You are not logged in.

#1 2008-05-19 01:23:54

evilviper77
Member
Registered: 2008-04-12
Posts: 15

Kernel 2.6.25 messed up my sound

Ever since I upgraded my kernel to 2.6.25 my headphone sound has been messed up. My audio out port now only sends sound through my headphones when it is partially plugged into it. I can't fully plug in my audio jack now, there is a "sweet spot" so to speak of just almost in that lets me hear sound out of my heaphones. I've tested this on many different headphones and always come up the same and I'm sure it worked just fine on kernel 2.6.24. Any suggestions to get it to work?

Here's my audio device: 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)

edit: I guess if all else fails, is there someway to downgrade my kernel back to 2.6.24 w/o having to wipe and reinstall?

Last edited by evilviper77 (2008-05-19 01:26:05)

Offline

#2 2008-05-21 09:08:18

GoingDown
Member
Registered: 2008-04-29
Posts: 7

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

I had problem with my Intel hda audio device sound playing only from left channel.

Try to unload module snd-hda-intel, and then load it again with

modprobe snd-hda-intel model=3stack

See discussion about this:

http://www.linuxquestions.org/questions … tu-517120/


EDIT. Although I am using still kernel 2.6.24 and I had this problem with my kernel. But you might try it anyway

Last edited by GoingDown (2008-05-21 09:09:17)

Offline

#3 2008-05-22 05:30:34

evilviper77
Member
Registered: 2008-04-12
Posts: 15

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

GoingDown wrote:

I had problem with my Intel hda audio device sound playing only from left channel.

Try to unload module snd-hda-intel, and then load it again with

modprobe snd-hda-intel model=3stack

See discussion about this:

http://www.linuxquestions.org/questions … tu-517120/


EDIT. Although I am using still kernel 2.6.24 and I had this problem with my kernel. But you might try it anyway

Well I tried it, and no luck. sad

Offline

#4 2008-05-22 09:58:35

shazeal
Member
From: New Zealand
Registered: 2007-06-05
Posts: 340

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

edit: I guess if all else fails, is there someway to downgrade my kernel back to 2.6.24 w/o having to wipe and reinstall?

Look in /var/cache/pacman/pkg for the kernel26-2.6.24 package and do a pacman -U on it.

Offline

#5 2008-05-25 01:28:42

Rulatir
Banned
Registered: 2007-02-05
Posts: 94

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

Bump, same problem here.

Shazeal, downgrading the kernel is not nearly as easy as you described because you also have to downgrade the X driver and whatnot.

Last edited by Rulatir (2008-05-25 01:52:34)

Offline

#6 2008-05-25 03:37:41

evilviper77
Member
Registered: 2008-04-12
Posts: 15

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

Rulatir wrote:

Bump, same problem here.

Shazeal, downgrading the kernel is not nearly as easy as you described because you also have to downgrade the X driver and whatnot.

Well, at least now I know i'm not crazy and there are other people with this same problem. What kinda PC/Labtop you have?

I have a Toshiba P105-9339.

Offline

#7 2008-05-25 12:30:32

slaveriq
Member
From: Copenhagen
Registered: 2008-05-25
Posts: 3
Website

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

Same problem here i have a Thinkpad Z60m.

Offline

#8 2008-05-26 12:28:51

Rulatir
Banned
Registered: 2007-02-05
Posts: 94

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

This solved my problem:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=616845

Last edited by Rulatir (2008-05-26 12:29:16)

Offline

#9 2008-05-27 16:12:06

tailor
Member
Registered: 2008-01-14
Posts: 7

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

Hi there,

I had the same problem, did not get sound from out of anywhere of my computer.
The model option did not work for me, no matter what parameter I chose.

So I just tried alsaconf, and got my card up and running again in no time.
Just in case someone else does not succeed with the modprobe options.

Greetings

Offline

#10 2008-05-28 21:33:01

asafsha
Member
Registered: 2006-09-13
Posts: 5

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

I got the same problem, tried running alsaconf and got it working, but after reboot again no sound.
alsaconf put this in modeprobe.conf:

alias snd-card-0 snd-hda-intel
alias sound-slot-0 snd-hda-intel

before the upgrade to 2.6.25 everything worked fine, and nothing in modeprobe.

The other methods didn't work for me either.
Its a desktop compuer with asus board.

this is the codec:

cat /proc/asound/card0/codec#0* | grep Codec
Codec: Realtek ALC883

Offline

#11 2008-07-27 08:01:02

asafsha
Member
Registered: 2006-09-13
Posts: 5

Re: Kernel 2.6.25 messed up my sound

the issue has been solved finally after another kenel and kde updrade. don't know exactly where the problem was but it works now.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB