You are not logged in.
Българчета има ли тук? :>
..,
Здрасти! Имаше едно момче от София но не съм го мяркал от доста време. Аз съм живял в Пловдив, дори бях там отново през лятото.
ima
Намират се
A taka... Kude zhiveete be pichove?
Аз съм от Софията
Здравйете, пак съм аз
Има ли български мирър за пакман?
ne sum chuval da ima arch bg mirror
Не знам до колко е актуално, но може би върши работа:
http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl? … =368132293
..,
Има българчета ^^ имаше и един български сървър на пакман... май в лудост.нет беше, обаче ми беше по-бавен от чуждия и го махнах... Сега ползвам швейцарски мирър.
My victim you are meant to be
No, you cannot hide nor flee
You know what I'm looking for
Pleasure your torture, I will endure...
привет от още едно българско чадо ))
за бг огледало - имаше и то доста бързо, ползвах го до преди няколко месеца, но внезапно нещо се случи и спря да се актуализира. последната актуализация е от 27 март, та в тази връзка щях да замоля някой да ме открехне за бързо външно огледалце, откъдето човек може да си ъпдейтва системата. благодарско предварително!
Last edited by amaranth (2007-06-25 10:30:30)
Да се присъединя и аз към големите фенове на дистрибуцията!
Има ли верояност да възстановят огледалото ?Беше доста полезно докато го обновяваха редовно....
Хмъ, аз ползвам немския май... Данлоудите не са чак толкова големи, а нета напоследък е евтин и бърз. Никога не ми е било проблем времето за данлоуд - въпроса е мирора да е стабилен и що годе добре синкнат.
If everything else fails, read the manual.
Здравейте! Аз съм от Бургас. Реших да опитам Арч от любопитство през март 2007 и доста ми хареса това че е бърз, лесно се настройва по лични предпочитания, винаги предлага последните пакети на програмите с отворен код, pacman е великолепен мениджър. Арчлинукс стана моята любима дистрибуция.
Здравей, delphinus! същата работа стана и при мен - пробвах доста дистрибуции, докато открих arch, но от почти 2 години съм си с него и съм адски доволен.
по темата за огледалата - аз си намерих едно швейцарско, което е стабилно и се синхронизира съвсем навреме, а и е доста бързо. за българското така и не разбрах защо спряха да го обновяват, а и не знам дали ще го пуснат отново, но беше чудесно. дано се появи отново.
аз имам един въпрос, който ме вълнува от известно време - мога ли да накарам клавишните комбинации в КДЕ да работят дори когато съм превключил на кирилица, защото е много досадно да сменяш постоянно само за да пуснеш един CTRL+F във firefox например . признавам си веднага, че не съм ровил в гугъл, но ако някой случайно знае цяр, много ще го обичам
поздрави!
Control Panel -> Regional & Accessibility -> Keyboard Layout -> цъкаш на бг знаменцето и отдолу се появява "Include Latin Layout" което трябва да маркираш
Уловката е че shortcut-ите бачкат вече с кирилски лейаут на клавиатурата, но само за кде-приложенията. Firefox не е от тях.
Успех
..,
Айде, скоро и аз.
Дойде ли 13-ти тоя месец инсталирам Arch
Я, имало и edit. Идеално.
Ако има хитрини покрай инсталацията или последващи настройки казвайте
За сега съм бил на Slackware (около 7 години) основно, NetBSD (само 6 месеца ), Vector Linux (10 дена, не му се накефих), и от около 5 месеца само на Ubuntu. Проблема е, че много бавно това нещо. А преди известно време в IRC ми разправяха, колко бърза и стабилна била тая система (arch-a), и колко бързо излизат updat-и за нея. Мислех да я пробвам. Два дена на зад бях при един приятел и видях на живо, както се казва, тоя Archlinux. Впечатлен останах. Машината му е къде, къде по слаба от моята, а това си летеше. Но най- вече ме изуми pacman-а. Това допуска ли грешки по някога ?:)
Проверих. Моя хардуер за лаптопа няма да има проблеми.
Та, ко има хитрости, казвайййте
П.С.: Чак в следобедните часове на 13-ти, понеже трябва да се представи една дипломна работа, дето, кой ли ме караше да избера операционна система за представяния софтуер да е Ubuntu
Стискайте палци
Last edited by Dontcho (2007-09-08 21:39:55)
Перфектно
Перфектно
Работи ли си вече?
Работи перфектно
Единствената ми грижа с него, е че принтер-а EPSON ALC 1100 не работи. Инсталиран драйвер, всичко ОК. Но не печата. Няма грешки. Просто казва, че задачата е изпълнена, само дето принтера не трепва. 7-ми ден се боря с него - ефект нулев
Иначе Archlinux много ЯК Кефи.
Намират се потребители от БГ. Аз честно казано не съм от най-големите фенове на Arch, но започнах да го използвам след като един ден наистина ми писна да прекомпилирам и правя пакети за Crux-а от който всъщност Arch-а е и произлязъл. Наистина удобна е дистрибуцията, мързелива много, всичко и работи, като реша да компилирам нещо на ръка почти винаги успявам да си свърша бързо работата, но има много трески за дялане, според мене е твърде bleeding edge и по тая причина е доста unstable. Обмислям отново завръщане към добрия стар Crux на Desktop-а, защото така или иначе всичките ми сървъри си въртят леко преработената ми версия. Иначе ако ще трябва да се избира като гъвкавост и удобство за десктопа, избора не е голям, Gentoo vs. Arch и Arch-a wins, hands down :bow:! Ей сега видях колегата с принтера какво е писал, не знам дали си го подкарал, ама на мене ми въртеше същите номера с едно мрежово HP, проблема ти е или в permissions (не е лошо да си погледнеш и host file-а) или в ghostscript-a.
А да, какво не му хареса на NetBSD-то само да питам?
Last edited by ILF (2007-10-23 03:58:57)
О, да Принтера тръгна. Незнайно защо след като посочих ppd файла. По друг начин не иска, и не иска. Но работи Подозирах за възможността да е нещо от правата, но в /var/log/cups/error_log нямаше нито един ред с грешка.
Хех, за BSD не е, че не го харесвам. Даже като се замисля ми е трудно да реша кое харесвам повече, arch or NetBSD. Проблема при него бе, че така и не можах да намеря драйвери за wireless да поддържат WPA2-Personal. Истина е, че може и да има вече, но просто аз не следя от как не го ползвам.
За сега на Archlinux всичко, което ми трябва да върви - върви. Аз доволен :")
В Арч има ли поддържани пакети с превод на основните графични среди на български (както в Убунту например); т.е., ако използвам КДЕ, мога ли да настроя системата си на български език, или ще трябва да работя на английски?