You are not logged in.

#1 2004-10-31 03:29:35

Xptential
Member
Registered: 2004-10-30
Posts: 10

PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

I have encountered a few problems  being new to arch linux..Problem one...I have a Lexmark X73 printer/scanner/copier ...I went through the cups config and printer config...(edited rc.conf) added daemon and modules  ...cannot get it to work...have sound but cant play sound from CD players...went through and did the alsa setup..and I cannot Play a DVD  though they are mounted and see the meduim....these are the errors i get on boot... THE XXXXXX are changes I put in for this forum purpose....any help would be appreciated

Starting Hotplug Daemon
   chown : root : scanner : invalid group
   chmod : cannot access /proc/bus/usb/001/003 : no such file or directory

Starting Cips Daemon
   chmod : cannot access /proc/bus/usb/001/003 no such file or directory

here is my my rc.conf using XF86Config

HARDWARECLOCK="localtime"
TIMEZONE=XXXXXXXX
KEYMAP=us
CONSOLEFONT=
USECOLOR="yes"

# Scan for LVM volume groups at startup, required if you use LVM
USELVM="no"

#
# Networking
#
HOSTNAME="XXXXXX"

#
# Module to load at boot-up (in this order)
#   (prefix a module with a ! to disable it)
#
MODULES=(!usbserial !ide-scsi 8139too snd-pcm-oss snd-intel8x0 usblp)


#
# Interfaces to start at boot-up (in this order)
# Declare each interface then list in INTERFACES
#   (prefix an interface in INTERFACES with a ! to disable it)
#
# Note: to use DHCP, set your interface to be "dhcp" (eth0="dhcp")
#
lo="XXXXXXXXXX"
eth0="dhcp"
INTERFACES=(lo eth0)

#
# Routes to start at boot-up (in this order)
# Declare each route then list in ROUTES
#   (prefix a route in ROUTES with a ! to disable it)
#
gateway="default gw XXXXXXXXX"
ROUTES=(!gateway)

#
# Daemons to start at boot-up (in this order)
#   (prefix a daemon with a ! to disable it)
#
DAEMONS=(syslog-ng hotplug !pcmcia network netfs crond kdm cups)

#End of file
~

Offline

#2 2004-10-31 23:25:53

xerxes2
Member
From: Malmoe, Sweden
Registered: 2004-04-23
Posts: 1,249
Website

Re: PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

disable hotplug in the Deamons array, it usually just screw things up,


arch + gentoo + initng + python = enlisy

Offline

#3 2004-11-01 01:06:12

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,366
Website

Re: PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

what kernel? (highly recommentend is to boot 2.6 but have 2.4 installed, just in case)

what software for CD? (xmms should work fine)

what software for DVD?  (you at least need libdvdcss to play dvd ... additionally i would say: vlc, xine or mplayer)

is your scanner sane compatible?

is your printer in the cups db?

do you have ghostscript, gimp-print installed? what driver do you use for printing?


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#4 2004-11-02 04:23:22

Xptential
Member
Registered: 2004-10-30
Posts: 10

Re: PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

I have 2.6 ide kernel....I backed up and reinstalled Arch...now it seems when I  boot ...I get a mount : mount point  /proc/bus/usb  does not exsist...so i went in and looked and i have /proc/bus/   but no usb...and i can't mkdir usb ..won't let me...so i booted without anything plugged in and it showed me 4 of my 6 usb ports... I have 4 ports in the back of the computer and 2  in front...so it doesn't even show 2 of muy usb ports..but then when i plugged in my printer to a usb port in the back and rebooted...and ran usbview ..i get nothing ..when i try to refresh i get an error..Can not open the file /proc/bus/usb/devices   verify you have the usb core modules loaded , and have the usb defs filesystem mouned...hotplug is installed as is usbutils and libusb ....I am sure this is correctable but I don't know how...any help would be appreciated...I would like to get the usb straightened out as I am sure that is my printer/scanner problem...later I will addtress the other problems i have... thanks in advance..

Offline

#5 2004-11-02 05:49:00

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,366
Website

Re: PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

Xptential wrote:

I have 2.6 ide kernel....I backed up and reinstalled Arch...now it seems when I  boot ...I get a mount : mount point  /proc/bus/usb  does not exsist...so i went in and looked and i have /proc/bus/   but no usb...and i can't mkdir usb ..won't let me...so i booted without anything plugged in and it showed me 4 of my 6 usb ports... I have 4 ports in the back of the computer and 2  in front...so it doesn't even show 2 of muy usb ports..but then when i plugged in my printer to a usb port in the back and rebooted...and ran usbview ..i get nothing ..when i try to refresh i get an error..Can not open the file /proc/bus/usb/devices   verify you have the usb core modules loaded , and have the usb defs filesystem mouned...hotplug is installed as is usbutils and libusb ....I am sure this is correctable but I don't know how...any help would be appreciated...I would like to get the usb straightened out as I am sure that is my printer/scanner problem...later I will addtress the other problems i have... thanks in advance..

lsmod?


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#6 2004-11-02 12:40:01

Xptential
Member
Registered: 2004-10-30
Posts: 10

Re: PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

Here is my lsmod...

i915                   83604  2
lp                     11784  0
parport                42312  1 lp
ehci_hcd               31364  0
usblp                  13696  0
usbcore               119652  4 ehci_hcd,usblp
8139too                26368  0
mii                     5632  1 8139too
crc32                   4736  1 8139too
rtc                    13128  0
nls_cp437               6016  2
msdos                  10368  2
fat                    46880  1 msdos

Offline

#7 2004-11-02 13:32:31

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,366
Website

Re: PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

Xptential wrote:

Here is my lsmod...

i915                   83604  2
lp                     11784  0
parport                42312  1 lp
ehci_hcd               31364  0
usblp                  13696  0
usbcore               119652  4 ehci_hcd,usblp
8139too                26368  0
mii                     5632  1 8139too
crc32                   4736  1 8139too
rtc                    13128  0
nls_cp437               6016  2
msdos                  10368  2
fat                    46880  1 msdos

do you have a usb2 or usb1 port on your computer? if usb1, the i would suggest to try ohci_hcd instead

what says dmesg?

what says sane about your scanner?


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#8 2004-11-03 16:14:27

Xptential
Member
Registered: 2004-10-30
Posts: 10

Re: PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

I have both USB 1.1 and 2.0   can i just go into /etc/rc.conf and change to the ohci_hcd ? and how can i find out if usb is compiled in the kernel? and how can i check to see wihat sane says about the scanner...I really think this is a usb problem...am reading on it now...but still can't figure it out...My friend Ray has helped me alot , but we can't seem to figure this out...BOTH NEWBIES...though he is quickly becoming a novice...thanks in advance..

