You are not logged in.

#1 2010-12-30 23:32:26

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

Hi people, I recently bought my new netbook with the shiny W7. Funny because the first thing I did is plugin in my Arch pen drive and wipe the entire HDD. I installed Arch easily and I could make work almost all of the hardware except the SD card reader and the touchpad.

Actually, the touchpad does work but the synaptic features don't (two-finger scrolling, middle-click emulation, etc.). I've followed the instructions from the wiki but for some reason, it won't work.

The SD card reader seems to be up, but when I insert a card in it, dmesg shows me this:

usb 1-5: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 5

And there is no new block (sd*) apart from sda which is my HDD.

If you want to know, this is the output of lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Pineview DMI Bridge
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Pineview Integrated Graphics Controller
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Pineview Integrated Graphics Controller
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Tigerpoint LPC Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GR/GH (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8152 v1.1 Fast Ethernet (rev c1)
02:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)

Ah, my Arch is 64bits but I don't think it makes any difference in these problems.

Thanks in advance!

Last edited by sironitomas (2011-01-31 01:29:45)

Offline

#2 2010-12-31 17:32:38

MadTux
Member
Registered: 2009-09-20
Posts: 553

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

Is your BIOS up to date?

Offline

#3 2010-12-31 17:56:40

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

MadTux wrote:

Is your BIOS up to date?

No, it isn't. But since I don't have windows, I can't upgrade it. The procedure here scares me. Do you know if it's safe?

I think I'll install it just to flash the bios and then wipe that partition.

Anyway check this page in the bios tab. I have the 3.06 version but looking at the descriptions, the newer ones don't seem to modify anything related to the card reader. What do you think?

Last edited by sironitomas (2010-12-31 18:11:11)

Offline

#4 2010-12-31 22:36:54

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

Does anybody know where to start?

Offline

#5 2011-01-01 10:46:17

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,771

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

After searching!!! I found that there is a problem with sd reader there may be a fix in 2.6.37 kernel

MrG


Mr Green

Offline

#6 2011-01-01 23:44:19

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

Mr Green wrote:

After searching!!! I found that there is a problem with sd reader there may be a fix in 2.6.37 kernel

MrG

That would be great, where did get that info?

Offline

#7 2011-01-02 06:34:29

whitethorn
Member
Registered: 2010-05-02
Posts: 153

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

I think the problem you have with the touchpad is the same one I have.  I have an acer aspire one 721, the touchpad is a new alps touchpad. I haven't been able to get mine working yet. I've haven't spent much time on getting it to run.

Have a look here maybe it'll help.

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=250490

My touchpad doesn't get identified as an alps touchpad.  It get identified as a PS/2 Generic Mouse

Currently I'm trying to figure out why hibernate and suspend aren't working.  I'll follow your thread maybe someone has a clue.

Offline

#8 2011-01-03 05:50:08

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

whitethorn wrote:

I think the problem you have with the touchpad is the same one I have.  I have an acer aspire one 721, the touchpad is a new alps touchpad. I haven't been able to get mine working yet. I've haven't spent much time on getting it to run.

Have a look here maybe it'll help.

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=250490

My touchpad doesn't get identified as an alps touchpad.  It get identified as a PS/2 Generic Mouse

Currently I'm trying to figure out why hibernate and suspend aren't working.  I'll follow your thread maybe someone has a clue.

It must be the same touchpad. If you want to compare, below is the output of "hwinfo --mouse"

33: USB 00.0: 10503 USB Mouse
  [Created at usb.122]
  Unique ID: FKGF.gRjmE_XIt35
  Parent ID: pBe4.v+N+B0xY+P6
  SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1:1.0
  SysFS BusID: 2-1:1.0
  Hardware Class: mouse
  Model: "KYE Optical Mouse"
  Hotplug: USB
  Vendor: usb 0x0458 "KYE Systems"
  Device: usb 0x003a "Optical Mouse"
  Revision: "1.00"
  Compatible to: int 0x0210 0x0013
  Driver: "usbhid"
  Driver Modules: "usbhid"
  Device File: /dev/input/mice (/dev/input/mouse1)
  Device Files: /dev/input/mice, /dev/input/mouse1, /dev/input/event10, /dev/char/13:74, /dev/input/by-id/usb-Genius_Optical_Mouse-event-mouse, /dev/input/by-path/pci-0000:00:1d.0-usb-0:1:1.0-event-mouse, /dev/char/13:33, /dev/input/by-id/usb-Genius_Optical_Mouse-mouse, /dev/input/by-path/pci-0000:00:1d.0-usb-0:1:1.0-mouse, /dev/char/13:63
  Device Number: char 13:63 (char 13:33)
  Speed: 1.5 Mbps
  Module Alias: "usb:v0458p003Ad0100dc00dsc00dp00ic03isc01ip02"
  Driver Info #0:
    Buttons: 3
    Wheels: 1
    XFree86 Protocol: explorerps/2
    GPM Protocol: exps2
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
  Attached to: #26 (Hub)

35: PS/2 00.0: 10500 PS/2 Mouse
  [Created at input.183]
  Unique ID: AH6Q.oV6xZUCQFf1
  Hardware Class: mouse
  Model: "ImPS/2 Generic Wheel Mouse"
  Vendor: 0x0002 
  Device: 0x0005 "ImPS/2 Generic Wheel Mouse"
  Compatible to: int 0x0210 0x0013
  Device File: /dev/input/mice (/dev/input/mouse0)
  Device Files: /dev/input/mice, /dev/input/mouse0, /dev/input/event6, /dev/char/13:70, /dev/input/by-path/platform-i8042-serio-1-event-mouse, /dev/char/13:32, /dev/input/by-path/platform-i8042-serio-1-mouse, /dev/char/13:63
  Device Number: char 13:63 (char 13:32)
  Driver Info #0:
    Buttons: 3
    Wheels: 1
    XFree86 Protocol: explorerps/2
    GPM Protocol: exps2
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

Could you get the SD card reader working? Here is the data from "hwinfo --redasd" as well. It seems the manufacter is MPX.

01: IDE 00.0: 10600 Disk
  [Created at block.245]
  Unique ID: 3OOL.uvOtdmgvZE3
  SysFS ID: /class/block/sda
  SysFS BusID: 0:0:0:0
  SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:1f.2/host0/target0:0:0/0:0:0:0
  Hardware Class: disk
  Model: "Hitachi HTS54502"
  Vendor: "Hitachi"
  Device: "HTS54502"
  Revision: "PB2O"
  Driver: "ahci", "sd"
  Driver Modules: "ahci"
  Device File: /dev/sda
  Device Files: /dev/sda, /dev/block/8:0, /dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HTS545025B9A300_100604PBN2033SDWG3HT, /dev/disk/by-id/scsi-SATA_Hitachi_HTS5450100604PBN2033SDWG3HT, /dev/disk/by-path/pci-0000:00:1f.2-scsi-0:0:0:0, /dev/disk/by-id/wwn-0x5000cca5f4da9280
  Device Number: block 8:0-8:15
  BIOS id: 0x80
  Drive status: no medium
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

02: SCSI 500.0: 10600 Disk
  [Created at block.245]
  Unique ID: uI_Q.rzrXVB8WAiE
  SysFS ID: /class/block/sdb
  SysFS BusID: 5:0:0:0
  SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb1/1-3/1-3:1.0/host5/target5:0:0/5:0:0:0
  Hardware Class: disk
  Model: "MPX Memory Slot - 1"
  Vendor: "MPX"
  Device: "Memory Slot - 1"
  Revision: "0.00"
  Driver: "usb-storage", "sd"
  Driver Modules: "usb_storage"
  Device File: /dev/sdb
  Device Files: /dev/sdb, /dev/block/8:16, /dev/disk/by-id/usb-MPX_Memory_Slot_-_1_MP600-0:0, /dev/disk/by-path/pci-0000:00:1d.7-usb-0:3:1.0-scsi-0:0:0:0
  Device Number: block 8:16-8:31
  BIOS id: 0x81
  Drive status: no medium
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

03: SCSI 500.1: 10600 Disk
  [Created at block.245]
  Unique ID: LUEV.6sZ8Ft89QY2
  SysFS ID: /class/block/sdc
  SysFS BusID: 5:0:0:1
  SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb1/1-3/1-3:1.0/host5/target5:0:0/5:0:0:1
  Hardware Class: disk
  Model: "MPX Memory Slot - 2"
  Vendor: "MPX"
  Device: "Memory Slot - 2"
  Revision: "0.00"
  Driver: "usb-storage", "sd"
  Driver Modules: "usb_storage"
  Device File: /dev/sdc
  Device Files: /dev/sdc, /dev/block/8:32, /dev/disk/by-id/usb-MPX_Memory_Slot_-_2_MP600-0:1, /dev/disk/by-path/pci-0000:00:1d.7-usb-0:3:1.0-scsi-0:0:0:1
  Device Number: block 8:32-8:47
  BIOS id: 0x82
  Drive status: no medium
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

Let me know if you have some info.

Offline

#9 2011-01-04 07:04:05

whitethorn
Member
Registered: 2010-05-02
Posts: 153

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

Hi it looks like my hardware is a little different to yours.

$ hwinfo --mouse
43: PS/2 00.0: 10500 PS/2 Mouse                                 
  [Created at input.183]
  Unique ID: AH6Q.U5GX9Ignjc0
  Hardware Class: mouse
  Model: "PS/2 Generic Mouse"
  Vendor: 0x0002 
  Device: 0x0001 "PS/2 Generic Mouse"
  Compatible to: int 0x0210 0x0003
  Device File: /dev/input/mice (/dev/input/mouse0)
  Device Files: /dev/input/mice, /dev/input/mouse0, /dev/input/event7, /dev/char/13:71, /dev/input/by-path/platform-i8042-serio-1-event-mouse, /dev/char/13:32, /dev/input/by-path/platform-i8042-serio-1-mouse, /dev/char/13:63
  Device Number: char 13:63 (char 13:32)
  Driver Info #0:
    Buttons: 3
    Wheels: 0
    XFree86 Protocol: explorerps/2
    GPM Protocol: exps2
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

And here the card reader

$ hwinfo --redasd
02: SCSI 300.0: 10600 Disk
  [Created at block.256]
  Unique ID: uI_Q.ZiH4cwUk08E
  SysFS ID: /class/block/sdb
  SysFS BusID: 3:0:0:0
  SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:12.2/usb1/1-5/1-5:1.0/host3/target3:0:0/3:0:0:0
  Hardware Class: disk
  Model: "Generic Multi-Card"
  Vendor: "Generic-"
  Device: "Multi-Card"
  Revision: "1.00"
  Driver: "usb-storage", "sd"
  Driver Modules: "usb_storage"
  Device File: /dev/sdb
  Device Files: /dev/sdb, /dev/block/8:16, /dev/disk/by-id/usb-Generic-_Multi-Card_20090516388200000-0:0, /dev/disk/by-path/pci-0000:00:12.2-usb-0:5:1.0-scsi-0:0:0:0
  Device Number: block 8:16-8:31
  BIOS id: 0x81
  Geometry (Logical): CHS 1024/0/62
  Drive status: no medium
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

As for doing a bios update.  Usually the best way with modern Motherboards is to download the newest bios rom from the manufacturer of your notebook.  Make sure you have the make and model right, double check that you're downloading the bios for your machine.  Then copy the rom onto a usb stick, restart your computer with the usb in it. At post (right when your pc starts and bios checks the hardware) you usually get a bunch of F keys.  Look for your bios or right after.  I know ASUS boards a Bios Flash Utility.  Use the key combo for it. The program will search the usb stick for the rom and you can tell it to do the update.  Make sure you don't loose electricity while doing this or make sure you battery doesn't run out, and don't turn it off till it finishes.

This is usually the safest way to do a Bios Flash, I've read on a bunch of forums that doing it from within a OS ain't as safe (windows -> BSOD...). 

Have you seen this page in the archwiki yet? You might to try the -one kernel. No good for me cause I have an

https://wiki.archlinux.org/index.php/Acer_Aspire_One

Another place to maybe look for some answers is

http://www.aspireoneuser.com/forum/

Offline

#10 2011-01-05 18:16:04

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

I'm afraid I don't have good news. I installed windows just to upgrade the bios (there was no other way to upgrade). After upgrading, nothing changed, the card reader still doesn't work in Linux.

Afterwards, I wanted to upgrade the kernel to its latest version because I read in the link above, that someone could make it work with kernel 2.6.37-rc8.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour … bug/530277

I installed the new kernel but I can't make the SD reader work. This is frustrating.

PS: Even worse, the bios itself doesn't support booting from the SD card slot.

Last edited by sironitomas (2011-01-05 21:01:03)

Offline

#11 2011-01-07 04:50:22

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

It is confirmed, the manufacturer of the card reader us ENE Technologies. The device works perfectly under Windows XP. I'm considering going back to Windows.

Last edited by sironitomas (2011-01-08 02:17:05)

Offline

#12 2011-01-17 17:24:40

Miblo
Member
From: Manchester, UK
Registered: 2010-07-05
Posts: 159
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

I'm also sans SD card reader hotplugging. sironitomas, after freshly installing Arch on my Acer Aspire One AOA150.

I remember I had a little fiddling to do in order to get hotplugging working in my previous Arch install, but I have a feeling it was merely a case of adding "options pciehp pciehp_force=1" to "/etc/modprobe.d/modprobe.conf". In my current system that line already exists in "/etc/modprobe.d/sdcardslot.conf", but still hotplugging doesn't work. I'm not even sure that my pciehp module is working properly because when I insert an SD card, `dmesg` has nothing to say about it.

I seem to vaguely recall a parameter that had to be added to "/boot/grub/menu.lst", but I may have dreamt that one up. I backed up my full system, though, so I can check my old "/boot/grub/menu.lst" to see if there is any extra parameter there. I have a memory of a lot of Es – possibly ieee – but again this could be imaginary.

Do you have any idea why `dmesg` isn't aware that I've inserted a card?


@archun: Intel® Core™ i5-4210M • [GPU] Intel® HD Graphics 4600 • [Kernel] linux-ck-haswell
Handmade.NetworkGitLab
The Life and Times of Miblo del Carpio

Offline

#13 2011-01-17 17:35:52

Gusar
Member
Registered: 2009-08-25
Posts: 3,501

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

On my AOA110, I had to add this to the kernel commandline to get the card reader working again:

pcie_ports=native

That's in addition to "options pciehp pciehp_force=1" in /etc/modprobe.d/modprobe.conf

Last edited by Gusar (2011-01-17 17:36:22)

Offline

#14 2011-01-17 18:15:11

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,771

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

Why not use a usb mouse and card reader until kernel catches up with your new hardware.

This will only be until kernel catches up with your new hardware

MrG


Mr Green

Offline

#15 2011-01-18 01:20:33

Miblo
Member
From: Manchester, UK
Registered: 2010-07-05
Posts: 159
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

Gusar wrote:

On my AOA110, I had to add this to the kernel commandline to get the card reader working again:

pcie_ports=native

That's in addition to "options pciehp pciehp_force=1" in /etc/modprobe.d/modprobe.conf

Thanks very much, Gusar, this did the trick. And my line in "/etc/modprobe.d/sdcardslot.conf" does the job just fine, so as long as it exists in any file within "/etc/modprobe.d/" it should work.

Maybe you should try this solution from Gusar, sironitomas. Failing that, Mr Green's suggestion may be your best option.

Last edited by Miblo (2011-01-18 01:25:24)


@archun: Intel® Core™ i5-4210M • [GPU] Intel® HD Graphics 4600 • [Kernel] linux-ck-haswell
Handmade.NetworkGitLab
The Life and Times of Miblo del Carpio

Offline

#16 2011-01-21 08:04:12

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

I thought Gusar's post would solve the problem but nothing changed, even adding the line in modprobe.conf.

I hope that someone could find out how to solve this, or that a new kernel includes the driver.

Last edited by sironitomas (2011-01-21 08:04:49)

Offline

#17 2011-01-31 01:25:07

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

Guys, I have really good news!

With the last kernel update (2.6.37) my card reader now works. This is why I love Linux, broken things always get a solution, earlier or later.

Now, I hope they fix the touchpad thing.

Regards!

Offline

#18 2011-01-31 10:30:35

DonnyDonNothin
Member
From: Uzbekistan
Registered: 2010-10-07
Posts: 14

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

i have an AAO D260. got it before xmas and multi touch scrolling has always worked for me. i didnt neet to do anything. maybe you have some driver loaded that should be blacklisted. these are my modules that are running

