You are not logged in.

#1 2004-06-15 03:57:47

ruwach
Member
Registered: 2004-06-14
Posts: 143

need a better mixer

hey there,

   just installed Arch and i really dig it. will be my sole distro soon ( right now dual booting w/ debian)

  i need a better mixer program for alsa though.Preferably gui.  in debian i use gamix but it isn't available, i dont think,  thru pacman.

  suggestions anyone?

thanks

Offline

#2 2004-06-15 05:28:08

sarah31
Member
From: Middle of Canada
Registered: 2002-08-20
Posts: 2,975
Website

Re: need a better mixer

sorry this suggestion is not gui but aumix is quite easy to use. it is ncurses (gui-ish) that is key controlled (arrow keys and some letters).


AKA uknowme

I am not your friend

Offline

#3 2004-06-15 14:50:50

shen
Member
Registered: 2003-09-05
Posts: 272
Website

Re: need a better mixer

I made a PKGBUILD for this gamix that you can use with arch. I can upload the pkg to incoming if you'd like or you can build it yourself.

# Contributor: Mike Wilson <shen@echolinux.org>
pkgname=gamix
pkgver=1.99.p14
pkgrel=1
pkgdesc="GTK based alsa mixer"
url="http://www1.tcnet.ne.jp/fmurata/linux/down"
license=""
depends=('alsa-lib' 'gtk' 'xfree86')
source=(http://www1.tcnet.ne.jp/fmurata/linux/down/$pkgname-$pkgver.tar.gz)
md5sums=('a57b7954aa8e95b0a1c69a6fb06bc64b')

build() {
  cd $startdir/src/$pkgname-$pkgver
  ./configure --prefix=/usr
  make || return 1
  make prefix=$startdir/pkg/usr install
}

Offline

#4 2004-06-15 21:37:07

skoal
Member
From: Frequent Flyer Underworld
Registered: 2004-03-23
Posts: 612
Website

Re: need a better mixer

ruwach wrote:

... i need a better mixer program for alsa though.Preferably gui...thanks

If you're running Gnome, get "gnome-alsamixer".

Offline

#5 2004-06-16 00:35:58

ruwach
Member
Registered: 2004-06-14
Posts: 143

Re: need a better mixer

yes indeed, i would like to build gamix myself.

um, could you gimme a quick rundown on how to do that ?


thanks,

Offline

#6 2004-06-16 01:34:49

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,363
Website

Re: need a better mixer

ruwach wrote:

yes indeed, i would like to build gamix myself.

um, could you gimme a quick rundown on how to do that ?


thanks,

save the PKGBUILD posted up to a textfile named PKGBUILD and then in this directory in a terminal just run

makepkg

and then after successfull build, change to root and do this:

pacman -U gamix-1.....pkg.tar.gz

what will install the new pkg for you

good luck


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#7 2004-06-16 03:20:59

ruwach
Member
Registered: 2004-06-14
Posts: 143

Re: need a better mixer

ok, did what you said and this is what it gave me.

it appeared to download and check md5sum, and some other stuff then got to this point and failed.

starting build:
/usr/bin/makepkg : line 540: build: command not found
==> ERROR: Build Failed Aborting

ok, what now ?

Offline

#8 2004-06-16 07:23:42

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,363
Website

Re: need a better mixer

ruwach wrote:

ok, did what you said and this is what it gave me.

it appeared to download and check md5sum, and some other stuff then got to this point and failed.

starting build:
/usr/bin/makepkg : line 540: build: command not found
==> ERROR: Build Failed Aborting

ok, what now ?

seems that the part

build() { 
   cd $startdir/src/$pkgname-$pkgver 
   ./configure --prefix=/usr 
   make || return 1 
   make prefix=$startdir/pkg/usr install 
 } 

you copied with a typo or something --- check this and if you cannot see any, post your PKGBUILD


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#9 2004-06-16 08:51:01

lanrat
Member
From: Poland
Registered: 2003-10-28
Posts: 1,274

Re: need a better mixer

Check for additional spaces or other characters after } at the end of the pkgbuild. You may want to delete everything after } even if it's not visible - it happened to me several times.

Offline

#10 2004-06-16 12:40:29

ruwach
Member
Registered: 2004-06-14
Posts: 143

Re: need a better mixer

WOW - i got it working.

lesson learned - do not use Abiword to copy - paste a script.
i brought the script up in xedit and it had all this formatting stuff in it from abiword.

once i deleted it all line by line and saved it, it worked on my next attempt.

man, that was so easy !   Thanks much

Offline

#11 2004-06-16 15:07:02

mcubednyc
Member
From: New York, NY USA
Registered: 2004-03-17
Posts: 120

Re: need a better mixer

dp wrote:

and then after successfull build, change to root and do this:

pacman -U gamix-1.....pkg.tar.gz

what will install the new pkg for you

Sorry, "pacman -U ..."?  Not "pacman -A ..."?  I thought -U was for upgrading previously installed packages?


"No live organism can continue for long to exist sanely under conditions of absolute reality; even larks and katydids are supposed, by some, to dream." - S. Jackson

Offline

#12 2004-06-16 15:39:02

punkrockguy318
Member
From: New Jersey
Registered: 2004-02-15
Posts: 706
Website

Re: need a better mixer

Yeah, it should be $ pacman -A


If I have the gift of prophecy and can fathom all mysteries and all knowledge, and if I have a faith that can move mountains, but have not love, I am nothing.   1 Corinthians 13:2

Offline

#13 2004-06-16 15:41:35

Xentac
Forum Fellow
From: Victoria, BC
Registered: 2003-01-17
Posts: 1,797
Website

Re: need a better mixer

pacman -U will upgrade if installed or install if not installed.  -U is always fine.  Scalawag.


I have discovered that all of mans unhappiness derives from only one source, not being able to sit quietly in a room
- Blaise Pascal

Offline

#14 2004-06-16 17:13:54

mcubednyc
Member
From: New York, NY USA
Registered: 2004-03-17
Posts: 120

Re: need a better mixer

Xentac wrote:

pacman -U will upgrade if installed or install if not installed.  -U is always fine.  Scalawag.

So under what circumstances would want to use pacman -A rather than pacman -U?  What I mean is, if you can always use pacman -U, why does the -A option exist?


"No live organism can continue for long to exist sanely under conditions of absolute reality; even larks and katydids are supposed, by some, to dream." - S. Jackson

Offline

#15 2004-06-16 17:43:17

ruwach
Member
Registered: 2004-06-14
Posts: 143

Re: need a better mixer

well i dont know if i should have used pacman -A
i used pacman -U and it worked.
didn't even know about pacman -A  ( Newbie )

Offline

#16 2004-06-16 18:11:45

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,363
Website

Re: need a better mixer

mcubednyc wrote:
Xentac wrote:

pacman -U will upgrade if installed or install if not installed.  -U is always fine.  Scalawag.

So under what circumstances would want to use pacman -A rather than pacman -U?  What I mean is, if you can always use pacman -U, why does the -A option exist?

not sure, but maybe it was first here and the -U was added later


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB