You are not logged in.

#1 2004-06-15 11:40:13

Benedict_White
Member
From: Sussex, UK
Registered: 2004-05-27
Posts: 326
Website

fte over ssh

Hi, being the sort of chap I am, I want to run a editor aware of programming syntax (particularly for perl) over ssh.

I tried fte, which also installs x, but does install the console based editor as well. However when I try to start it, I get:
$DISPLAY not set?

Can I run fte on terminal?

If so what do I set display too and how?


Kind regards

Benedict White

Offline

#2 2004-06-15 12:22:35

dpb
Member
From: Cyperspace?
Registered: 2004-04-11
Posts: 231

Re: fte over ssh

Try running the 'sfte' command.

Offline

#3 2004-06-15 12:29:28

Benedict_White
Member
From: Sussex, UK
Registered: 2004-05-27
Posts: 326
Website

Re: fte over ssh

Thanks.

I just tried that, but got:
sfte: error while loading shared libraries: libslang.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

And Am not sure where to look for the missing file. Can't find it on the system.


Kind regards

Benedict White

Offline

#4 2004-06-15 12:43:01

dpb
Member
From: Cyperspace?
Registered: 2004-04-11
Posts: 231

Re: fte over ssh

pacman -Qo /usr/lib/libslang.so.1   
/usr/lib/libslang.so.1 is owned by slang 1.4.9-1

Do you have slang installed?

Offline

#5 2004-06-15 12:57:46

Benedict_White
Member
From: Sussex, UK
Registered: 2004-05-27
Posts: 326
Website

Re: fte over ssh

slang was installed with fte, and is up to date, but the only file I can find with the mask libsla* in /usr/lib/

Is: libslang.a

A pacman -Qo of that file reports:

/usr/lib/libslang.a is owned by slang 1.4.9-1

Can I get pacman to tell me all the files owned by slang?


Kind regards

Benedict White

Offline

#6 2004-06-15 13:16:40

dpb
Member
From: Cyperspace?
Registered: 2004-04-11
Posts: 231

Re: fte over ssh

That's strange...
You can see what it installs with pacman -Ql

$ pacman -Ql slang
slang /usr/
slang /usr/lib/
slang /usr/lib/libslang.a
slang /usr/lib/libslang.so.1.4.9
slang /usr/lib/libslang.so.1
slang /usr/lib/libslang.so
slang /usr/include/
slang /usr/include/slang.h
slang /usr/include/slcurses.h

Offline

#7 2004-06-15 13:23:54

Benedict_White
Member
From: Sussex, UK
Registered: 2004-05-27
Posts: 326
Website

Re: fte over ssh

When I run it I get:

pacman -Ql slang
slang /usr/
slang /usr/include/
slang /usr/include/slang.h
slang /usr/include/slcurses.h
slang /usr/lib/
slang /usr/lib/libslang.a


Which is allot less than yours...

Any thoughts? Perhaps there has been a new rev of the package whch breaks something?


Kind regards

Benedict White

Offline

#8 2004-06-15 15:36:28

Dusty
Schwag Merchant
From: Medicine Hat, Alberta, Canada
Registered: 2004-01-18
Posts: 5,986
Website

Re: fte over ssh

is your whole system up to date? (pacman -Syu)

Dusty

Offline

#9 2004-06-15 16:11:59

Benedict_White
Member
From: Sussex, UK
Registered: 2004-05-27
Posts: 326
Website

Re: fte over ssh

Yes, it is all up to date, and slang version seems to be:
slang-1.4.9-1


Kind regards

Benedict White

Offline

#10 2004-06-15 16:25:45

farphel
Forum Fellow
From: New Hampshire - USA
Registered: 2003-09-18
Posts: 250
Website

Re: fte over ssh

I was able to reproduce the error.  It seems as if fte was linked against an older version of slang (although I didn't verify the dates to be certain).  Rather, I took the quick fix and rebuilt fte against the current version of slang and all seems well.  Upgrade to the newest version of fte (20020324-3) and the problem should be fixed.

Cheers,
farphel


Follow the link below, sign up, and accept one promotional offer.  If I can get five suckers (err... friends) to do this, I'll get a free iPod.  Then you too can try to get a free iPod. Thanks! http://www.freeiPods.com/?r=11363142

Offline

#11 2004-06-15 16:31:09

Benedict_White
Member
From: Sussex, UK
Registered: 2004-05-27
Posts: 326
Website

Re: fte over ssh

Won't that break the ability to package update?


Kind regards

Benedict White

Offline

#12 2004-06-16 06:37:09

dpb
Member
From: Cyperspace?
Registered: 2004-04-11
Posts: 231

Re: fte over ssh

Benedict_White: just do a pacman -Syu and it should be updated. wink

I just wonder why it worked with me with the same slang package...

Edit: Oh, it's not there yet... nevermind then...

Offline

#13 2004-06-16 06:52:36

dpb
Member
From: Cyperspace?
Registered: 2004-04-11
Posts: 231

Re: fte over ssh

Wth??

Oh. Maybe the mirrors doesn't update quite the same time...  :oops:

Offline

#14 2004-06-16 08:24:05

Benedict_White
Member
From: Sussex, UK
Registered: 2004-05-27
Posts: 326
Website

Re: fte over ssh

Actually when I got home and logged on I found that some one had updated fte, so I upgraded that and it works!

Shows the power of the Arch model.

The only problem I have now is changing the colours it operates in as I can see which menu's are high lighted and key words are not in a different colour.


Kind regards

Benedict White

Offline

#15 2004-06-16 08:58:29

dpb
Member
From: Cyperspace?
Registered: 2004-04-11
Posts: 231

Re: fte over ssh

Benedict_White wrote:

The only problem I have now is changing the colours it operates in as I can see which menu's are high lighted and key words are not in a different colour.

Yeah, got that problem myself too... but ATM I don't use fte so much.
Works great on my debian puter. hmm

Offline

Board footer

Powered by FluxBB