You are not logged in.

#1 2024-06-24 13:39:49

Gabriel260BR
Member
Registered: 2024-06-24
Posts: 2

UEFI stuck after using 'efibootmgr'

I have used the efibootmgr tool to add an arch boot entry to the BIOS/UEFI boot menu and now it does not boot to the UEFI settings nor to the system. Even though i have used this tool before and it had worked, this time it was different. I have tried everything, all available keystrokes, and nothing seems to work. It's just stuck on asus logo. The laptop motherboard is a X540UAR.

At first I ran the efibootmgr to add an entry pointing to zfsbootmenu, something like:

efibootmgr -c -d /dev/sda -p 1 -L "ZBM" -l '\EFI\ZBM\VMLINUZ.EFI'

then quickly ran reboot command, once it was rebooting I pressed F2 multiple times to enter the BIOS, then it came with a black screen (just LCD gray background) then I waited for about 5mins and no luck, seeing that I pressed power button to power it off and tried to open BIOS again by pressing F2, but now it's just stuck on logo, not even that black screen anymore.

Last edited by Gabriel260BR (2024-06-24 13:42:15)

Offline

#2 2024-06-24 13:50:31

jl2
Member
From: 47° 18' N 8° 34' E
Registered: 2022-06-01
Posts: 343
Website

Re: UEFI stuck after using 'efibootmgr'

Hi, have you tried doing a hardware reset (I think that's the name, were you cut the power for the bios settings memory to reset it)? Take a look at you MBs manual on how to.


Why I run Arch? To "BTW I run Arch" the guy one grade younger.
And to let my siblings and cousins laugh at Arsch Linux...

Offline

#3 2024-06-24 16:25:42

Gabriel260BR
Member
Registered: 2024-06-24
Posts: 2

Re: UEFI stuck after using 'efibootmgr'

jl2 wrote:

Hi, have you tried doing a hardware reset (I think that's the name, were you cut the power for the bios settings memory to reset it)? Take a look at you MBs manual on how to.

I've just disassembled it and it does not have cmos battery nor CLRTC pins (that's all I found on Google that can hard reset bios settings)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB