You are not logged in.

#1 2024-06-09 22:17:36

Sid XYZ
Member
Registered: 2024-06-09
Posts: 2

[SOLVED] 6.9.1-1-ck-generic-v4 doesn't set #CONFIG_GENERIC_CPU4

HI
I installed the ck-generic-v4 kernel and checking its configuration file found that the CONFIG_GENERIC_CPU4 option was not enabled (# CONFIG_GENERIC_CPU4 is not set), instead I found the CONFIG_GENERIC_CPU3=y option. I guess they made a mistake when editing the configuration file or maybe it is due to something that is beyond my knowledge. I await your answers. Thanks in advance.

Last edited by Sid XYZ (2024-06-11 20:57:35)

Offline

#2 2024-06-09 22:47:28

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 12,025
Website

Re: [SOLVED] 6.9.1-1-ck-generic-v4 doesn't set #CONFIG_GENERIC_CPU4

Mod note: moving to AUR Issues.


Sakura:-
Mobo: MSI MAG X570S TORPEDO MAX // Processor: AMD Ryzen 9 5950X @4.9GHz // GFX: AMD Radeon RX 5700 XT // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 6x 1TB SSD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Offline

#3 2024-06-10 10:07:55

Lone_Wolf
Forum Moderator
From: Netherlands, Europe
Registered: 2005-10-04
Posts: 12,161

Re: [SOLVED] 6.9.1-1-ck-generic-v4 doesn't set #CONFIG_GENERIC_CPU4

Are you using the repo-ck repository from graysky ?
If yes , check its wiki page at https://wiki.archlinux.org/title/Unoffi … es/Repo-ck

If not, tell us where you got that kernel from .


Disliking systemd intensely, but not satisfied with alternatives so focusing on taming systemd.


(A works at time B)  && (time C > time B ) ≠  (A works at time C)

Online

#4 2024-06-10 10:57:33

graysky
Wiki Maintainer
From: :wq
Registered: 2008-12-01
Posts: 10,612
Website

Re: [SOLVED] 6.9.1-1-ck-generic-v4 doesn't set #CONFIG_GENERIC_CPU4

Ah, a bug introduced in repo build the script is now fixed.  Thank you for posting.  3.9.3-2 is building now, please verify that flag is set once it gets pushed:

% grep CONFIG_GENERIC_CPU /scratch/.buildroot/buildbot/build/linux-ck-generic-v4/src/linux-6.9.3/.config
# CONFIG_GENERIC_CPU is not set
# CONFIG_GENERIC_CPU2 is not set
# CONFIG_GENERIC_CPU3 is not set
CONFIG_GENERIC_CPU4=y
CONFIG_GENERIC_CPU_DEVICES=y
CONFIG_GENERIC_CPU_AUTOPROBE=y
CONFIG_GENERIC_CPU_VULNERABILITIES=y

Last edited by graysky (2024-06-10 10:57:57)


CPU-optimized Linux-ck packages @ Repo-ck  • AUR packagesZsh and other configs

Offline

#5 2024-06-10 22:15:55

Sid XYZ
Member
Registered: 2024-06-09
Posts: 2

Re: [SOLVED] 6.9.1-1-ck-generic-v4 doesn't set #CONFIG_GENERIC_CPU4

graysky wrote:

Ah, a bug introduced in repo build the script is now fixed.  Thank you for posting.  3.9.3-2 is building now, please verify that flag is set once it gets pushed:

% grep CONFIG_GENERIC_CPU /scratch/.buildroot/buildbot/build/linux-ck-generic-v4/src/linux-6.9.3/.config
# CONFIG_GENERIC_CPU is not set
# CONFIG_GENERIC_CPU2 is not set
# CONFIG_GENERIC_CPU3 is not set
CONFIG_GENERIC_CPU4=y
CONFIG_GENERIC_CPU_DEVICES=y
CONFIG_GENERIC_CPU_AUTOPROBE=y
CONFIG_GENERIC_CPU_VULNERABILITIES=y

YES! is fixed!!

 cat  /lib/modules/6.9.3-2-ck-generic-v4/build/.config | grep -i config_generic_cpu
# CONFIG_GENERIC_CPU is not set
# CONFIG_GENERIC_CPU2 is not set
# CONFIG_GENERIC_CPU3 is not set
CONFIG_GENERIC_CPU4=y
CONFIG_GENERIC_CPU_DEVICES=y
CONFIG_GENERIC_CPU_AUTOPROBE=y
CONFIG_GENERIC_CPU_VULNERABILITIES=y

Thanks you graysky !!

Offline

#6 2024-06-11 09:05:41

Lone_Wolf
Forum Moderator
From: Netherlands, Europe
Registered: 2005-10-04
Posts: 12,161

Re: [SOLVED] 6.9.1-1-ck-generic-v4 doesn't set #CONFIG_GENERIC_CPU4

Please prepend [Solved] to the thread title (edit first post of the thread) .

There is a character limit, you may have to shorten the title to something like
" 6.9.1-1-ck-generic-v4 doesn't set #CONFIG_GENERIC_CPU4" before prepending.


Disliking systemd intensely, but not satisfied with alternatives so focusing on taming systemd.


(A works at time B)  && (time C > time B ) ≠  (A works at time C)

Online

Board footer

Powered by FluxBB