You are not logged in.

#26 2009-04-26 00:44:12

fphillips
Member
From: Austin, TX
Registered: 2009-01-24
Posts: 201

Re: [SOLVED]Xf86-video-intel 2.7.0-1 problem.

Heller_Barde wrote:

if anyone wants to know, it does not just work with the patch integrated into core kernel26 sad

This patch is only for 965+. Which chipset are you using?

Offline

#27 2009-05-02 06:44:09

jacob_
Member
Registered: 2009-04-15
Posts: 12

Re: [SOLVED]Xf86-video-intel 2.7.0-1 problem.

Heller_Barde wrote:

if anyone wants to know, it does not just work with the patch integrated into core kernel26 sad
but it was fun to try. at least i know now how to make a patch
cheers
Barde big_smile

Did you just apply the tiling patch to the stock arch kernel? I was considering doing this too. What was the issue?

Offline

#28 2009-05-09 19:49:48

Bogart
Member
From: Madrid, Spain
Registered: 2005-06-22
Posts: 263

Re: [SOLVED]Xf86-video-intel 2.7.0-1 problem.

This bug is fixed now with kernel 2.6.29.3

The problem is that with KMS I get random X freezes... But that's a different bug already reported.

Offline

#29 2009-05-13 23:59:02

GogglesGuy
Member
From: Rocket City
Registered: 2005-03-29
Posts: 605
Website

Re: [SOLVED]Xf86-video-intel 2.7.0-1 problem.

Bogart wrote:

This bug is fixed now with kernel 2.6.29.3

The problem is that with KMS I get random X freezes... But that's a different bug already reported.

Confirmed. The 2.6.29.3 fixes the screen corruption issue for me as well. I don't have the random X freezes, so it's working pretty well for me. There's also a new intel driver (2.7.1) which may fix any other issue for some people.

Offline

#30 2009-05-14 14:49:36

big_gie
Member
Registered: 2005-01-19
Posts: 637

Re: [SOLVED]Xf86-video-intel 2.7.0-1 problem.

I upgraded to 2.7.1, hoping it would fix the random freezes. By rebooting I was presented with the garbaged screen, which:

Section "Device"
    Identifier "mydevice"
    Driver "intel"
    Option "Tiling" "false"
EndSection

fixed...

Using xf86-video-intel 2.7.1 and kernel26 2.6.29.3-1...

Offline

#31 2009-05-14 14:54:50

fphillips
Member
From: Austin, TX
Registered: 2009-01-24
Posts: 201

Re: [SOLVED]Xf86-video-intel 2.7.0-1 problem.

Same here. I thought 2.6.29.3 had the tiling fix that was supposed to fix this? It must not work for everyone: I have to disable tiling to run any 2.7.* driver.

Offline

#32 2009-05-14 20:16:15

fphillips
Member
From: Austin, TX
Registered: 2009-01-24
Posts: 201

Re: [SOLVED]Xf86-video-intel 2.7.0-1 problem.

Hey, big_gie, I realized that kernel26-kms.img hadn't been updated since 4-11 because I had used Allans' howto here:
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php? … 65#p522665

Kernel upgrades were using mkinitcpio preset kernel26 rather than kernel26-kms. Updating with preset kernel26-kms allowed me to reenable tiling on intel-2.7.

So here's (more or less) the resolution:

rm /boot/kernel26-kms.img
rm /etc/mkinitcpio.d/kernel26-kms.preset
mv /etc/mkinitcpio{-kms,}.conf
mkinitcpio -p kernel26 or reinstall kernel to get new fallback image too
edit grub to point at the right image

You should take back what you said in this thread also:
http://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=21246#c10

Frank

Offline

#33 2009-05-14 20:34:10

big_gie
Member
Registered: 2005-01-19
Posts: 637

Re: [SOLVED]Xf86-video-intel 2.7.0-1 problem.

Hum... The only thing different from the "how to" post is to put "intel_agp drm i915" in the MODULES section.
So I just added them to the normal /etc/mkinitcpio.cong file, without other preset or such.

But I'll check tonight in front of my laptop.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB