You are not logged in.

#26 2009-11-09 23:36:03

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Sorry that I couldn't help. I just took another look at the code and I really don't see any way that you could see the correct list but not the correct message. They both rely on the same array with the message being chosen as a function of the array size.

Before you give up completely, post the output of "pacman -Qm" and your pacman.conf file.

Offline

#27 2009-11-10 01:14:42

Soupstuffs
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 42

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Yeah, it's the strangest thing, isn't it? Okay, let's give this one last try:

amanda 2.6.1p1-5
bash-xyne-common_functions 1.3-1
batterymon 1.2.0-7
chmsee 1.0.7-1
ddcxinfo-arch 0.8-2
dropbox 0.6.570-2
dvorakng 0.6.0rc1-1
fontconfig-lcd 2.6.0-1
gtk-murrine-arch-theme 0.4-2
hwd 5.5.2-1
obfilebrowser 0.7.1-1
openswan 2.4.14-1
paconky 2.4-1
stjerm 0.11-2
uzbl-git 20090826-2
vim-latexsuite 20091002-1
wordnet 3.0-10
xampp 1.7.2-1
#
# /etc/pacman.conf
#
# See the pacman.conf(5) manpage for option and repository directives

#
# GENERAL OPTIONS
#
[options]
# The following paths are commented out with their default values listed.
# If you wish to use different paths, uncomment and update the paths.
#RootDir     = /
#DBPath      = /var/lib/pacman/
#CacheDir    = /var/cache/pacman/pkg/
#LogFile     = /var/log/pacman.log
HoldPkg     = pacman glibc
# If upgrades are available for these packages they will be asked for first
SyncFirst   = pacman
#XferCommand = /usr/bin/wget --passive-ftp -c -O %o %u
#XferCommand = /usr/bin/curl %u > %o
#CleanMethod = KeepInstalled

# Pacman won't upgrade packages listed in IgnorePkg and members of IgnoreGroup
#IgnorePkg   =
#IgnoreGroup =

#NoUpgrade   =
#NoExtract   =

# Misc options (all disabled by default)
#UseSyslog
#ShowSize
#UseDelta
#TotalDownload

#
# REPOSITORIES
#   - can be defined here or included from another file
#   - pacman will search repositories in the order defined here
#   - local/custom mirrors can be added here or in separate files
#   - repositories listed first will take precedence when packages
#     have identical names, regardless of version number
#   - URLs will have $repo replaced by the name of the current repo
#
# Repository entries are of the format:
#       [repo-name]
#       Server = ServerName
#       Include = IncludePath
#
# The header [repo-name] is crucial - it must be present and
# uncommented to enable the repo.
#

# The testing repositories are disabled by default. To enable, uncomment the
# repo name header and Include lines. You can add preferred servers immediately
# after the header, and they will be used before the default mirrors.

#[testing]
## Add your preferred servers here, they will be used first
#Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[core]
# Add your preferred servers here, they will be used first
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[extra]
# Add your preferred servers here, they will be used first
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

#[community-testing]
## Add your preferred servers here, they will be used first
#Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[community]
# Add your preferred servers here, they will be used first
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[archlinuxfr]
Server = http://repo.archlinux.fr/x86_64

Offline

#28 2009-11-10 03:04:44

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

By replacing the output of "pacman -Qm" with the list you gave (to simulate your system), the aur script reports that there's one new package and then lists it as "uzbl-git 20091107-2". Replacing the old version with that version in the "pacman -Qm" list (to simulate an upgrade) then displays the message that there are no new packages.

Try upgrading uzbl-git and let me know if that fixes it. If not, then I'm out of ideas. To be honest, I have no idea why uzbl-git wouldn't be displayed in your list either.

Offline

#29 2009-11-10 04:36:38

Soupstuffs
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 42

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

It claimed to be already updated with yaourt -Syu, so I uninstalled it and reubstalled it, and it worked! I love you, Xyne. Can I hav your autograph?

Offline

#30 2009-12-20 02:53:32

viralnexxus
Member
From: San Antonio, Texas
Registered: 2009-10-12
Posts: 3
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

I am running conky-cli version and want to know if paconky is self-dependent or does it depend on conky?  Also, if it depends on conky, can I use conky-cli in it's place?  Sorry if this had been answered but I am a little burned out on reading so many posts for so many things and I just want to get to the bottom of this.  Thanks in advance. wink
-VB


"The best things in life are free, but sooner or later the government will find a way to tax them."
-- Unknown

Offline

#31 2009-12-20 03:57:02

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Paconky doesn't depend on conky so that should work.

Offline

#32 2009-12-20 10:12:07

viralnexxus
Member
From: San Antonio, Texas
Registered: 2009-10-12
Posts: 3
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Sweet, thx a bunch, and keep up the great work. cool
-VB


"The best things in life are free, but sooner or later the government will find a way to tax them."
-- Unknown

Offline

#33 2010-01-26 21:16:09

gav616
Member
Registered: 2008-01-16
Posts: 182

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

kyotocafe wrote:

Great script. I am just having one issue when running it.
When I am running this script it displays the packages to be updated as it should, both in the repositories and in AUR, but the CPU goes to 100%, and I am getting the following message in the console:

Conky: can't select(): Invalid argument

i get the same

Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
Conky: can't select(): Invalid argument
^CConky: can't select(): Invalid argument
Conky: received SIGINT or SIGTERM to terminate. bye

using config at http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php? … 12#p520612

Last edited by gav616 (2010-01-26 21:17:15)

Offline

#34 2010-03-31 04:58:06

r4
Member
Registered: 2009-10-20
Posts: 19

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

ok so basically paconky shows the updates fine and well but when the list grows greater than 3, it gives problems.

You can see it here (upper right hand corner)...
http://img535.imageshack.us/img535/3756 … 0x1050.png

My files...

.conkyrc

##avoid flicker
double_buffer yes

#own window to run simultanious 2 or more conkys
own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_type desktop
own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager 

# Draw shades?
draw_shades yes

# Draw outlines?
draw_outline no

# Draw borders around text
draw_borders no
draw_graph_borders yes

# Stippled borders?
stippled_borders 0

# border margins
border_margin 0

# border width
border_width 0

#position
gap_x 5
gap_y 94
alignment top_right

#behaviour
update_interval 1

#colour
default_color  ffffff
color1 A1A1A1
color2 ffffff
color3 A1A1A1

#default_shade_color 0000003d352a
own_window_colour 000000
default_shade_color 555555

#font
use_xft yes
xftfont Bitstream Vera Sans:size=9
xftalpha 0.8

TEXT
${color cccccc}Updates ${hr 1}
${execpi 3600 paconky /etc/cron.hourly/repos.paconky}  
${execpi 3600 paconky /etc/cron.hourly/aur.paconky}
${alignr}${voffset 150}

aur.paconky

#SET AUR_MSG_0 up to date
#SET AUR_MSG_1 1 new pkg
#SET AUR_MSG_N %AUR_N% new pkgs
#
${voffset 10}${alignc}${color1}AUR status: ${color2}%AUR_MSG%
${voffset -3}${offset 8}${color2}%AUR_PKG_NAME% ${alignr}%AUR_PKG_VER%

repos.paconky

#SET MSG_0 up to date
#SET MSG_1 1 new pkg
#SET MSG_N %N% new pkgs
#
${voffset -3}${alignc}${color1}Repo status: ${color2}%MSG%
${voffset -3}${offset 8}${color2}%PKG_NAME% ${alignr}%PKG_VER%

both aur.paconky and repos.paconky are in /etc/cron.hourly

so the question is....any ideas what might be causing this problem?

thanks!

Last edited by r4 (2010-03-31 05:00:19)

Offline

#35 2010-03-31 06:43:07

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

@gav616
Sorry that I didn't reply earlier. I never saw your post.

@r4
Why did you put the paconky configs in /etc/cron.hourly? That will cause cron to try to run them as scripts every hour. It seems like a very bad idea to me. In case there's any confusion, conky is independent of cron and it runs on its own update interval. I recommend putting the scripts somewhere in your home directory. I have mine in $XDG_CONFIG_HOME/conky/

@gav616 & r4
I wasn't able to reproduce the error here so I suspect that it depends on on a package name. If you post the list of upgradable packages (including AUR packages), I can check them. It would also be useful if you ran paconky in a terminal once for each config to figure out which one is causing the errors.


If you have perl-xyne-arch installed, you can use the following script instead of paconky. I will eventually rewrite paconky to use perl-xyne-arch instead of bash-xyne-common_functions.

