if that's still there, the way you generate the iso is clearly flawed.

broo i wrote ISO to USB in DD-image mode and it worked.

Offline

#4 2023-09-01 12:04:59

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 42,950

Re: [SOLVED] 'UUID=*date*' device did not show up after 30 seconds...

Please always remember to mark resolved threads by editing your initial posts subject - so others will know that there's no task left, but maybe a solution to find.
Thanks.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB