You are not logged in.

#1 2010-01-31 08:47:11

Bender Unit #22
Member
Registered: 2009-03-08
Posts: 7

Sorting in KDE VERY often fails

Has some of you fellow Arch users solved the mystery behind sorting not working as it should ?

What i mean is for example akregator when i want to sort feeds by date i can't it is stuck on "Title" and this also doesn't work.

Any of you know the fix for that??

The weird thing is that logging out doesn't always help...

Offline

#2 2010-02-16 23:27:04

dernik
Member
Registered: 2009-11-23
Posts: 13

Re: Sorting in KDE VERY often fails

I have the same problem with Akregator - sorting doesn't work!!!
Just decided to create thread and found that i'm not alone.

I use openbox + tint2 + some KDE apps (kmail, akregator, okular, konqueror)
In all kde apps sorting works fine except akregator.

packages installed from kdepim group:

 
# pacman -Qs kdepim
local/kdepim-akonadiconsole 4.4.0-2 (kde kdepim)
    Akonadi Management and Debugging Console
local/kdepim-akregator 4.4.0-2 (kde kdepim)
    A Feed Reader for KDE
local/kdepim-kjots 4.4.0-2 (kde kdepim)
    Note Taker
local/kdepim-kmail 4.4.0-2 (kde kdepim)
    Mail Client
local/kdepim-knode 4.4.0-2 (kde kdepim)
    News Reader
local/kdepim-knotes 4.4.0-2 (kde kdepim)
    Popup Notes
local/kdepim-kresources 4.4.0-2 (kde kdepim)
    KDE PIM resources
local/kdepim-libkdepim 4.4.0-2
    Library for KDE PIM
local/kdepim-runtime 4.4.0-1
    KDE PIM Runtime Environment
local/kdepimlibs 4.4.0-1
    KDE PIM Libraries

Is it fixable or bug?

Last edited by dernik (2010-02-16 23:29:05)

Offline

#3 2010-02-18 10:14:16

Bender Unit #22
Member
Registered: 2009-03-08
Posts: 7

Re: Sorting in KDE VERY often fails

Do you by any chance run 64 bit arch?

Offline

#4 2010-02-18 10:53:21

dernik
Member
Registered: 2009-11-23
Posts: 13

Re: Sorting in KDE VERY often fails

yes x86_64 on AMD Phenom
kernel26 2.6.32.8-1 (base)

Offline

#5 2010-02-18 11:19:28

toad
Member
From: if only I knew
Registered: 2008-12-22
Posts: 1,775
Website

Re: Sorting in KDE VERY often fails

Hm, I'm running 64-bit arch with vanilla kde and have no such problems. Have you tried reinstalling kdepim-akregator?


never trust a toad...
::Grateful ArchDonor::
::Grateful Wikipedia Donor::

Offline

#6 2010-02-18 15:17:26

dernik
Member
Registered: 2009-11-23
Posts: 13

Re: Sorting in KDE VERY often fails

tried reinstall all kdepim group apps + remove ~/.kde4/share/apps/akregator folder
unfortunately no changes sad

Offline

#7 2010-03-05 00:46:47

dernik
Member
Registered: 2009-11-23
Posts: 13

Re: Sorting in KDE VERY often fails

I found very intresting thing about our sorting problem

Two days ago I tried uninstall all kde apps+libs and install again, of course this did not help.
I have been thinking about problem and pressing left mouse button in Akregator under field "Date", and saw that in one moment sorting changes after very fast 3-8 left button clicks on sorting field. It works! But after very-very fast button clicks.

Strange!, I decided change mouse settings - decrease double click speed. After changes in setting my trick do not work.
I have A4Tech X-718F mouse and remember that some time ago after xorg update all A4Tech mouse users have problems with mouse in hal and new 'evdev' drivers, some threads -
[SOLVED]Weird mouse behaviour - solved, but partially - http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=84943
mouse pointer moving to left upper corner after upgrade - http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=83691
a4tech laser mouse not working - http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=75169

I tried Media-tech USB optical mouse MT1020 and it works like a charm + sorting on every click.

Now we know that problem is in mouse driver, but how to solve it? (yes, I know - change mouse wink but my X-718F  have 600-2000dpi resolution, it light, good and very sensitive.
Does somebody know where mouse driver config located if we use "input hotplugging" and xf86-input-evdev driver?

Offline

#8 2010-08-09 17:11:39

stakan
Member
Registered: 2010-08-09
Posts: 4

Re: Sorting in KDE VERY often fails

I had the same problem. It was fixed by adding the next lines to xorg.conf:

Section "ServerFlags"
Option "AutoAddDevices" "false"
Option "AllowEmpthyInput" "false"
Option "DontZap" "false"
EndSection

But there is a note in ArchWiki:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Xor … t-plugging.
And it says that "disabling hot-plugging is not recommended".

So, I'm looking forward the more smart solving of this problem.

Offline

#9 2010-08-09 21:23:56

Vamp898
Member
From: ドイツではまだ住んでいる
Registered: 2009-01-03
Posts: 866
Website

Re: Sorting in KDE VERY often fails

I tried on x86 and x86_64 and didn´t had such a problem. Sorting works for me in every KDE application

Offline

#10 2010-08-10 08:07:14

stakan
Member
Registered: 2010-08-09
Posts: 4

Re: Sorting in KDE VERY often fails

I should say that I use A4Tech mouse. The problem is connected with many of those mouses as I see. And the OP has A4Tech mouse too.

Offline

#11 2010-08-10 12:42:23

hash
Member
From: Poland
Registered: 2008-07-31
Posts: 111

Re: Sorting in KDE VERY often fails

Same problem here, and I use A4Tech mouse.

This issue is also described in the following thread:
http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=22&t=87677

i guess this issue should be reported (if its not already) to xorg devs, as this is a bug in evdev drivers.

Last edited by hash (2010-08-10 12:52:19)

Offline

#12 2010-08-10 19:31:32

hash
Member
From: Poland
Registered: 2008-07-31
Posts: 111

Re: Sorting in KDE VERY often fails

I've reopened an old bugreport on freedesktop bugtracker concerning this mouse+evdev - https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=24737. Thanks to Bartosz Brachaczek this issue now seems to be finally fixed with his new patch.

Here is evdev package for i686 with this patch applied:

http://dl.dropbox.com/u/1012723/xf86-in … pkg.tar.xz

Offline

#13 2010-08-11 23:14:38

Adriano ML
Member
Registered: 2008-12-18
Posts: 38

Re: Sorting in KDE VERY often fails

This indeed fixes it!

Thanks!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB