You are not logged in.

#1 2024-03-12 23:11:12

Sml112
Member
Registered: 2024-03-12
Posts: 2

Lenovo T495 problem with touchpad in plasma

Hi guys,

Touchpad is working, but I'd like to configure it somehow, but KDE settings saying "No touchpad found". But in xinput I can see it:

[BASH][Wed Mar 13 - 00:00:50]
[sml112@archlinux: ~]$ xinput list
⎡ Virtual core pointer                          id=2    [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer                id=4    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Trust Trust Wireless Mouse Keyboard       id=10   [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Trust Trust Wireless Mouse                id=11   [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ ELAN Touchscreen                          id=12   [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ SynPS/2 Synaptics TouchPad                id=14   [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ TPPS/2 Elan TrackPoint                    id=15   [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                         id=3    [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard               id=5    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                              id=6    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                 id=7    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                              id=8    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Sleep Button                              id=9    [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard              id=13   [slave  keyboard (3)]
    ↳ ThinkPad Extra Buttons                    id=16   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Trust Trust Wireless Mouse Keyboard       id=17   [slave  keyboard (3)]


Does maybe somebody know, what to do with that? (BTW. I have also Lenovo X1 Yoga at home, but on that one everythings working fine...)

Thanks in advance

Offline

#2 2024-03-12 23:59:58

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 22,093

Re: Lenovo T495 problem with touchpad in plasma

Remove xf86-input-synaptics and install xf86-input-libinput instead

Offline

#3 2024-03-13 10:50:56

Sml112
Member
Registered: 2024-03-12
Posts: 2

Re: Lenovo T495 problem with touchpad in plasma

Wau, it's working, thank you very much :-) appreciate it

Offline

Board footer

Powered by FluxBB