#!/usr/bin/perl
use strict;
use warnings;

use Xyne::Arch::Bauerbill;
my $bb = Xyne::Arch::Bauerbill->new({autoload=>1});

my @repopkgs = sort $bb->get_upgradable_pkgnames();
my @aurpkgs = sort $bb->{AUR}->get_upgradable();

my %versions;
$versions{$_} = ($bb->{AUR}->get_versions($_))[0] foreach @aurpkgs;
$versions{$_} = $bb->get_sync_db_pkg_ver($_) foreach @repopkgs;

if (not @repopkgs and not @aurpkgs)
{
  print '${color1}local packages ${alignr}${color2}up-to-date';
  exit();
}

my $groups = $bb->group_pkgnames_by_repo(@repopkgs);

foreach my $reponame ($bb->get_repo_list)
{
  if (ref($groups->{$reponame}) eq 'ARRAY')
  {
    &display($reponame, @{$groups->{$reponame}});
  }
}

if (@aurpkgs)
{
  &display('AUR',@aurpkgs);
}


sub display
{
  my ($name,@pkgs) = @_;
  my $n = scalar(@pkgs);
  my $msg = ($n > 1) ? "$n new pkgs" : '1 new pkg';
  print '${color1}[${color2}'.$name.'${color1}]${alignr}${color3}'.$msg.'${voffset 0}${color3}'."\n";
  foreach my $pkg (@pkgs)
  {
    print $pkg.'${alignr}'.$versions{$pkg}."\n";
  }
  print "\${voffset 5}\n";
}

Even if you don't know Perl, it should be easy to customize the output. Just look at the "print" statements and the code around it. If you have any questions, just ask.

Example output:
upgrades.png

Last edited by Xyne (2010-03-31 06:45:53)

Offline

#36 2010-03-31 13:15:52

r4
Member
Registered: 2009-10-20
Posts: 19

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

@xyne - moved aur.paconky and repos.paconky to ~/.scripts with the rest of my scripts and reconfigured .conkyrc to match the new location.

The problem has been occurring for quite awhile now. I just now decided to try and get this thing fixed. It has been happening with various groups of package updates but it ONLY occurs when it is more than 3 packages in the list.

BTW, I like your new little script. I might have to tinker with that when I get home from classes today. smile

If you can, could you explain how to get your new script up and running? I'd love to use it smile

[edit]
I ran .conkyrc in a terminal. I let it run for a couple hours. (.conkyrc2 is the actual script)

 $ conky -c ~/.scripts/.conkyrc2 
Conky: /home/drew/.scripts/.conkyrc2: 24: no such configuration: 'border_margin'
Conky: desktop window (261) is root window
Conky: window type - desktop
Conky: drawing to created window (0x3600002)
Conky: drawing to double buffer

Last edited by r4 (2010-03-31 16:59:02)

Offline

#37 2010-03-31 19:18:36

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Try something like this:

TEXT
${execpi 3600  /path/to/script/posted/above}

The output of the script is interpreted by conky. If you run the script in a terminal you will see what it's passing to conky. You can then match that against the "print" lines in the file to know what to edit to change the colors and the layout. If you're not familiar with the syntax, check the reference section on conky's website.

Offline

#38 2010-03-31 21:37:15

r4
Member
Registered: 2009-10-20
Posts: 19

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Xyne wrote:

Try something like this:

TEXT
${execpi 3600  /path/to/script/posted/above}

The output of the script is interpreted by conky. If you run the script in a terminal you will see what it's passing to conky. You can then match that against the "print" lines in the file to know what to edit to change the colors and the layout. If you're not familiar with the syntax, check the reference section on conky's website.

My conky script ran in terminal:

$ conky -c ~/.scripts/.conkyrc2 
Conky: /home/drew/.scripts/.conkyrc2: 24: no such configuration: 'border_margin'
Conky: desktop window (261) is root window
Conky: window type - desktop
Conky: drawing to created window (0xe00002)
Conky: drawing to double buffer
Use of uninitialized value $fpath in concatenation (.) or string at /usr/share/perl5/vendor_perl/Xyne/Common/OptionHandler.pm line 407.
error: unable to read 
Conky: unknown variable col
Conky: unknown variable col
Conky: unknown variable col
^CConky: received SIGINT or SIGTERM to terminate. bye!

My update script ran in terminal:

$ ~/.scripts/updates 
Use of uninitialized value $fpath in concatenation (.) or string at /usr/share/perl5/vendor_perl/Xyne/Common/OptionHandler.pm line 407.
error: unable to read 
${color1}[${color2}extra${color1}]${alignr}${color3}3 new pkgs${voffset 0}${color3}
nvidia${alignr}195.36.15-1
nvidia-utils${alignr}195.36.15-1
scons${alignr}1.3.0-1
${voffset 5}
${color1}[${color2}AUR${color1}]${alignr}${color3}1 new pkg${voffset 0}${color3}
goldendict-git${alignr}20100331-1
${voffset 5}

.conkyrc2

##avoid flicker
double_buffer yes

#own window to run simultanious 2 or more conkys
own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_type desktop
own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager 

# Draw shades?
draw_shades yes

# Draw outlines?
draw_outline no

# Draw borders around text
draw_borders no
draw_graph_borders yes

# Stippled borders?
stippled_borders 0

# border margins
border_margin 0

# border width
border_width 0

#position
gap_x 5
gap_y 94
alignment top_right

#behaviour
update_interval 1

#colour
default_color  ffffff
color1 A1A1A1
color2 ffffff
color3 A1A1A1

#default_shade_color 0000003d352a
own_window_colour 000000
default_shade_color 555555

#font
use_xft yes
xftfont Bitstream Vera Sans:size=9
xftalpha 0.8

TEXT
${color cccccc}Updates ${hr 2}
${execpi 3600 ~/.scripts/updates}

updates

#!/usr/bin/perl
use strict;
use warnings;

use Xyne::Arch::Bauerbill;
my $bb = Xyne::Arch::Bauerbill->new({autoload=>1});

my @repopkgs = sort $bb->get_upgradable_pkgnames();
my @aurpkgs = sort $bb->{AUR}->get_upgradable();

my %versions;
$versions{$_} = ($bb->{AUR}->get_versions($_))[0] foreach @aurpkgs;
$versions{$_} = $bb->get_sync_db_pkg_ver($_) foreach @repopkgs;

if (not @repopkgs and not @aurpkgs)
{
  print '${color1}local packages ${alignr}${color2}up-to-date';
  exit();
}

my $groups = $bb->group_pkgnames_by_repo(@repopkgs);

foreach my $reponame ($bb->get_repo_list)
{
  if (ref($groups->{$reponame}) eq 'ARRAY')
  {
    &display($reponame, @{$groups->{$reponame}});
  }
}

if (@aurpkgs)
{
  &display('AUR',@aurpkgs);
}


sub display
{
  my ($name,@pkgs) = @_;
  my $n = scalar(@pkgs);
  my $msg = ($n > 1) ? "$n new pkgs" : '1 new pkg';
  print '${color1}[${color2}'.$name.'${color1}]${alignr}${color3}'.$msg.'${voffset 0}${color3}'."\n";
  foreach my $pkg (@pkgs)
  {
    print $pkg.'${alignr}'.$versions{$pkg}."\n";
  }
  print "\${voffset 5}\n";
}

What happens:
http://img441.imageshack.us/img441/5451 … 0x1050.png

Problem: Not sure why the updates for AUR are being displayed in a "messed up" fashion and not sure what to do about the errors in .conkyrc2 and updates. Any ideas?

If you can't recreate the problem, could there be some settings elsewhere that could potentially mess things up?

Other than that, I like the new script smile

SOLVED: adding 'text_buffer_size 1024' to .conkyrc2 fixed the issue.

[edit] new issue
@xyne - it seems that your new script isn't updating...

is it possible that i would need to change these lines?
'use Xyne::Arch::Bauerbill;'
'my $bb = Xyne::Arch::Bauerbill->new({autoload=>1});'

I don't have bauerbill. I only use pacman

Last edited by r4 (2010-04-01 08:10:02)

Offline

#39 2010-04-01 08:13:43

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Even if it works, there seems to be something wrong with one of your configuration files (pacman.conf, powerpill.conf or bauerbill.conf). There's an error in every example of output that you have posted.

I suspect that you might have an empy "Include =" line in pacman.conf but I'm not sure. Check the files and if you can't find anything then pastebin them if you want me to inspect them.

