You are not logged in.

#1 2010-11-29 12:01:08

yms
Member
From: Switzerland
Registered: 2009-06-05
Posts: 64

[SOLVED] xbindkeys stopped working

Hi,

I did not touch my xbindkeys configuration for more than six months and now it stopped working.
I did upgrade some packages recently:

[2010-11-28 19:33] Running 'pacman -S core/readline core/pcre core/jfsutils core/gcc core/udev core/gcc-libs extra/libao extra/sdl extra/libasyncns extra/libvpx extra/lirc-utils extra/xorg-server extra/vlc extra/intel-dri extra/libdrm extra/openjdk6 extra/libpulse extra/xorg-server-common extra/libgl extra/flashplugin extra/mplayer extra/xf86-video-intel extra/libx11 extra/libxml2 extra/libtasn1 extra/mesa extra/vigra community/uzbl-core community/wine community/uzbl-tabbed community/uzbl-browser community/virtualbox-ose'

I think the xorg stuff might be relevant.

Now when I run xbindkeys, my bindings work for a few seconds (EDIT: actually a few keystrokes, not seconds ...) and then it stops working again. I guess there is something running in a loop somewhere that resets my settings. I know it is nothing i deliberately did.

Thank you in advance,

yms

Last edited by yms (2010-11-29 13:23:32)


Sorry for any English mistakes, I am not a native speaker.

Offline

#2 2010-11-29 12:09:28

kYd
Member
Registered: 2009-01-20
Posts: 78

Re: [SOLVED] xbindkeys stopped working

I'm having the same problems as you since updating two days ago; xbindkeys works for a while, if I hit a configured shortcut key it doesn't work and my pc speaker beeps.

Openbox is having no trouble with my shortcut keys, so I'm using that as a replacement at the moment.


Edit:

Seems as the libx11 is the cause of this source

Reverting to libx11-1.3.5 solved it for me.

Last edited by kYd (2010-11-29 12:38:07)

Offline

#3 2010-11-29 13:23:12

yms
Member
From: Switzerland
Registered: 2009-06-05
Posts: 64

Re: [SOLVED] xbindkeys stopped working

This worked for me too. Thanks ! I downgraded to libx11-1.3.5-2.

Last edited by yms (2010-11-29 13:24:00)


Sorry for any English mistakes, I am not a native speaker.

Offline

#4 2010-11-29 16:20:29

Teyras
Member
Registered: 2010-07-14
Posts: 56

Re: [SOLVED] xbindkeys stopped working

Hi, I've got the same issue here - is there any better way to fix it than reverting to older libx11?

Offline

#5 2010-11-29 17:23:13

yms
Member
From: Switzerland
Registered: 2009-06-05
Posts: 64

Re: [SOLVED] xbindkeys stopped working

Not that I know of. The thing I do (because I am lazy) is hope that it gets fixed in a future version of libx11 and just skip a (few) version(s).


Sorry for any English mistakes, I am not a native speaker.

Offline

#6 2010-11-29 19:02:08

clu
Member
Registered: 2008-07-05
Posts: 40

Re: [SOLVED] xbindkeys stopped working


Kick out the jams! -- AUR

Offline

#7 2010-12-04 04:01:07

userlander
Member
Registered: 2008-08-23
Posts: 413

Re: [SOLVED] xbindkeys stopped working

just restart it, it stays running. no need to downgrade libx11 just because of that.

Offline

#8 2010-12-04 14:40:12

firewalker
Member
From: Hellas (Greece).
Registered: 2006-06-05
Posts: 524

Re: [SOLVED] xbindkeys stopped working

I think the problem is caused by line 205 of xbindkeys.c

{
  size_t envstr_size = strlen(DisplayString(xany->display)) + 8 + 1;
  [b]char* envstr = malloc (envstr_size);[/b]
  XWindowAttributes attr;
  char* ptr;
  char buf[16];

Increasing the allocated memory by 2 (char* envstr = malloc (envstr_size+2);) seems to solve the issue.

(gdb) backtrace
#0  0xb7fa6c38 in _duma_strncat () from /usr/lib/libduma.so.0.0.0
#1  0xb7fa6e7a in strncat () from /usr/lib/libduma.so.0.0.0
#2  0x080497db in adjust_display (xany=0xbffff228) at xbindkeys.c:222
#3  0x08049ace in event_loop (d=0xb6ddf6bc) at xbindkeys.c:320
#4  0x08049573 in inner_main (argc=0, argv=0x0) at xbindkeys.c:134
#5  0xb7e09d26 in invoke_main_func () from /usr/lib/libguile.so.17
#6  0xb7ddad12 in c_body () from /usr/lib/libguile.so.17
#7  0xb7e51723 in scm_c_catch () from /usr/lib/libguile.so.17
#8  0xb7ddb312 in scm_i_with_continuation_barrier () from /usr/lib/libguile.so.17
#9  0xb7ddb3f3 in scm_c_with_continuation_barrier () from /usr/lib/libguile.so.17
#10 0xb7e502f9 in scm_i_with_guile_and_parent () from /usr/lib/libguile.so.17
#11 0xb7e503ee in scm_with_guile () from /usr/lib/libguile.so.17
#12 0xb7e09cbf in scm_boot_guile () from /usr/lib/libguile.so.17
#13 0x080495d3 in main (argc=2, argv=0xbffff604) at xbindkeys.c:154

Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος ...

Offline

#9 2010-12-05 17:01:31

meganox
Member
Registered: 2009-12-04
Posts: 4

Re: [SOLVED] xbindkeys stopped working

Thanks for the fix firewalker, did you submit it upstream?  savannah appears to be down again :-/

Offline

Board footer

Powered by FluxBB