You are not logged in.

#1 2007-08-21 07:41:55

littleb2005
Member
Registered: 2007-08-13
Posts: 8

lilo and grub woes [solved]

i seem to be having bootloader problems no matter which one i choose

My partions are

/dev/sda1 /boot
/dev/sda2 Swap
/dev/sda3 /home

boot=/dev/sda1

default=arch
timeout=50
lba32
prompt

image=/boot/vmlinuz26
        label=arch
        root=/dev/sda3
        initrd=/boot/kernel26.img
        read-only

all i get are a bunch of 99999 with lilo and a screen full of grub can some tell me what wrong so i can try and fix it thanx

i know to run lilo after doing changes

i also try writeing to the mbr no dice

Last edited by littleb2005 (2007-08-29 01:50:58)

Offline

#2 2007-08-21 15:39:06

lilsirecho
Veteran
Registered: 2003-10-24
Posts: 5,000

Re: lilo and grub woes [solved]

The first line should read:

    boot=/dev/sda


Sign of the times: Navajo blanket..made in China
Hard work does not kill people but why risk it: Charlie Mccarthy
A man is not complete until he is married..then..he is finished.
When ALL is lost, what can be found? Even bytes get lonely for a little bit!     X-ray confirms Iam spineless!

Offline

#3 2007-08-21 23:02:40

littleb2005
Member
Registered: 2007-08-13
Posts: 8

Re: lilo and grub woes [solved]

lilsirecho wrote:

The first line should read:

    boot=/dev/sda

make no difference

Offline

#4 2007-08-21 23:17:22

FeatherMonkey
Member
Registered: 2007-02-26
Posts: 313

Re: lilo and grub woes [solved]

On googling this for lilo here http://www.webservertalk.com/archive200 … 35228.html " 99 99 99 symptom and it indicates a bad lilo configuration."

Grub error here http://www.gentoo.org/doc/en/grub-error-guide.xml both point to a bad configuration something isn't right with the configuration

Offline

#5 2007-08-21 23:57:08

lilsirecho
Veteran
Registered: 2003-10-24
Posts: 5,000

Re: lilo and grub woes [solved]

My system has the same entries as yours with the exception that I have /hda nomenclature for my device(s).

Perhaps the " hooks" in your system are involved........ since both grub and lilo fail, that seems likely....


Sign of the times: Navajo blanket..made in China
Hard work does not kill people but why risk it: Charlie Mccarthy
A man is not complete until he is married..then..he is finished.
When ALL is lost, what can be found? Even bytes get lonely for a little bit!     X-ray confirms Iam spineless!

Offline

#6 2007-08-29 01:50:27

littleb2005
Member
Registered: 2007-08-13
Posts: 8

Re: lilo and grub woes [solved]

i fixed it by disabling the raid in the bios

let just say it to much effort to set up and configure the rad well that looking at  the wiki for the instructions on it

Offline

Board footer

Powered by FluxBB