Offline

#40 2010-04-01 15:17:44

r4
Member
Registered: 2009-10-20
Posts: 19

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

I checked out pacman.conf but didn't see anything that looked wrong.
Check for yourself if you would like.. http://paste.pocoo.org/show/196339/

Offline

#41 2010-05-05 19:33:23

Perre
Member
Registered: 2008-01-22
Posts: 189

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Hi!
I really like this script (the perl one), but I'm having some problems with it getting updated with repo and AUR info.
I've got it set to update every ten minutes (execpi 600 in conky) but it only gets updated if I first do a packer -Syu (or pacman -Syu). Am i doing something wrong here? I thought the whole point to this script was that conky would display repo and AUR info without me having to do the updating.

Offline

#42 2010-05-06 10:42:19

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

*edit:*
Now that pacman selectively extracts the database, there is no reason to use rebase here (the information it shows is thrown away, and the underlying operation is the same).
See http://xyne.archlinux.ca/projects/pacon … se-updates

It doesn't update the database for you. You need to do that in a cron job. I have the following script in /etc/cron.hourly:

#!/bin/bash
/usr/bin/rebase --silent --by-lastupdate >/dev/null 2>&1

If you don't use rebase, you can replace that with

#!/bin/bash
/usr/bin/pacman -Sy >/dev/null 2>&1
Perre wrote:

I've got it set to update every ten minutes (execpi 600 in conky)

Please don't do that. Set it to run once an hour instead otherwise you're just putting unnecessary load on the AUR. I've mentioned this in the OP and it applies to the Perl script as well.

Last edited by Xyne (2010-09-25 17:00:24)

Offline

#43 2010-05-06 14:28:23

Perre
Member
Registered: 2008-01-22
Posts: 189

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Ah, ok. Thanks for the answer! I'll change the update interval to 3600 smile
Btw: How do I make sure it updates the status of AUR too? Pacman -Sy only checks the normal repos doesn't it? Or does the script check AUR all by it self?

Last edited by Perre (2010-05-06 14:45:22)

Offline

#44 2010-05-06 15:37:08

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Yeah, the script checks the AUR itself so it's always "in sync". That's also why it shouldn't be run too often. wink

*edit: typo*

Last edited by Xyne (2010-05-06 15:37:28)

Offline

#45 2010-06-05 20:41:46

Cookie
Member
Registered: 2008-03-08
Posts: 119

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

hi guys, piece of code from the script comes with the aur package name, any ideas how to fix it ?

vNGlmMA

Thanks in advance

SOLVED
Edit: nvm, I'm blind >.<. after reading posts again r4's solution worked for me as well increasing text_buffer_size from 256 to 1024 fixed it. thanks again smile

Last edited by Cookie (2010-06-06 00:31:39)


Linux nabcake in training...
ArchLinux64

Offline

#46 2010-06-24 14:49:37

CosineQuaNon
Member
Registered: 2010-05-23
Posts: 28

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

I seem to be having a problem with this script. pacman -Qu (the command used in /usr/share/xyne/bash/common_functions) is not synchronizing the package databases, it's just showing the updates that are available according to the local database. I have to run sudo pacman -Syu (or yaourt -Syu) before the databases are synchronized. I tested this out manually, and while there was a package to be updated after running sudo pacman -Syu, paconky didn't find it until after I'd manually synchronized the package databases.

Last edited by CosineQuaNon (2010-06-24 14:50:04)

Offline

#47 2010-06-24 15:42:14

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

CosineQuaNon wrote:

I seem to be having a problem with this script. pacman -Qu (the command used in /usr/share/xyne/bash/common_functions) is not synchronizing the package databases, it's just showing the updates that are available according to the local database. I have to run sudo pacman -Syu (or yaourt -Syu) before the databases are synchronized. I tested this out manually, and while there was a package to be updated after running sudo pacman -Syu, paconky didn't find it until after I'd manually synchronized the package databases.

Read this post 4 posts up from yours. wink

Offline

#48 2010-06-24 18:19:28

CosineQuaNon
Member
Registered: 2010-05-23
Posts: 28

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Xyne wrote:

Read this post 4 posts up from yours. wink

Got it, thanks!

Offline

#49 2010-06-25 14:55:45

CosineQuaNon
Member
Registered: 2010-05-23
Posts: 28

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

Another small question: do you know how to fix the "${}a" that appears at the end of a long list of packages to upgrade: http://omploader.org/vNHF5YQ ?

Offline

#50 2010-06-25 16:16:47

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,798
Website

Re: Paconky: displays repo and AUR pkg info in conky

@CosineQuaNon
Oh come on... the answer is, once again, exactly 4 posts up from the question.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB