You are not logged in.

#1 2005-05-30 04:07:29

stonecrest
Member
From: Boulder
Registered: 2005-01-22
Posts: 1,190

kernel 2.6.11.10 - lots of problems

I pacman -Syu'ed, installed kernel 2.6.11.10, and rebooted. Now every single module that was in rc.conf will not load (no sound, ethernet, wireless..). If I try do to insmod with the appropriate module.ko files, they all say "unknown symbol in module". Even stranger, uname -a says that I'm using 2.6.11.7??

I've tried reinstalling the kernel through pacman and I've tried grub-install. I'm running out of ideas. I realize that I can revert back to an older version of the kernel but I feel like I'll never be able to upgrade the kernel again unless I figure out what the problem is.

Thanks in advance for any help.


I am a gated community.

Offline

#2 2005-05-30 04:09:46

mezoko
Member
Registered: 2005-03-26
Posts: 310
Website

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

Ok stonecrest it easy make a kernel from source it boots faster to.... If you need help contatct me in IRC


"The only thing we have to fear is fear itself." - Franklin D. Roosevelt

Offline

#3 2005-05-30 04:21:53

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

Uhh... You don'y, by any chance, have any unusual options in modprobe.conf?

Offline

#4 2005-05-30 04:39:27

stonecrest
Member
From: Boulder
Registered: 2005-01-22
Posts: 1,190

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

I'm not sure what would be considered unusual heh.

modprobe.conf wrote:

# ALSA portion
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 maestro3
# module options should go here

# OSS/Free portion
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0

# card #1
alias snd-service-0-0 snd-mixer-oss
alias snd-service-0-1 snd-seq-oss
alias snd-service-0-3 snd-pcm-oss
alias snd-service-0-8 snd-seq-oss
alias snd-service-0-12 snd-pcm-oss

alias wlan0 ndiswrapper

I had to retype that by hand so there might be typos..


I am a gated community.

Offline

#5 2005-05-30 05:03:38

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

Well, as of right now using "dxs_support=FOO" with snd-via82xx and not specifying the module (i.e. "options snd dxs_support=FOO" instead of "options snd-via82xx dxs_support=FOO") will prevent any sound modules from loading. But your modprobe.conf doesn't seem to have anything like that...

All I can say is that I definitely don't have this problem.

Hmm... Try installing the kernel26mm and booting into it, then removing and reinstalling kernel26.

Offline

#6 2005-05-30 05:09:42

stonecrest
Member
From: Boulder
Registered: 2005-01-22
Posts: 1,190

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

Ah okay, thanks anyway Gullible Jones.

I'm talking to Maveric-i686- in chat and he says that he ran into this same problem one time. Apparently he ran some depmod command (with a lot of flags) that Xentac told him about. I'm going to post the command here for future reference since Maveric didn't write it down and can't remember it tongue

/me goes to Google to find the command or waits for Xentac to post it


I am a gated community.

Offline

#7 2005-05-30 05:21:51

dtw
Forum Fellow
From: UK
Registered: 2004-08-03
Posts: 4,432
Website

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

i had probs with my sound card modules once  it was cos i need to upgrade the alsa drivers too - which autoedited the mod conf file and fixed it all!

Offline

#8 2005-05-30 05:36:57

stonecrest
Member
From: Boulder
Registered: 2005-01-22
Posts: 1,190

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

Maybe I'm not being clear.. EVERY SINGLE MODULE is failing to load. Ethernet, wireless, soundcard, usb, etc. And uname is showing that I am using 2.6.11.7, even though I don't even have this kernel on my box. If I do a "locate 2.6.11.7", I get back about 12 files (almost all are module.*).

I've reinstalled the kernel 2.6.11.10 numerous times now with the same outcome.


I am a gated community.

Offline

#9 2005-05-30 06:55:45

dtw
Forum Fellow
From: UK
Registered: 2004-08-03
Posts: 4,432
Website

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

do you use LiLo?

Maybe I'm not being clear.. EVERY SINGLE MODULE is failing to load.

There's no need for that tone, we're all suggesting things aren't we?

Offline

#10 2005-05-30 06:59:43

iphitus
Forum Fellow
From: Melbourne, Australia
Registered: 2004-10-09
Posts: 4,927

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

no hes using grub, he mentioned grub-install earlier

obviously the bzimage for the kernel wasnt updated with the update. try reinstalling the package, and if that doesnt work, its a broken package, downgrade to the old one, assuming its still in your pacman cache. /var/cache/pacman/pkg/

Offline

#11 2005-05-30 07:32:43

dtw
Forum Fellow
From: UK
Registered: 2004-08-03
Posts: 4,432
Website

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

try reinstalling the package

he tried that

I've reinstalled the kernel 2.6.11.10 numerous times now

i missed the grub mention

Offline

#12 2005-05-30 08:06:25

stonecrest
Member
From: Boulder
Registered: 2005-01-22
Posts: 1,190

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

I'm sorry dibble, I apologize. I was getting frustrated because I've spent hours on this and then Xentac was acting like a real prick to me in chat.

Anyway, I have downgraded to 2.6.11.7 and everything's working again. I'm pretty sure that I can't be doing something wrong between the pacman -S kernel26 and the reboot (yes, I have grub), so I assume there is something wrong with the package.


I am a gated community.

Offline

#13 2005-05-30 12:14:57

jerem
Member
From: France
Registered: 2005-01-15
Posts: 310

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

Compile and install the kernel manually.

Offline

#14 2005-05-30 17:45:42

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: kernel 2.6.11.10 - lots of problems

Argh... I remember something like this once happened to me... Uhh...

Here we go.

Okay... Do you have a separate boot partition? Does it have the "noauto" flag? If so, that is your problem...

Offline

Board footer

Powered by FluxBB