Linux version 2.6.9-ARCH (root@earth) (gcc version 3.4.2) #1 SMP Thu Oct 28 17:53:24 PDT 2004
BIOS-provided physical RAM map:
BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009f000 (usable)
BIOS-e820: 000000000009f000 - 00000000000a0000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000000e4000 - 0000000000100000 (reserved)
BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000000fe70000 (usable)
BIOS-e820: 000000000fe70000 - 000000000fe7f000 (ACPI data)
BIOS-e820: 000000000fe7f000 - 000000000fe80000 (ACPI NVS)
BIOS-e820: 000000000fe80000 - 0000000010000000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000fec00000 - 00000000fec10000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000fee00000 - 00000000fee01000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000ff800000 - 00000000ffc00000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000fff00000 - 0000000100000000 (reserved)
0MB HIGHMEM available.
254MB LOWMEM available.
found SMP MP-table at 000f6570
On node 0 totalpages: 65136
  DMA zone: 4096 pages, LIFO batch:1
  Normal zone: 61040 pages, LIFO batch:14
  HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:1
DMI present.
ACPI: RSDP (v000 PTLTD                                 ) @ 0x000f65b0
ACPI: RSDT (v001 PTLTD    RSDT   0x06040000  LTP 0x00000000) @ 0x0fe7875a
ACPI: FADT (v001 INTEL  NBGV     0x06040000 PTL  0x00000003) @ 0x0fe7ef14
ACPI: MADT (v001 PTLTD           APIC   0x06040000  LTP 0x00000000) @ 0x0fe7ef88
ACPI: BOOT (v001 PTLTD  $SBFTBL$ 0x06040000  LTP 0x00000001) @ 0x0fe7efd8
ACPI: DSDT (v001  INTEL Brkdle_G 0x06040000 MSFT 0x0100000d) @ 0x00000000
ACPI: Local APIC address 0xfee00000
ACPI: LAPIC (acpi_id[0x00] lapic_id[0x00] enabled)
Processor #0 15:2 APIC version 20
ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0x00] high edge lint[0x1])
ACPI: IOAPIC (id[0x01] address[0xfec00000] gsi_base[0])
IOAPIC[0]: apic_id 1, version 32, address 0xfec00000, GSI 0-23
ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 9 global_irq 9 high level)
ACPI: IRQ9 used by override.
Enabling APIC mode:  Flat.  Using 1 I/O APICs
Using ACPI (MADT) for SMP configuration information
Built 1 zonelists
Kernel command line: auto BOOT_IMAGE=Arch ro root=309
Initializing CPU#0
PID hash table entries: 1024 (order: 10, 16384 bytes)
Detected 2492.114 MHz processor.
Using tsc for high-res timesource
Console: colour VGA+ 80x25
Dentry cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
Inode-cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
Memory: 250440k/260544k available (4862k kernel code, 9592k reserved, 1512k data, 376k init, 0k highmem)
Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
Calibrating delay loop... 4915.20 BogoMIPS (lpj=2457600)
Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
CPU: After generic identify, caps: bfebfbff 00000000 00000000 00000000
CPU: After vendor identify, caps:  bfebfbff 00000000 00000000 00000000
CPU: Trace cache: 12K uops, L1 D cache: 8K
CPU: L2 cache: 128K
CPU: Hyper-Threading is disabled
CPU: After all inits, caps:        bfebfbff 00000000 00000000 00000080
Intel machine check architecture supported.
Intel machine check reporting enabled on CPU#0.
CPU0: Intel P4/Xeon Extended MCE MSRs (12) available
Enabling fast FPU save and restore... done.
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
Checking 'hlt' instruction... OK.
CPU0: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.50GHz stepping 09
per-CPU timeslice cutoff: 365.62 usecs.
task migration cache decay timeout: 1 msecs.
Total of 1 processors activated (4915.20 BogoMIPS).
ENABLING IO-APIC IRQs
..TIMER: vector=0x31 pin1=0 pin2=-1
Brought up 1 CPUs
NET: Registered protocol family 16
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfd994, last bus=2
PCI: Using configuration type 1
mtrr: v2.0 (20020519)
ACPI: Subsystem revision 20041015
ACPI: Interpreter enabled
ACPI: Using IOAPIC for interrupt routing
ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (00:00)
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
PCI: Ignoring BAR0-3 of IDE controller 0000:00:1f.1
PCI: Transparent bridge - 0000:00:1e.0
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [_SB_.PCI0._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [_SB_.PCI0.SLOT._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 7 9 10 *11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 5 7 *9 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 *5 7 9 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 5 7 9 *10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 5 7 9 10 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 5 7 9 10 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 3 4 5 7 9 10 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs *3 4 5 7 9 10 11 12 14 15)
ACPI: Power Resource [FN01] (on)
Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
SCSI subsystem initialized
Linux Kernel Card Services
  options:  [pci] [cardbus] [pm]
PCI: Using ACPI for IRQ routing
ACPI: PCI interrupt 0000:00:02.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1d.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1d.1[B] -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1d.2[C] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1d.7[D] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1f.1[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1f.3[B] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1f.5[B] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
ACPI: PCI interrupt 0000:02:02.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
ACPI: PCI interrupt 0000:02:0b.0[A] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
Simple Boot Flag at 0x3b set to 0x1
apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16ac)
apm: overridden by ACPI.
VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
devfs: 2004-01-31 Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
devfs: boot_options: 0x1
Installing knfsd (copyright (C) 1996 okir@monad.swb.de).
SGI XFS with ACLs, security attributes, no debug enabled
SGI XFS Quota Management subsystem
Initializing Cryptographic API
vesafb: probe of vesafb0 failed with error -6
ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
ACPI: Fan [FAN1] (on)
ACPI: Processor [CPU0] (supports C1, 8 throttling states)
ACPI: Thermal Zone [THRM] (-269 C)
isapnp: Scanning for PnP cards...
isapnp: No Plug & Play device found
Linux agpgart interface v0.100 (c) Dave Jones
agpgart: Detected an Intel 845G Chipset.
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 202M
agpgart: Detected 892K stolen memory.
agpgart: AGP aperture is 128M @ 0xf0000000
serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 8 ports, IRQ sharing disabled
ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
Using anticipatory io scheduler
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a post-1991 82077
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 4096K size 1024 blocksize
loop: loaded (max 8 devices)
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
ICH4: IDE controller at PCI slot 0000:00:1f.1
PCI: Enabling device 0000:00:1f.1 (0005 -> 0007)
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1f.1[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
ICH4: chipset revision 2
ICH4: not 100% native mode: will probe irqs later
    ide0: BM-DMA at 0x1860-0x1867, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
    ide1: BM-DMA at 0x1868-0x186f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:DMA
Probing IDE interface ide0...
hda: WDC WD600EB-11DJF0, ATA DISK drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
Probing IDE interface ide1...
hdc: HL-DT-ST RW/DVD GCC-4480B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
hdd: PCRW804, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
Probing IDE interface ide2...
ide2: Wait for ready failed before probe !
Probing IDE interface ide3...
ide3: Wait for ready failed before probe !
Probing IDE interface ide4...
ide4: Wait for ready failed before probe !
Probing IDE interface ide5...
ide5: Wait for ready failed before probe !
hda: max request size: 1024KiB
hda: 117231408 sectors (60022 MB) w/2048KiB Cache, CHS=16383/255/63, UDMA(100)
hda: cache flushes supported
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2 < p5 p6 p7 p8 p9 >
hdc: ATAPI 48X DVD-ROM CD-R/RW drive, 2048kB Cache, UDMA(33)
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
hdd: ATAPI 32X CD-ROM CD-R/RW drive, 2048kB Cache, DMA
Loading Adaptec I2O RAID: Version 2.4 Build 5go
Detecting Adaptec I2O RAID controllers...
Red Hat/Adaptec aacraid driver (1.1.2-lk2 Oct 28 2004)
scsi: <fdomain> Detection failed (no card)
NCR53c406a: no available ports found
sym53c416.c: Version 1.0.0-ac
Failed initialization of WD-7000 SCSI card!
megaraid cmm: 2.20.2.0 (Release Date: Thu Aug 19 09:58:33 EDT 2004)
megaraid: 2.20.4.0 (Release Date: Mon Sep 27 22:15:07 EDT 2004)
GDT-HA: Storage RAID Controller Driver. Version: 3.04
GDT-HA: Found 0 PCI Storage RAID Controllers
3ware Storage Controller device driver for Linux v1.26.00.039.
3w-xxxx: No cards found.
3ware 9000 Storage Controller device driver for Linux v2.26.02.001.
nsp32: loading...
ipr: IBM Power RAID SCSI Device Driver version: 2.0.11 (August 3, 2004)
libata version 1.02 loaded.
Databook TCIC-2 PCMCIA probe: not found.
mice: PS/2 mouse device common for all mice
input: AT Translated Set 2 keyboard on isa0060/serio0
input: ImPS/2 Generic Wheel Mouse on isa0060/serio1
md: linear personality registered as nr 1
md: raid0 personality registered as nr 2
md: raid1 personality registered as nr 3
md: raid10 personality registered as nr 9
md: raid5 personality registered as nr 4
raid5: automatically using best checksumming function: pIII_sse
   pIII_sse  :  3112.000 MB/sec
raid5: using function: pIII_sse (3112.000 MB/sec)
raid6: int32x1    597 MB/s
raid6: int32x2    812 MB/s
raid6: int32x4    679 MB/s
raid6: int32x8    503 MB/s
raid6: mmxx1     2015 MB/s
raid6: mmxx2     2250 MB/s
raid6: sse1x1    1363 MB/s
raid6: sse1x2    1968 MB/s
raid6: sse2x1    2722 MB/s
raid6: sse2x2    2539 MB/s
raid6: using algorithm sse2x1 (2722 MB/s)
md: raid6 personality registered as nr 8
md: multipath personality registered as nr 7
md: md driver 0.90.0 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
device-mapper: 4.1.0-ioctl (2003-12-10) initialised: dm@uk.sistina.com
NET: Registered protocol family 2
IP: routing cache hash table of 2048 buckets, 16Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 16384)
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 10
IPv6 over IPv4 tunneling driver
NET: Registered protocol family 17
ACPI: (supports S0 S1 S3 S4 S5)
ACPI wakeup devices:
SLOT KBC0 MSE0 PWRB USB4 USB1 USB2 USB3
md: Autodetecting RAID arrays.
md: autorun ...
md: ... autorun DONE.
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
VFS: Mounted root (ext3 filesystem) readonly.
kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
Mounted devfs on /dev
Freeing unused kernel memory: 376k freed
Adding 538136k swap on /dev/discs/disc0/part8.  Priority:-1 extents:1
EXT3 FS on hda9, internal journal
Real Time Clock Driver v1.12
8139too Fast Ethernet driver 0.9.27
ACPI: PCI interrupt 0000:02:02.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
eth0: RealTek RTL8139 at 0xd0952000, 00:40:2b:73:ce:df, IRQ 17
eth0:  Identified 8139 chip type 'RTL-8101'
usbcore: registered new driver usbfs
usbcore: registered new driver hub
usbcore: registered new driver usblp
drivers/usb/class/usblp.c: v0.13: USB Printer Device Class driver
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1d.7[D] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
ehci_hcd 0000:00:1d.7: Intel Corp. 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB 2.0 EHCI Controller
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.7 to 64
ehci_hcd 0000:00:1d.7: irq 23, pci mem d0970000
ehci_hcd 0000:00:1d.7: new USB bus registered, assigned bus number 1
PCI: cache line size of 128 is not supported by device 0000:00:1d.7
ehci_hcd 0000:00:1d.7: USB 2.0 enabled, EHCI 1.00, driver 2004-May-10
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 6 ports detected
ACPI: PCI interrupt 0000:00:1f.5[B] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.5 to 64
intel8x0_measure_ac97_clock: measured 49319 usecs
intel8x0: clocking to 48000
Disabled Privacy Extensions on device c06b4c00(lo)
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x41E1
lp: driver loaded but no devices found
ACPI: PCI interrupt 0000:00:02.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[drm] Initialized i915 1.1.0 20040405 on minor 0: Intel Corp. 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device
mtrr: base(0xf0020000) is not aligned on a size(0x300000) boundary
eth0: no IPv6 routers present

Offline

#9 2004-11-04 05:20:27

Xptential
Member
Registered: 2004-10-30
Posts: 10

Re: PRINTER SOUND DVD PROB:EMS...NEED HELP !!!!

I got errors with ehci_hcd...so I changed it to ohci_hcd...had errors...changed it to uhci_hcd and have no errors on boot...until the end...where I have chown /pro/cus/usb 001 003 errors...I went into /etc/rc.local and commented them out...edited /etc/fstab and commented the /proc/bus/usb out...Did research on the printer I have ...and the driver for it...seems like it isnt really worth fighing for...The printer driver is rated "good" but not much function...and the scanner isn't included with the drivers...so, I am going to put the 2.4 kernel in and try from there...

Offline

Board footer

Powered by FluxBB