lsmod
Module                  Size  Used by
usb_storage            34044  0 
brcm80211             647657  0 
cpufreq_ondemand        7067  0 
ipv6                  244945  24 
cpufreq_conservative     7364  2 
ext2                   55656  1 
joydev                  7663  0 
snd_seq_dummy           1079  0 
snd_seq_oss            25040  0 
snd_seq_midi_event      4528  1 snd_seq_oss
snd_hda_codec_realtek   199191  1 
snd_seq                41688  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device          4369  3 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
i915                  284108  3 
arc4                    1070  4 
snd_hda_intel          19180  1 
snd_pcm_oss            33694  0 
ecb                     1589  4 
drm_kms_helper         23055  1 i915
snd_hda_codec          69323  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
drm                   142807  3 i915,drm_kms_helper
snd_mixer_oss          14654  2 snd_pcm_oss
snd_hwdep               4764  1 snd_hda_codec
b43                   156323  0 
led_class               1779  1 b43
snd_pcm                59136  3 snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_hda_codec
uvcvideo               54705  0 
snd_timer              15583  2 snd_seq,snd_pcm
ssb                    38724  1 b43
videodev               56947  1 uvcvideo
mac80211              174591  2 brcm80211,b43
mmc_core               52813  2 b43,ssb
v4l1_compat            13530  2 uvcvideo,videodev
snd                    43219  11 snd_seq_oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_hda_codec,snd_mixer_oss,snd_hwdep,snd_pcm,snd_timer
battery                 8007  0 
fan                     2514  0 
ac                      2329  0 
intel_agp              24011  2 i915
cfg80211              123302  3 brcm80211,b43,mac80211
soundcore               4929  2 snd
pcmcia                 31712  2 b43,ssb
i2c_algo_bit            4183  1 i915
acpi_cpufreq            5061  1 
freq_table              1999  2 cpufreq_ondemand,acpi_cpufreq
wmi                     7015  0 
video                  15825  1 i915
psmouse                49765  0 
i2c_i801                6946  0 
atl1c                  27700  0 
pcspkr                  1359  0 
agpgart                22816  2 drm,intel_agp
pcmcia_core             9745  1 pcmcia
evdev                   6692  7 
processor              22776  1 acpi_cpufreq
thermal                 9690  0 
i2c_core               15762  6 i915,drm_kms_helper,drm,videodev,i2c_algo_bit,i2c_i801
snd_page_alloc          5981  2 snd_hda_intel,snd_pcm
serio_raw               3566  0 
button                  3746  1 i915
output                  1416  1 video
mperf                   1011  1 acpi_cpufreq
rfkill                 12854  1 cfg80211
ext4                  288261  2 
mbcache                 4298  2 ext2,ext4
jbd2                   58404  1 ext4
crc16                   1053  1 ext4
sg                     21028  0 
sd_mod                 24384  4 
uhci_hcd               19091  0 
ahci                   17589  3 
libahci                15566  1 ahci
libata                140308  2 ahci,libahci
ehci_hcd               32908  0 
scsi_mod              106955  4 usb_storage,sg,sd_mod,libata
usbcore               115866  5 usb_storage,uvcvideo,uhci_hcd,ehci_hcd

Last edited by DonnyDonNothin (2011-01-31 10:36:59)


rebel against the empire of william henry the third

Offline

#19 2011-01-31 15:45:07

sironitomas
Member
From: Cordoba, Argentina
Registered: 2009-11-28
Posts: 174
Website

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

@DonnyDonNothin

That is weird. Could you show me your /etc/X11/xorg.conf.d/10-synaptics.conf ?

Thanks!

Offline

#20 2011-02-11 01:03:30

DonnyDonNothin
Member
From: Uzbekistan
Registered: 2010-10-07
Posts: 14

Re: Partially [SOLVED] SD reader and touchpad won't work in AAO D260

sorry bout the late reply. here is the .conf. i should also mention that when i first got this comp i didnt have time to setup arch so installed ubuntu to use over the holiday period. ubuntus default was to use single finger vertical scroll (not the single finger vertical scroll commonly seen in road rage).

btw im using 32bit arch because i thought all intel atoms were 32 but i have recently found out the new atoms can do 64bit. i also setup my system without any guide, so if you used the install guide maybe theres a step in there that i omitted.

i am wondering if you are using gnome. i avoid gnome because the gnome laptop stuff just doesnt work for me. i also use openbox as window manager. i do not have a desktop manager. i do most laptop tools stuff like power saving through the cli.

thats all i can think of at the moment.

$ cat /etc/X11/xorg.conf.d/10-synaptics.conf
Section "InputClass"
        Identifier "touchpad catchall"
        Driver "synaptics"
        MatchIsTouchpad "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Option "TapButton1" "1"
        Option "TapButton2" "2"
        Option "TapButton3" "3"
EndSection

Last edited by DonnyDonNothin (2011-02-11 03:45:55)


rebel against the empire of william henry the third

Offline

Board footer

Powered by FluxBB