You are not logged in.

#1 2009-12-15 01:39:46

blazzter
Member
Registered: 2009-03-25
Posts: 16

kernel 2.6.32, ati kms, yakuake [SOLVED]

After update from testing I enabled ati kms with the hook radeon described on forum. After reboot everything was ok except that when I tried to roll down yakuake terminal the pc froze and there were strange white horizontal lines on it that were exposing and after 10s all desktop was white. It seems to me something with ati kms is wrong and it happens more than once not only with yakuake. It has something to do with horizontal window scrolling or ... . Any ideas?

ps: there was nothing in logs

Last edited by blazzter (2010-01-05 11:52:21)

Offline

#2 2009-12-15 03:36:30

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: kernel 2.6.32, ati kms, yakuake [SOLVED]

What happens if you disable KMS?

http://wiki.archlinux.org/index.php/ATI#Disable_KMS

Offline

#3 2009-12-15 07:29:54

toad
Member
From: if only I knew
Registered: 2008-12-22
Posts: 1,775
Website

Re: kernel 2.6.32, ati kms, yakuake [SOLVED]

I am in the same boat on my T41 - check this thread...

http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=84060

... and tell if it did anything for you.

Last edited by toad (2009-12-15 07:30:43)


never trust a toad...
::Grateful ArchDonor::
::Grateful Wikipedia Donor::

Offline

#4 2009-12-15 09:34:43

blazzter
Member
Registered: 2009-03-25
Posts: 16

Re: kernel 2.6.32, ati kms, yakuake [SOLVED]

After disabling KMS system runs OK, just really slow and direct rendering is not working (not using composite desktop). On kernel ...31 is everything OK, maybe there is a need of development ati/drm/mesa packages. (my GPU is ATI X1100/X200M with OSS drivers)

Last edited by blazzter (2009-12-15 09:37:57)

Offline

#5 2010-01-05 11:51:46

blazzter
Member
Registered: 2009-03-25
Posts: 16

Re: kernel 2.6.32, ati kms, yakuake [SOLVED]

After upgrading to night build repo pc crashed but with KMS early start is everything ok   SOLVED

Offline

Board footer

Powered by FluxBB