You are not logged in.

#1 2008-10-19 07:22:40

Dheart
Member
From: Sofia, Bulgaria
Registered: 2006-10-26
Posts: 956

OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Well... here's the problem... The crash occurs in every OpenOffice3 application and is annoying...
Here's the console output:

(process:3066): GLib-GObject-CRITICAL **: gtype.c:2458: initialization assertion failed, use IA__g_type_init() prior to this function

(process:3066): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_interface_add_prerequisite: assertion `G_TYPE_IS_INTERFACE (interface_type)' failed

(process:3066): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed

(process:3066): GLib-GObject-CRITICAL **: gtype.c:2458: initialization assertion failed, use IA__g_type_init() prior to this function

(process:3066): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed

(process:3066): GLib-GObject-CRITICAL **: gtype.c:2458: initialization assertion failed, use IA__g_type_init() prior to this function

(process:3066): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed

My victim you are meant to be
No, you cannot hide nor flee
You know what I'm looking for
Pleasure your torture, I will endure...

Offline

#2 2008-10-19 07:28:55

Allan
Pacman
From: Brisbane, AU
Registered: 2007-06-09
Posts: 11,089
Website

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Read the post install message...

export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome

Offline

#3 2008-10-19 07:57:21

Dheart
Member
From: Sofia, Bulgaria
Registered: 2006-10-26
Posts: 956

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Launching it as 

OOO_FORCE_DESKTOP=gnome /opt/openoffice/program/soffice -writer

fixes my problem, howexer just
export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome
doesn't work for me...

Last edited by Dheart (2008-10-19 08:00:53)


My victim you are meant to be
No, you cannot hide nor flee
You know what I'm looking for
Pleasure your torture, I will endure...

Offline

#4 2008-10-19 09:21:27

moljac024
Member
From: Serbia
Registered: 2008-01-29
Posts: 2,676

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Dheart wrote:

Launching it as 

OOO_FORCE_DESKTOP=gnome /opt/openoffice/program/soffice -writer

fixes my problem, howexer just
export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome
doesn't work for me...

put that export directly in /usr/bin/soffice

I found that works best.


The day Microsoft makes a product that doesn't suck, is the day they make a vacuum cleaner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
But if they tell you that I've lost my mind, maybe it's not gone just a little hard to find...

Offline

#5 2008-10-19 23:22:14

kalasmannen
Member
From: Örebro, Sweden
Registered: 2008-02-27
Posts: 39
Website

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Im also experiencing this issue, and export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome does not help for me either, but OOO_FORCE_DESKTOP=gnome /opt/openoffice/program/soffice -writer works great.

Thank you guys!

Offline

#6 2008-10-20 14:21:12

YscO
Member
From: Netherlands
Registered: 2006-06-25
Posts: 52

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Hmmm, none off the options above works for me. It just crashes with the following message: "terminate called after throwing an instance of 'com::sun::star::uno::RuntimeException' ".... don't know what to do yikes

Last edited by YscO (2008-10-20 14:21:24)

Offline

#7 2008-10-20 14:36:01

scippio
Member
Registered: 2007-01-02
Posts: 60

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Is it reported on OO? or is it something else fault?


Sorry for my English...

Offline

#8 2008-10-20 15:29:20

kalasmannen
Member
From: Örebro, Sweden
Registered: 2008-02-27
Posts: 39
Website

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

moljac024 wrote:
Dheart wrote:

Launching it as 

OOO_FORCE_DESKTOP=gnome /opt/openoffice/program/soffice -writer

fixes my problem, howexer just
export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome
doesn't work for me...

put that export directly in /usr/bin/soffice

I found that works best.

I tested this today, and it seems to work fine. It's wierd how the export thing does not work though, as i recall using that in the past, to make OO 2.x look a bit better.

scippio wrote:

Is it reported on OO? or is it something else fault?

I found this in BUGS: http://bugs.archlinux.org/task/11716

This seems to be the same problem we are discussing.

Offline

#9 2008-10-20 15:50:25

timetrap
Member
From: Here and There
Registered: 2008-06-05
Posts: 342
Website

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Sweet, I was having a few problems with this earlier.

Offline

#10 2008-10-20 16:10:59

amokkk
Member
From: PL
Registered: 2008-04-18
Posts: 51
Website

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

YscO wrote:

Hmmm, none off the options above works for me. It just crashes with the following message: "terminate called after throwing an instance of 'com::sun::star::uno::RuntimeException' ".... don't know what to do yikes

I had the same problem, got it solved by installing libxslt


Through the darkness of future past / The magician longs to see / One chants out between two worlds / Fire walk with me.
bobik_the_traveller: Dell LS/p3 400/128/40/Sony Ericsson GC79,Philips SNN6500
LAST.FM

Offline

#11 2008-10-20 17:42:53

dejot
Member
From: Osnabruck
Registered: 2007-04-02
Posts: 12

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

had the same error opening word files. installing libxslt fixed it. thanks!

Offline

#12 2008-10-20 22:04:03

l33tunderground
Banned
Registered: 2007-05-09
Posts: 103

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

As far as the

export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome

goes, make sure you have it in ~/.bashrc and any autostart files for your WM! This includes ~/.config/openbox/autostart.sh.

Offline

#13 2008-10-21 21:10:16

pdunning
Member
Registered: 2007-11-07
Posts: 31

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

that export stops the thing crashing, but there are problems with this. firstly it makes half the Icons disappear so the program is still very hard to use. and secondly, a badly broken interface is included in the package and enabled by default.

Offline

#14 2008-10-23 18:33:13

pdunning
Member
Registered: 2007-11-07
Posts: 31

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

I want to thank the maintainer for updating the package to set the export to prevent the crash. However I still have the problem with the buttons dissappearing.

Offline

#15 2008-10-27 17:12:54

ilikenwf
Member
Registered: 2008-06-23
Posts: 42
Website

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

The only problem with using the gnome UI is that the font's are ass-ugly on LCD screens...antialiased or not.

I want this fixed...please? There's gotta be a hack or workaround. I used the gnome export to set everything the way I wanted, and then switched back to KDE...there's not much in the tools menu I need outside of that, but for completeness' sake, it would be kinda nice so that I could set the font scaling to an appropriate size on the menus.

Offline

#16 2008-12-11 04:04:08

ilikenwf
Member
Registered: 2008-06-23
Posts: 42
Website

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

I found a way to fix the uglyassed fonts...here's a PKGBUILD that should fix it.

http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=22147

Offline

#17 2008-12-11 04:19:48

iBertus
Member
From: Greenville, NC
Registered: 2004-11-04
Posts: 2,228

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

Could you not just link the system freetype2 libs into the OOo directory instead of rebuilding the libs?

Offline

#18 2008-12-11 10:09:39

kaola_linux
Member
From: Bacolod City/Philippines
Registered: 2008-09-23
Posts: 513

Re: OpenOffice.org3 crashes when I try to open the tools dropdown menu

I'm also having the same problem...I had a post about this also...Gonna try the solution later also..:)

thanks


Netbook (Acer Aspire One 110 || 160gb SATA HD || 1.5gb ram): archlinux i686 / KDEmod 4.3
Registered Linux User # 481212 / Machine Registration # 390468
"In a world without walls and fences, who needs windows and gates?"

Offline

Board footer

Powered by FluxBB