You are not logged in.

#1 2007-11-01 19:47:36

AlmaMater
Member
Registered: 2007-02-28
Posts: 92

FAM problem (not refreshing my desktop)

Hi all, well the title says it all

I reinstalled arch the other day and i installed kdemod, and i added my usuals DAEMONS to rc.conf

When i boot it says File Alteration Monitor loads correctly, and even if i do a /etc/rc.d/fam restart  ,  it says it was done susefully

The problem is that it dosnt refresh my desktop, i have to hit f5 every time if i want to see some changes in my folders

Anyone knows what could be the problem?

my rc.conf

#
# -----------------------------------------------------------------------
# DAEMONS
# -----------------------------------------------------------------------
#
# Daemons to start at boot-up (in this order)
#   - prefix a daemon with a ! to disable it
#   - prefix a daemon with a @ to start it up in the background
#
DAEMONS=(syslog-ng dbus hal network alsa wicd netfs crond fam kdm)

I have tried by changing the order, to background it,  but it dosnt work

Any log i could check for fam behavior??

Thanks for any help

cheers

Offline

#2 2007-11-01 19:58:58

hussam
Member
Registered: 2006-03-26
Posts: 572
Website

Re: FAM problem (not refreshing my desktop)

KDE doesn't use inotify?

Offline

#3 2007-11-01 20:15:42

somairotevoli
Member
Registered: 2006-05-23
Posts: 335

Re: FAM problem (not refreshing my desktop)

What  is the purpose of FAM?
I've never use it and have no problems w/ kde/kdemod.

Offline

#4 2007-11-01 21:09:34

Bestiapeluda
Member
From: Buenos Aires, Argentina
Registered: 2007-10-16
Posts: 181

Re: FAM problem (not refreshing my desktop)

FAM=File Alteration Monitor.
Tells some Desktop enviroment if a file has changed

Offline

#5 2007-11-01 21:12:17

somairotevoli
Member
Registered: 2006-05-23
Posts: 335

Re: FAM problem (not refreshing my desktop)

Is FAM still needed by KDE?

Offline

#6 2007-11-02 01:17:23

AlmaMater
Member
Registered: 2007-02-28
Posts: 92

Re: FAM problem (not refreshing my desktop)

Well, thanks for the replies, i have removed FAM from the daemons list (i used opnbox+thunar fow a while so i guess i was used to fam)
and i reboteed,  but i still have the same problem, how do i know if inotify is working on my system??
I have everything default, base instalation + kdemod

If i download something to desktop, the file appears in the desktop,   but not in konqueror (if i have already konqueror open)

Sorry about my english, ill add a screenshot so you can see what im talking about
832665problem1.jpg
After i took the screen whit scrot, i had to hit F5 to get the .png show in my home folder : s

Offline

Board footer

Powered by FluxBB