You are not logged in.

#1 2024-03-16 01:01:56

vsociety1
Member
Registered: 2024-03-15
Posts: 7

Problems with Nvidia drivers on Arch X11

I have the issue that after installing packages such as nvidia, nvidia-utils, and nvidia-settings, I get the following error: Creating zstd-compressed initcpio image: '/boot/initramfs-linux-fallback.img'
==> WARNING: errors were encountered during the build. The image may not be complete.
error: command failed to execute correctly

I also encountered an error with initramfs when trying to install drivers directly downloaded from the Nvidia website.

Similar issues occur when adding Nvidia to hooks within Mkinitcpio.

CPU: AMD Ryzen 5 5500U with Radeon Graphics (12) @ 4.056GHz
GPU: NVIDIA GeForce MX450
GPU: AMD ATI 05:00.0 Lucienne

I'm leaving a link with the error image that I uploaded while making the same inquiry on GitHub.

https://private-user-images.githubuserc … jvuWz_mzpM

Offline

#2 2024-03-16 09:36:11

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 51,081

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

The posted URL is 404 and also please don't try to post images of text, post the text.

Is your boot partition too small?
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=291900

Offline

#3 2024-03-16 13:33:19

vsociety1
Member
Registered: 2024-03-15
Posts: 7

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

seth wrote:

The posted URL is 404 and also please don't try to post images of text, post the text.

Is your boot partition too small?
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=291900

Thank you for your response

The boot partition is 512mb, it doesn't give me a size error, when running mkinitcpio the error simply is 'ERROR: Hook 'nvidia' cannot be found'. There are also other errors that don't have to do with Nvidia and ultimately if I don't load Nvidia it finishes creating the image.

These other errors are:
WARNING: Possibly missing firmware for module: 'aic94xx'
WARNING: Possibly missing firmware for module: 'bfa'
WARNING: Possibly missing firmware for module: 'qed'
WARNING: Possibly missing firmware for module: 'qla1280'
WARNING: Possibly missing firmware for module: 'qla2xxx'
WARNING: Possibly missing firmware for module: 'wd719x'
WARNING: consolefont: no font found in configuration
WARNING: Possibly missing firmware for module: 'xhci_pci'
WARNING: Possibly missing firmware for module: 'ast'

The specific problem with the error in creating the final image is also when adding Nvidia to the hooks, and if I add it to the modules, it doesn't recognize it either.

Offline

#4 2024-03-16 13:36:18

Scimmia
Fellow
Registered: 2012-09-01
Posts: 11,544

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

When posting output, post full, complete output and use code tags

There is no nvidia hook. If you want to nvidia drivers in the initramfs, you use the kms hook or add them directly to the MODULES array.

Offline

#5 2024-03-17 02:07:00

vsociety1
Member
Registered: 2024-03-15
Posts: 7

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

Scimmia wrote:

When posting output, post full, complete output and use code tags

There is no nvidia hook. If you want to nvidia drivers in the initramfs, you use the kms hook or add them directly to the MODULES array.

Sorry, I didn't quite understand, but from what I gathered, I can say that adding it to the modules part also doesn't work.

Offline

#6 2024-03-17 02:29:05

Scimmia
Fellow
Registered: 2012-09-01
Posts: 11,544

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

Didn't work for what, exactly? Have you read the nvidia wiki page?

Offline

#7 2024-03-17 08:09:21

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 51,081

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

sudo mkinitcpio -P 2>&1 | tee /tmp/mkinitcpio.log
cat /tmp/mkinitcpio.log | curl -F 'file=@-' 0x0.st
cat /etc/mkinitcpio.conf | curl -F 'file=@-' 0x0.st

ultimately if I don't load Nvidia it finishes creating the image

lsblk -f # all of it, not the lines you may find relevant.

Offline

#8 2024-04-01 03:40:23

vsociety1
Member
Registered: 2024-03-15
Posts: 7

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

seth wrote:
sudo mkinitcpio -P 2>&1 | tee /tmp/mkinitcpio.log
cat /tmp/mkinitcpio.log | curl -F 'file=@-' 0x0.st
cat /etc/mkinitcpio.conf | curl -F 'file=@-' 0x0.st

ultimately if I don't load Nvidia it finishes creating the image

lsblk -f # all of it, not the lines you may find relevant.

This is what I get when I execute the commands you mentioned:
http://0x0.st/XzjF.txt

Offline

#9 2024-04-01 04:06:14

vsociety1
Member
Registered: 2024-03-15
Posts: 7

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

Scimmia wrote:

Didn't work for what, exactly? Have you read the nvidia wiki page?

I have read it and obviously without finding a solution. It doesn't recognize my graphics card, I can't modify the screen resolution.

Offline

#10 2024-04-01 04:07:14

vsociety1
Member
Registered: 2024-03-15
Posts: 7

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

Scimmia wrote:

When posting output, post full, complete output and use code tags

There is no nvidia hook. If you want to nvidia drivers in the initramfs, you use the kms hook or add them directly to the MODULES array.

That's what I've done, but it still doesn't work.

Offline

#11 2024-04-01 07:12:17

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 51,081

Re: Problems with Nvidia drivers on Arch X11

==> WARNING: errors were encountered during the build. The image may not be complete.

might be  a red herring but we're still missing /etc/mkinitcpio.conf and the lsblk -f output.
Edit: the link in your OP is btw 404

Last edited by seth (2024-04-01 07:13:39)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB